Afwisselende safari in Zuid-Afrika
Hoogtepunten
  • Mapungubwe, UNESCO-werelderfgoed
  • Pafuri in het Kruger National Park
  • De Panoramaroute
  • Venda cultuur in Soutpansberg 
  • Big 5 game drives nabij Kruger
Prijsindicatie

€ 5.445
Uitbreiding: € 600 – € 1.250

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– 5 nachten logies en ontbijt
– 10 nachten volpension en activiteiten
– Middenklasse SUV huurauto Automaat inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Bent u enthousiast na het lezen van deze reis afwisselende safarireis door het noordoosten van Zuid-Afrika en wilt u meer informatie ontvangen ?

Afwisselende safari in Zuid-Afrika

Op safari in Zuid-Afrika

De ene safari is de andere niet. In Zuid-Afrika alleen al zijn honderden verschillende safari lodges in tientallen gebieden. Daarnaast is er een groot verschil tussen een safari in een nationaal park en een privé reservaat. Over het algemeen rijdt u in een nationaal park zelf met uw eigen huurauto en bijvoorbeeld in het Kruger National Park zijn veel van de wegen geasfalteerd. In een privé safari reservaat is het alleen toegestaan om zelf naar uw lodge te rijden en vervolgens laat u de auto staan. U gaat namelijk het gebied verkennen in een open safari voertuig onder begeleiding van een professionele ranger en soms ook een spoorzoeker voorop de auto. De game drives vinden plaats rond zonsopkomst en zonsondergang, het moment van de dag dat de dieren het meest bewegen waardoor ze beter gespot kunnen worden. 

Tijdens deze voorbeeld safari reis door Zuid-Afrika verblijft u in verschillende privé safari reservaten in het noordoosten van Zuid-Afrika en brengt u een ook bezoek aan het bekende Kruger National Park.

Welgevonden Reservaat

Na een overnachting nabij de luchthaven, begint uw rondreis door Zuid-Afrika. De eerste bestemming is het Welgevonden Reservaat in het Waterberg gebied op ongeveer 3,5 uur rijden van Johannesburg. Dit park is zo ruig, dat u hier zelfs niet naar uw lodge mag rijden. Bij de diverse ingangen zijn parkeerplaatsen waar u overstapt in een open safari voertuig. Uw safari avontuur kan direct beginnen! Het Welgevonden Reservaat, dat 37.000 hectare beslaat, bestaat uit beboste heuvels met valleien, maar ook open vlaktes met lage begroeiing. Hier leven naast de Big Five ook andere prachtige dieren zoals cheeta’s, bruine hyena, maar ook zo’n 300 soorten vogels.

Onbekend Limpopo

U vervolgt uw rondreis door Zuid-Afrika naar het noorden en arriveert in het Soutpansberg gebied rond de stad Louis Trichardt. Dit gebied staat bekend om zijn rijke cultuur van de Venda bevolking. Hier kunt u onder leiding van een gids kennis maken met het achterland en de lokale bevolking. Bent u op zoek naar een echt bijzondere uitbreiding van deze reis? Dan kan ik u uit eigen ervaring een Homestay aanbevelen. U overnacht in een dorpje bij iemand thuis die speciaal voor u een kamer heeft vrijgemaakt. Maak kennis met het dagelijks leven en ontmoet de hartelijke bevolking. U komt als een gast en vertrekt als een vriend!
Neem contact met mij op voor meer informatie!

Kruger National Park

Via het onbekende Mapungubwe National Park dat grenst aan Botswana en op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, rijdt u naar het noorden van het Kruger National Park. Het Kruger is waarschijnlijk het meest bekende safari park van Afrika. Het park is maar liefst 20.000 km2 groot, te vergelijken met de helft van Nederland! Tijdens deze reis verblijft u in het minder bezochte noordoostelijk deel van het park. Qua natuur vind ik dit het prachtigste gedeelte met veel baobab bomen en de bossen vol met ‘Fever Trees’ doen soms mysterieus aan. Een lust voor het oog en daarnaast ook nog eens geen mensenmassa’s!
U rijdt door het park naar het midden gedeelte van het Kruger National Park waar u een tussenstop maakt in Phalaborwa.

Klaserie Private Game Reserve

Uw laatste safari reservaat staat in open verbinding met het Kruger waardoor de dieren vrij kunnen migreren tussen de gebieden. Het voordeel van een verblijf in een privé reservaat is naast dat de game drives in een open safari voertuig er geen ‘gewone’ voertuigen in het park mogen rijden. Er hoeft dus niet ‘gevochten’ te worden om de beste plek als er bijvoorbeeld een leeuw gespot wordt. Daarnaast verblijft u in een comfortabele lodge waarbij naast de activiteiten ook de maaltijden zijn inbegrepen. 

De Panoramaroute rijden

Dit gebied ligt ten westen van de safari reservaten. De safari reservaten liggen in het ‘laagland’ en hiernaast ligt een bergketen (‘hoogland’). De Panoramaroute gaat door het hoogland en biedt op verschillende plekken prachtig uitzicht op het laagland. Zo treft u hier onder andere de Bourke’s Luck Potholes, Gods Window, verschillende watervallen en in het plaatsje Graskop kunt u met een lift de kloof in of zelfs met een ‘Big Swing’ sprong wagen!

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ook voor deze safari reis maak ik graag gebruik van kleinschalige accommodaties. Voor deze reis heb ik voornamelijk 4-sterren accommodaties voor u geselecteerd. Natuurlijk is geen accommodatie hetzelfde. De sfeer wordt voor een groot deel ook bepaald door de personen die de lodge beheren. In de privé reservaten zijn het kleinschalige lodges, waar zeer goed voor u gezorgd wordt, zowel tijdens als na de safari’s. In overleg met u kies ik het type accommodatie die het best bij u past en dit kan uiteraard een combinatie zijn van allerlei stijlen en sterren.

Uitbreiding van de reis

Kunt u geen genoeg krijgen van safari’s en bent u op zoek naar een bijzondere bestemming? Dan kunt u deze reis uitbreiden met een bezoek aan het Tuli Block Reservaat net over de grens in Botswana. Deze regio is namelijk het beste te bereiken vanuit het Soutpansgebied en is prima in deze reis in te passen. Het Tuli Block grenst aan de Limpopo Rivier en heeft veel rotsformaties en droge rivierbeddingen. Hier treft u onder meer mopane bossen, moerassen en hoge zandsteen kliffen. Werkelijk een adembenemend landschap!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2,3: Welgevonden Reservaat, Tintswalo Family Camp
Dag 4,5: Soutpansberg, Leshiba Mountain Retreats
Dag 6,7: Mapungubwe, Mopane Bush Lodge
Dag 8,9: Noord Kruger, Pafuri Tented Camp
Dag 10: Kruger, Sefapane Lodge
Dag 11,12: Klaserie Game Reserve, Simbavati Amani
Dag 13,14,15: Panoramaroute, Rissington Inn
Dag 16: Vlucht Johannesburg – Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Tip om de reis uit te breiden:

Dag 6,7: Homestay
Dag 6,7: Tuli Block, Serolo Safari Camp / Mashatu Tented Camp