# ZA 8 MAP

Reisduur: 2,5 week

Prijsindicatie

3-sterren: € 3.400 – 3.600
4/5-sterren: € 4.500 – 4.750
Uitbreiding: € 600 / € 1.250

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 850)
– 1 nacht logies
– 6 nachten logies en ontbijt
– 3 nachten halfpension
– 2 nachten halfpension en activiteiten
– 5 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse SUV huurauto Automaat inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Bent u enthousiast na het lezen van deze reis afwisselende safarireis door het noordoosten van Zuid-Afrika en wilt u meer informatie ontvangen ?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Afwisselende safari in Zuid-Afrika

Op safari in Zuid-Afrika

De ene safari is de andere niet. In Zuid-Afrika alleen al zijn honderden verschillende safari lodges in tientallen gebieden. Daarnaast is er een groot verschil tussen een safari in een nationaal park en een privé reservaat. Over het algemeen rijdt u in een nationaal park zelf met uw eigen huurauto en bijvoorbeeld in het Kruger National Park zijn veel van de wegen geasfalteerd. In een privé safari reservaat is het alleen toegestaan om zelf te rijden naar de ingang naar uw lodge. De game drives worden uitgevoerd in een open safarivoertuig onder begeleiding van een professionele Ranger en soms ook een tracker voorop de auto. De safari’s vinden plaats rond zonsopkomst en zonsondergang, het moment van de dag dat de dieren het meest bewegen waardoor ze gespot kunnen worden. Tijdens deze voorbeeld safarireis door Zuid-Afrika verblijft u in verschillende privé safari reservaten in het noordoosten van Zuid-Afrika en brengt u een bezoek aan het bekende Kruger National Park.

Welgevonden Reservaat

Na een overnachting nabij de luchthaven, begint uw rondreis door Zuid-Afrika. De eerste bestemming is het Welgevonden Reservaat in het Waterberg gebied op ongeveer 3.5 uur rijden van Johannesburg. Dit park is zo ruig, dat u hier zelfs niet naar uw lodge mag rijden. Bij de diverse ingangen zijn parkeerplaatsen waar u overstapt in een open safarivoertuig. Uw safari avontuur kan meteen beginnen! Het Welgevonden Reservaat dat 37.000 hectare beslaat bestaat uit uit beboste heuvels met valleien, maar ook open vlaktes met lage begroeiing. Hier leeft naast de Big Five ook andere prachtige dieren zoals cheeta’s, bruine hyena, maar ook zo’n 300 soorten vogels.

Onbekend Limpopo

U vervolgt uw weg naar het noorden en arriveert in het Soutpansberg rond de stad Louis Trichardt. Dit gebied staat bekend om zijn rijke cultuur van de Venda bevolking. Hier kunt u onder leiding van een gids kennis maken met het achterland en de lokale bevolking. Bent u op zoek naar een echt bijzondere uitbreiding van deze reis? Dan kan ik u uit eigen ervaring een Homestay aanbevelen. U overnacht in een dorpje bij iemand thuis die speciaal voor u een kamer heeft vrijgemaakt. Maak kennis met het dagelijks leven en ontmoet de hartelijke bevolking. U komt als een gast en vertrekt als een vriend!

Kruger National Park

Het Kruger National Park is waarschijnlijk het meest bekende safari park van Afrika. Het park is maar liefst 20.000 km2 groot, te vergelijken met de helft van Nederland. Het meest bezochte gebied ligt in het zuiden, maar tijdens deze reis brengt u ook een bezoek aan het noordelijke gedeelte. Qua natuur vind ik dit het prachtigste gedeelte met veel baobab bomen en de bossen vol met Fever Trees doen soms mysterieus aan. Een lust voor het oog en daarnaast ook nog eens geen mensenmassa’s!
Door het park rijdt u naar het midden gedeelte van het park nabij Phalaborwa. Hier verblijf u een aantal dagen zodat u de gelegenheid heeft dit gedeelte van het park te verkennen of deel te nemen aan de vele excursies die worden aangeboden. Ik vond de mountainbike tocht door het park erg leuk en spannend. Stond ik zomaar ineens oog in oog met een grote kudde buffels! Gelukkig wisten de ervaren Rangers ons veilig naar een ander pad te begeleiden en kijken we terug op een zeer bijzondere ervaring!
Naast het zuidelijk deel van het Kruger National Park liggen diverse privé safari reservaten. Deze safari reservaten staan in open verbinding met het nationale park waardoor de dieren vrij kunnen migreren tussen de gebieden. Het voordeel van een verblijf in een privé reservaat is dat de game drives plaatsvinden in een open safari voertuig onder begeleiding van een Ranger over zandwegen. Daarnaast verblijft u in een comfortabele lodge waarbij naast de activiteiten ook de maaltijden zijn inbegrepen. 

De Panoramaroute rijden

De Panoramaroute ligt ten westen van het Kruger National Park en de safari reservaten en is een mooi gebied om met deze gebieden te combineren. De Blyde River Canyon heeft u veel moois te bieden. Zo treft u hier onder andere de Bourke’s Luck Potholes, verschillende watervallen en in het plaatsje Graskop kunt u met een lift de kloof in of zelfs met een ‘Big Swing’ sprong wagen!

Nkoamzi Game Reserve

Het Nkomazi Game Reserve ligt tegen de grens met Eswatini (voorheen Swaziland) en is in mijn ogen het best bewaarde safari geheim van Zuid-Afrika. Het is werkelijk een prachtig gebied dat bestaat uit heuvels, bergen, maar ook open vlaktes. Er is zelfs een gedeelte waar ik mij in de Serengeti van Tanzania waan. Naast de bijzondere dieren die hier leven, is ook de lodge subliem. U overnacht in een luxe safaritent die van alle gemakken is voorzien en het eten is subliem. Ik kan mij geen andere locatie bedenken waarmee u deze safari reis door het noordoosten van Zuid-Afrika beter kunt afsluiten!

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ook voor deze safari reis maak ik graag gebruik van kleinschalige accommodaties. Voor deze route heb ik voor u een reis samengesteld op basis van 3-sterren en 4/5-sterren accommodaties. Natuurlijk is geen accommodatie hetzelfde. De sfeer wordt voor een groot deel ook bepaald door de personen die de lodge beheren. In de privé reservaten zijn het kleinschalige lodges, waar zeer goed voor u gezorgd wordt, zowel tijdens als na de safari’s. In overleg met u kies ik het type accommodatie die het best bij u past en dit kan uiteraard een combinatie zijn van allerlei stijlen en sterren.

Uitbreiding van de reis

Kunt u geen genoeg krijgen van safari’s en bent u op zoek naar een bijzondere bestemming? Dan kunt u deze reis uitbreiden met een bezoek aan het Tuli Block Reservaat net over de grens in Botswana. Deze regio is namelijk het beste te bereiken vanuit het Soutpansgebied en is prima in deze reis in te passen. Het Tuli Block grenst aan de Limpopo Rivier en heeft veel rotsformaties en droge rivierbeddingen. Hier treft u onder meer mopane bossen, moerassen en hoge zandsteen kliffen. Werkelijk een adembenemend landschap!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2,3: Welgevonden Reservaat, Wild Ivory Eco Lodge / Mhondoro Game Lodge
Dag 4,5: Soutpansberg, Mashovela Lodge / Madi a Thavha Mountain Lodge
Dag 6: Omgeving Musina, Awelani Lodge / Mopane Bush Lodge
Dag 7: Noord-Kruger, Restcamp Mopani / Pafuri Camp
Dag 8: Kruger, Sefapane Lodge / Pafuri Camp
Dag 9,10: Kruger, Sefapane Lodge
Dag 11-13: Klaserie Game Reserve, Africa on Foot / Xanatseni Private Camp
Dag 14,15: Panoramaroute, Chestnut Country Lodge / Abangane Guest Lodge
Dag 16,17: Nkomazi Game Reserve, Nkomazi Tented Camp
Dag 18: Vlucht Johannesburg – Amsterdam
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Tip om de reis uit te breiden:

Dag 6,7: Tuli Block, Serolo Safari Camp / Mashatu Tented Camp