Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Safari

Op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika beschikt over twee verschillende soorten safarigebieden; nationale parken en privé safarireservaten.
In de meeste nationale safariparken kunt u met uw eigen huurauto rondrijden op voornamelijk asfaltwegen. De accommodaties die in deze gebieden liggen, zijn over het algemeen erg eenvoudig en op basis van self-catering.
In een privé reservaat maakt u de gamedrives onder begeleiding van een professionele ranger in een open safarivoertuig. Daarnaast zijn de accommodaties in privé reservaten van alle gemakken voorzien en zijn alle maaltijden in begrepen. In tegenstelling tot de nationale parken zijn in de meeste privé reservaten ook afspraken gemaakt over het aantal voertuigen dat een dier mag benaderen. Hierdoor krijgt u niet het gevoel dat u meer auto’s ziet dan dieren!
De gamedrives vinden vaak in de vroege ochtend plaats en in de namiddag. Dit zijn de tijdstippen dat het minder warm is, waardoor de dieren het meest actief zijn en dus beter te spotten zijn.

Op safari in Namibië

Het bekendste gebied om op safari te gaan in Namibië is het Etosha National Park. In het park ligt een enorme grote zoutvlakte waar heel veel dieren op af komen. Om van dit spektakel een goede indruk te krijgen, adviseer ik u te overnachten in het park zelf. De accommodaties worden beheerd door de parkorganisatie en zijn eenvoudig, maar de waterplaatsen bij de accommodaties zijn een must voor de safariliefhebber. Mocht u toch meer comfort wensen, dan kunt u ook verblijven in een van de lodges in de privé reservaten grenzend aan het Etosha National Park. U kunt dan zowel in het privé reservaat als in Etosha onder begeleiding gamedrives maken.
Daarnaast kunt u prachtig op safari gaan in de Zambezi Regio (voorheen Caprivi Strook). Omdat in dit gebied water aanwezig is, is de natuur een stuk groener wat ook weer andere dieren aantrekt. Ik vond het erg leuk om een combinatie te maken met het dorre Etosha National Park en het weelderige groene Bwabwata National Park.

Op safari in Botswana en Zambia

Voor beide landen geldt dat u altijd onder leiding van een ranger het gebied verkent. Veel van de gebieden zijn alleen per vliegtuig te bereiken, waardoor uw gehele verblijf, inclusief excursies door uw accommodatie georganiseerd wordt. De gamedrives vinden plaats in een open jeep of boot. In sommige gebieden is het ook mogelijk om een wandelsafari te maken. In Zambia kunt u zelfs een wandelsafari maken van meerdere dagen!
Daarnaast is het voor beide landen mogelijk om met een privé gids/chauffeur rond te reizen. Afhankelijk van het gekozen comfort, zal de gamedrive in een deels gesloten of een open safari voertuig plaatsvinden.
Voor beide landen geldt dat er weinig hekken staan om de parken, zodat u zich echt midden in de natuur voelt.

Op safari in Tanzania

Veel mensen reizen in Tanzania met een privé gids/chauffeur. Deze gids/chauffeur is tevens uw safari gids in de wildreservaten. U reist in een gesloten landrover, maar zodra u een wildreservaat in rijdt, zal de chauffeur het dak omhoog schuiven, waardoor u rechtop kunt staan in het voertuig, zodat u een ononderbroken uitzicht heeft op uw omgeving. U maakt de gamedrives alleen met uw reisgezelschap.
Daarnaast is het mogelijk in Tanzania om te vliegen van accommodatie naar accommodatie. Indien u hiervoor kiest, gaat u op safari met een professionele ranger in een open voertuig met andere gasten van de lodge.

Accommodaties tijdens uw verblijf in een safarigebied

Er zijn veel verschillende soorten accommodaties. U kunt hierbij denken aan een traditionele lodge, maar ook een tented camp bestaat tot de mogelijkheden. Een verblijf in een tented camp heeft weinig te maken met kamperen. Tented Camps zijn grote volledig ingerichte tenten, waarbij u bijvoorbeeld een volledige badkamer heeft. Omdat de muren van canvas zijn, bent u veel dichter bij de natuur, omdat u veel meer dierengeluiden hoort. Deze camps zijn er in zowel 3, 4 als 5 sterren. In Botswana zijn daarnaast diverse mogelijkheden om een zogenaamde mobile safari te maken. Hierbij wordt iedere dag het camp op een andere plaats in de avond opgebouwd en in de ochtend weer afgebroken. Op deze manier vind ik echt dat je midden in de natuur bent. Hoewel deze mobile camps over het algemeen wat eenvoudiger zijn dan de lodges, zijn deze ook in verschillende luxe niveau’s, waarbij zelfs uw privétoilet mee getransporteerd kan worden.

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een safarireis in een van de Afrikaanse landen heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u naar keuze uw land(en) en reisthema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen safari aanklikt, ziet u alle safari inspiratiereizen.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!