TZ 1
Hoogtepunten
  • Ngorongoro Krater
  • Tarangire National Park
  • Serengeti National Park
  • Lake Manyara
  • Relaxen op Zanzibar
Prijsindicatie

€ 6.675

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

€ 21.740
Bovenstaande prijzen zijn voor een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen onder 12 jaar.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– 1 nacht logies en ontbijt
– 12 nachten volpension *
– Privé transfers
– Safari reis onder begeleiding van een gids/chauffeur en genoemde gamedrives
– Lokale parkgelden Tanzania
– Flying Doctors lidmaatschap

* bij de familie reis zijn de 5 nachten op Zanzibar op basis van logies en ontbijt.

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Bent u enthousiast na het lezen van deze reis langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania en Zanzibar en wilt u meer informatie ontvangen ?

Safari en strand in Tanzania

Een mooie rondreis door het noorden van Tanzania

Tanzania ligt in het oosten van Afrika. Het is een op en top safari land, vooral bekend om de  Ngorongoro Krater en de grote migratie in de Serengeti. Maar vergeet ook niet Zanzibar met zijn specerijen, stranden en cultuur. Deze rondreis van twee weken gaat langs vrijwel alle hoogtepunten van Noord-Tanzania en geeft zelfs uw kinderen zonder playstation en x-box een unieke en opwindende vakantie! De reis wordt afgesloten met een paar dagen op het strand van Zanzibar.

Tanzania met kinderen 

Deze reis kunt u ook uitstekend maken met uw kinderen. Een dagje langer of korter aan het strand of meer rust tussen de safari’s? Afhankelijk van uw wensen en die van uw jonge woudlopers pas ik de reis graag voor u aan.

Rondreis met privé chauffeur

Tanzania is een zeer uitgestrekt land met veel safari gebieden en indien u gaat voor een echte safaribeleving, adviseer ik u hier niet zelf te rijden. Deze reis maakt u dan ook samen met een privé gids/chauffeur/ranger, die u de gehele safarireis begeleid. Afhankelijk van uw interesses kunnen er onderweg natuurlijk stops gemaakt worden en kunt u bepalen op welke tijdstippen u wenst te vertrekken. 

Tarangire en Lake Manyara National Park

U vliegt van Amsterdam naar Kilimanjaro Airport, nabij Arusha, in het noorden van Tanzania. Na een nachtje nabij de luchthaven, ontmoet u de volgende ochtend uw gids/chauffeur voor de komende dagen.
Het eerste park dat u bezoekt is het Tarangire National Park. Dit park ligt net even van de ‘doorgaande’ route naar de Serengeti en hierdoor iets minder bezocht. Na een uurtje of 3 vanuit Arusha staat u al bij de ingang van het park. Ik vind dit persoonlijk een van de mooiste parken in het noorden van Tanzania. In het park staan heel veel mooie en oude baobab bomen en daarnaast leven hier grote kuddes olifanten. U valt dus meteen met uw neus in de boter! Na aankomst spandeert u de rest van de dag in het park om op zoek te gaan naar de verschillende dieren die hier leven. U overnacht net even buiten het park, zodat u de volgende dag gemakkelijk de zuidelijke ingang van het Lake Manyara National Park kunt gebruiken. Zodoende ziet u veel van het park en omzeilt u spitsuur bij drukkere noordelijke ingang. U rijdt een groot gedeelte van de dag langs het meer en afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kunt u veel vogels aan de rand van het meer zien. Daarnaast zijn de uiterwaarden ook erg vruchtbaar, waardoor hier vaak ook veel grazers rondhangen. En ja, dat brengt natuurlijk ook de roofdieren naar de uiterwaarden! Nieuwsgierig naar mijn persoonlijke ervaring? Neem contact met mij op voor uw reis op maat naar Tanzania.

Even de benen strekken

Als afwisseling gaat u ook een dagje kennis maken met het lokale leven. Zo kunt u een bezoek brengen aan een lokale markt of wellicht per fiets door het dorpje Mto wa Mbu rijden tussen de bananenplantages.
Maar uiteraard kunt u ook heerlijk even genieten bij het zwembad, alvast wat foto’s uitzoeken en even helemaal niets doen!

Serengeti National Park

Uiteraard mag een bezoek aan het bekendste park van Afrika, de Serengeti, niet in uw reis ontbreken. Vanuit het plaatsje Karatu rijdt u in ongeveer 3 uur naar de ingang. Zodra u het park inrijdt, maakt u meteen een game drive op de route naar uw lodge waar u de komende 3 nachten verblijft. Ook de volgende twee dagen staan in het teken van safari! U overlegt samen met uw privé gids/chauffeur hoe u de dag indeelt. Maakt u in de ochtend en namiddag een game drive en gebruikt u een warme lunch in de lodge of kiest u er liever voor om er een hele dag op uit te gaan en een picknick lunch mee te nemen? De keus is aan u.

Ngorongoro Krater

Om uw rondreis door Tanzania compleet te maken, brengt u op de terugweg een bezoek aan de Ngorongoro Krater. Via een stijle weg daalt u af de krater in om de dieren die in dit paradijs leven te gaan spotten. U zult merken dat het hier drukker is met andere safari voertuigen en dat ook de dieren meer gewend zijn aan het geluid van auto’s. Een bezoek aan de krater geeft u de bijzondere mogelijkheid veel dieren van dichtbij te kunnen bekijken in hun natuurlijke omgeving. Als u met dat doel voor ogen de dag in gaat, heeft u gegarandeerd een topdag!

Zanzibar

Uw chauffeur rijdt u terug naar Arusha waarna u vanaf de lokale luchthaven met een binnenlandse vlucht naar het specerijen eiland Zanzibar vliegt. De komende dagen kunt u bijkomen van de opgedane indrukken en al nippend aan een cocktail kunt genieten van het bounty strand. Het is ook mogelijk op Zanzibar excursies te ondernemen. De specerijenexcursie vond ik erg boeiend, maar ook het centrum van de oude hoofdstad Stone Town is de moeite waard.

Vanuit Zanzibar vliegt u met een tussenstop weer terug naar huis.

Overnachten in Lodges en Tented Camps

U verblijft tijdens uw safari’s in lodges, maar ook in zogenaamde tented camps. Dit heeft weinig te maken met kamperen. Tenten camps zijn volledig ingerichte tenten, waarbij u een eigen badkamer met een douche en wc heeft. Omdat de muren van canvas zijn, hoort u veel meer van de dierengeluiden in de avond en nacht. U voelt zich hierdoor nog meer een met de natuur en heeft u een intensere safari-beleving. Deze soort accommodaties zijn er in zowel 3, 4 als 5 sterren. Voor deze reis heb ik voor u een selectie gemaakt van 3 sterren accommodaties, waarbij de alternatieven special voor families zijn. Mocht u liever iets luxer willen overnachten, neem dan contact met mij op zodat ik voor u een voorstel op maat kan samenstellen!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro Airport, KIA Lodge
Dag 2: Tarangire National Park, Sangaiwe Tented Camp
Dag 3: Lake Manyara National Park/Karatu, Karatu Tented Camp
Dag 4: Karatu, Karatu Tented Camp
Dag 5, 6, 7: Serengeti National Park, Serengeti Kuhama Camp / Embalakai Authentic Camp
Dag 8: Ngorongoro Krater/Karatu, Bougainvillea Safari Lodge
Dag 9: Vlucht Arusha – Zanzibar, Mermaids Cove Beach Resort & Spa / Fun Beach Hotel
Dag 10 – 13: Zanzibar, Mermaids Cove Beach Resort & Spa / Fun Beach Hotel
Dag 14: Vlucht Zanzibar – tussenstop – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam