Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Luxueus genieten

Luxueus genieten kan op allerlei manieren en is voor iedere reiziger anders. Zo kunt u genieten tijdens uw privé safari van de dieren en natuur, maar wellicht is luxueus genieten voor u juist een mooie luxe hotel midden in het centrum in een stad als Kaapstad. Hieronder beschrijf ik een aantal thema’s waarin luxe kan uitblinken. Graag stel ik uw luxe reis op maat voor u samen aan de hand van uw wensen en voorkeuren.

Luxueus op Safari

‘Bij aankomst in uw safarilodge wordt u verwelkomd door het personeel met een heerlijk drankje. U wordt naar uw luxury tented suite gebracht vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de waterplaats waar op dat moment een zebra staat te drinken. U heeft nog even de tijd om in uw privé plunge pool te springen voordat de overheerlijke lunch gereserveerd wordt. Uw privé butler zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt.’
In Zuidelijk Afrika of bij een Fly-In safari in Tanzania vinden de safari’s plaats rondom zonsopkomst en zonsondergang. Ertussen heeft u heerlijk de tijd om te relaxen en te genieten van de faciliteiten van uw lodge en uw privé suite. Voor een optimale luxe beleving adviseer ik u kleinschalige lodges waar de persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Daarnaast is het type voertuig dat gebruikt wordt bepalend voor uw safaribeleving; heeft u het safarivoertuig voor uzelf of deelt u het liever met andere reizigers?
Ook voor de inwendige mens wordt gedacht tijdens uw verblijf in een safari lodge, met heerlijke brunches, lunches, high-tea’s of een Afrikaanse braai bij het kampvuur.

Heerlijk eten en drinken tijdens uw rondreis in Afrika

Reizen worden vaak samengesteld aan de hand van de beste safaribelevingen, de mooiste routes of de fijnste stranden. Maar voor mij is een reis pas echt geslaagd als het eten ook goed is verzorgd. Heerlijk genieten in een restaurant en de onbekende smaken leren kennen van het vakantieland. Denk hierbij aan vleessoorten zoals impala, koedoe of krokodil. Dat vlees is in Nederland heel bijzonder, maar in Afrika te vergelijken met de geit, koe of konijn. En heeft u wel eens een struisvogelbiefstuk op? Ik kan u vertellen, dat smaakt niet naar kip! Maar ook op gebied van kruiden en groenten zult u verrast worden!
Daarnaast leveren de wijngebieden in met name Zuid-Afrika hoogstaande wijnen. Stelt u zich eens voor: de zon schijnt, u ligt aan het zwembad van uw prachtige accommodatie die uitzicht biedt over de wijnvelden terwijl u geniet van een heerlijk goed glas witte wijn. Wie verlangt hier niet naar?

Betoverend strand

Wat is er nu lekkerder na een drukke periode even helemaal te ontspannen met het geluid van de zee op de achtergrond? Seychellen en Mauritius zijn hiervoor de ideale bestemmingen. Het tropische eiland Mauritius beschikt over diverse strandresorts waar u in luxe optimaal kunt genieten van de parelwitte stranden, het mooie landschap en de gastvrijheid van de Mauritianen.
Verblijft u liever op een kleiner eilanden? Dan is de eilandengroep Seychellen echt iets voor u! Op een aantal eilanden zijn zelfs privé resorts, waar u een ultieme ervaring van privacy en luxe zult ervaren.
Een reis door Afrika kan prima gecombineerd worden met een verblijf aan het strand. De kust van Mozambique en de eilanden voor de kust zijn hiervan een voorbeeld. Per helikopter vliegt u naar een van de prachtige bounty stranden en geniet u ver weg van de massa in uw privé villa van luxe, rust en ruimte. En natuurlijk het prachtige strand en de zee!
En ook Zanzibar beschikt over mooie resorts en kleinschalige luxe lodges waar u na een safari door Tanzania heerlijk kunt relaxen.

Manier van reizen

Ook in de manier van reizen kijk ik graag met u welke manier het beste bij uw wensen past. Bent u in het dagelijks leven erg druk en legt u bijvoorbeeld veel kilometers af voor het werk? Dan kan ik mij voorstellen dat u op reis niet weer achter het stuur wilt plaatsnemen. Dan is wellicht een Fly-In reis iets voor u, waar u met een klein vliegtuig tussen de locaties vliegt. Maar ook een rondreis met privé chauffeur bestaat tot de mogelijkheden.

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een luxe reis in een van de Afrikaanse landen heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u naar keuze uw land(en) en reisthema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen luxe aanklikt, ziet u alle luxe inspiratiereizen.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!