MAP KEN 2 - Schermafbeelding 2020-07-28 om 20.13 - KEN 2
Hoogtepunten
  • Serengeti National Park
  • Ontmoet de Masai 
  • Ngorongoro Krater
  • Kleinschalige groepsreis
  • Masai Mara
Prijsindicatie

€ 4.395 per persoon
Toeslag accommodatie: € 400 per persoon
Prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Toeslag alleengebruik tent/kamer: € 380
Toeslag accommodatie 1-pk: € 555

Inclusief

– International vlucht met KLM en bagage (indicatie € 1.125)
– Transfer bij aankomst
– Extra overnachting in Nairobi
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
– Transfer bij vertrek

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes (kunt u bij de kampeerreis bij de supermarkt aanschaffen)
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa

Interesse?

Bent u op zoek naar meer informatie over deze of een andere kleinschalige groepsreis door Kenia en Tanzania?

Betaalbaar Kenia en Tanzania

Safari zoals bij Discovery Channel

Velen kennen Kenia en Tanzania van de beelden op Discovery Channel. Vaak worden de opnames hiervoor gemaakt in de bekende wildparken in Zuid-Kenia en Noord-Tanzania. Beleef uw eigen aflevering van Discovery Channel tijdens deze kleinschalige groepsreis die de bekende safari reservaten van beide landen combineert.

Verschillende aanbieders

Ik werk samen met verschillende aanbieders van kleine internationale groepsreizen in ‘Safari Afrika’ en kijk graag met u welke het beste bij uw wensen aansluit. Bij de ene organisatie verblijft u bijvoorbeeld in koepeltentjes en helpt u mee met de dagelijks gang van zaken, terwijl bij een andere organisatie alles voor u geregeld wordt en slaapt u in een comfortabele lodge.

Voor deze reis maak ik gebruik van een Zuid-Afrikaanse organisatie die een groepsgrootte van minimaal 4 en maximaal van 17 personen hanteert. Het is een actieve tour, waarbij 9 nachten gekampeerd wordt in koepeltentjes. Het ook mogelijk om vooraf op sommige plekken te kiezen voor een accommodatie upgrade, zodat u niet overal hoeft te kamperen, maar wel kunt deelnemen aan deze actieve reis.

Kamperen, eenvoudige lodges en mee helpen in het kamp

Tijdens deze kleinschalige groepsreis is de voertaal Engels. De groep wordt begeleid door twee deskundige gidsen, die alles weten van de omgeving en een enorme kennis hebben van de natuur. Tijdens deze reis wordt van u verwacht dat u mee helpt met de dagelijkse gang van zaken. U kunt hierbij denken aan koken en/of afwassen en het opzetten en/of afbreken van het kamp. Omdat je veel dingen samen doet, merkte ik tijdens mijn reis dat er al snel een echte groep gevormd wordt. Tijdens deze reis wordt er 9 nachten gekampeerd. Ik vind dit een hele mooie manier om dichtbij de natuur te zijn en dit maakt de reis ook betaalbaar. De eerste nacht in Nairobi verblijft u in een middenklasse hotel in het centrum en ook in Arusha verblijft u in lodge.

Masai Mara here we come!

Overdag vliegt u met KLM van Amsterdam naar Nairobi, waar u 1 nacht voor de groep arriveert. De volgende dag kunt u een van de vele excursies ondernemen in de omgeving van Nairobi. In de avond ontmoet u de groep, waarmee u de volgende ochtend vroeg naar het bekendste safari reservaat van Kenia rijdt; het Masai Mara National Park. U verblijft twee nachten aan de rand van het park en gaat met de safari truck diverse game drives maken. Vanuit het verhoogde voertuig heeft u mooie uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara. Voor zover mogelijk volgt u de migratie van de gnoes en zebra’s, maar uiteraard gaat u ook op zoek naar de Big Five en andere dieren. Vergeet uw verrekijker en fotocamera niet mee te nemen!
Al enthousiast over deze kleinschalige groepsreis? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Rift Vallei

Vanuit de Masai Mara rijdt u terug in de richting van Nairobi en bezoekt het Mount Longonot National Park, met zijn slapende vulkaan. Samen met uw gids maakt u een wandeling naar de kraterrand waarna u wordt getrakteerd op een schitterend uitzicht. Vanaf hier kunt u ook goed de Rift Valley zien.
De volgende dag staat het Hell’s Gate National Park op het programma. Het dramatische landschap hier was de inspiratie voor de film “The Lion King” en het is een geweldige plek om te wandelen, met de kans om zebra’s, giraffen en buffels te zien tussen verschillende soorten antilopen.

De hoogtepunten van Noord-Tanzania

Na een tussenovernachting in Arusha, gaat u direct door naar het beroemde Serengeti National Park. Ook hier maakt u diverse game drives in de verhoogde en comfortabele safaritruck om op zoek te gaan naar de Big Five. Wellicht heeft u geluk en komt u hier, of in de Masai Mara, de grote trek tegen! 

Ook een bezoek aan de Ngorongoro Krater mag natuurlijk niet ontbreken! U overnacht op de rand van de krater, zodat u spectaculaire uitzichten heeft vanuit uw eigen tent. De dag erna daalt u af om de krater van dichtbij te bekijken en uiteraard zoveel mogelijk wild te spotten. Onderweg naar Arusha bezoekt u enkele van de vele Masai die in dit gebied rondtrekken met hun veestapel. Tenslotte reist u, via Arusha terug gaat naar Nairobi.

Naar huis na deze safari of toch nog niet?

Na deze rondreis door Kenia en Tanzania bent u weer terug in Nairobi, waar u direct terug kunt vliegen naar Amsterdam. Maar natuurlijk zijn er diverse mogelijkheden om deze reis uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan Zanzibar. Hier kunt u genieten van rust, strand, zee en de cultuur opsnuiven die dit specerijeneiland kent.

Reizen met TravelMood

Zoals aangegeven werk ik met verschillende organisaties die kleine internationale groepsreizen aanbieden in ‘Safari Afrika’. De programma’s van de rondreizen staan vooraf vast en deze neem ik graag met u door. Uiteraard maak ik de reis helemaal compleet voor u en regel ik vluchten, transfers en eventuele extra overnachtingen, zodat alles goed op elkaar aansluit.
De prijzen die u bij de diverse aanbieders op internet ziet staan, zijn gelijk aan de tarieven die ik u aanbied. Het voordeel voor u is dat ik alles voor u uit handen neem en voor u een volledige pakketreis samenstel. Daarnaast maakt u gebruik van mijn deskundig advies en heeft u de zekerheid van een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij de branchevereniging VvKR en het garantiefonds GGTO. Dat reist toch net even wat comfortabeler!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Nairobi
Dag 2: Nairobi
Dag 3, 4: Masai Mara National Park
Dag 5: Mount Longonot
Dag 6: Hell’s Gate National Park, Lake Naivasha
Dag 7: Arusha
Dag 8, 9: Serengeti National Park
Dag 10: Ngorongoro Crater
Dag 11: Masai Village
Dag 12: Arusha
Dag 13: Nairobi – Amsterdam
Dag 14: Aankomst Amsterdam