Kennismaking met Zuid-Afrika
Hoogtepunten
  • Safari in privé safari reservaat nabij Kruger
  • Watervallen aan de Panorama Route
  • Koninkrijk eSwatini (Swaziland)
  • iSimangaliso Wetlands (st Lucia)
  • Safari in het Waterberg Gebied
Prijsindicatie

Voor 2 personen:
€ 3.420 per persoon

Voor een familie
(2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar):
€ 11.800 per gezin

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– 10 nachten logies en ontbijt
– 4 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse/familie huurauto inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder en enkele reiskosten
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze reis door het noordoosten van Zuid-Afrika u aan en wilt u advies op maat ontvangen ?

Kennismaking met Zuid-Afrika

Het noordoosten van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land. Ik ben er inmiddels tientallen keren geweest, maar elke keer ontdek ik weer nieuwe plekjes. Bij een eerste bezoek aan Zuid-Afrika mag een safari uiteraard niet ontbreken. Tijdens deze kennismakingsreis bezoekt u in het noordoosten van Zuid-Afrika twee verschillende safarigebieden en een reservaat in Eswatini. Naast deze safari reservaten brengt u ook een bezoek aan prachtige natuurgebieden en de kust. Omdat het tempo relatief laag is, is deze reis ook prefect om met uw gezin / familie te maken.

Zelf rijden met de huurauto in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u prima zelf met een huurauto rondreizen. De wegen zijn over het algemeen uitstekend en ik vind het zelf erg prettig rijden. Wel dient u er rekening mee te houden dat er, net als in Engeland, links gereden wordt. 

Voor deze rondreis maakt u gebruik van een middenklasse auto. Mocht uw voorkeur uitgaan naar een bijvoorbeeld een SUV type, auto met automaat of zelfs een auto met chauffeur, dan pas ik dit graag voor u aan. U brengt tijdens deze reis heel wat kilometers door in de auto, dus deze moet wel aan uw wensen voldoen. Voor de kinderen kunt u kinderzitjes, dvd-spelers en dergelijke huren. Maar het is misschien wel veel spannender om in plaats van een filmpje te kijken samen te zoeken naar dingen onderweg die je in Nederland nooit ziet.

Op zoek naar de Big Five

Uw reis begint met een overnachting bij de luchthaven van Johannesburg. De volgende ochtend haalt u de huurauto op en rijdt u naar het Kololo of het Welgevonden Game Reserve in het Waterberg gebied op ongeveer 3 uur rijden van Johannesburg. Hier maakt u voor het eerst kennis met safari! In een open safari voertuig gaat u onder leiding van een professionele ranger in de ochtend (zonsopkomst) en in de namiddag (zonsondergang) op game drive. Wie weet staat u wel oog in oog met de King of the Jungle!

Na een tussenstop in Tzaneen of Magoebaskloof (waar u verblijft in een glamping-tent) waar u even actief bezig kunt zijn, rijdt u naar een privé safari reservaat dat in open verbinding staat met het bekende Kruger National Park. Hierdoor kunt u dezelfde dieren zien als in het Kruger, maar dan onder begeleiding van een ranger in een open safari voertuig op onverharde wegen. Zodoende ziet u niet alleen de dieren, maar kunt u ze ook horen en zelfs ruiken. Een safari voor alle zintuigen!

Neem contact met mij op voor uw rondreis op maat naar Zuid-Afrika!

Panoramaroute

U vervolgt de reis naar de Panoramaroute. Dit gebied ligt ten westen van de safari reservaten. De safari reservaten liggen in het ‘laagland’ en hiernaast ligt een bergketen (‘hoogland’). De Panoramaroute gaat door het hoogland en biedt op verschillende plekken prachtig uitzicht op het laagland. Zo treft u hier onder andere de Bourke’s Luck Potholes, Gods Window, verschillende watervallen en in het plaatsje Graskop kunt u met een lift de kloof in of zelfs met een ‘Big Swing’ sprong wagen!
Kunt u geen genoeg krijgen van safari, dan kunt u vanaf hier ook nog een dagje het Kruger National Park bezoeken.

eSwatini (voormalig Swaziland)

Voor even gaat u Zuid-Afrika verlaten. U gaat naar het koninkrijk eSwatini. Het noordelijk deel is mooi heuvelachtig en biedt u prachtige uitzichten onderweg. Het Millwane Wildlife Sanctuary ten zuiden van de hoofdstad Mbabane is een bezoekje waard. Omdat hier geen roofdieren leven, kunt u hier op eigen gelegenheid wandelen en mountainbiken. Daarnaast is het zelfs mogelijk om paard te rijden tussen de verschillende antilopen die in dit park leven. Heel bijzonder om te paard zo dichtbij de dieren te kunnen komen.
In de Ezulwini vallei zijn er nog meer activiteiten te ondernemen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Swazi Cultural Village, deelnemen aan een Lobamba Township Walking Tour of het Swaziland National Museum bezoeken. Het is geen groot museum, maar ik vond het erg interessant om meer te weten te komen over de historie van het land wat nu eSwatini heet.

Diversiteit van KwaZulu-Natal

De laatste provincie die u bezoekt tijdens deze reis is KwaZulu-Natal. Er is veel te beleven in deze provincie, wat u vanuit uw ‘standplaats’ St Lucia kunt doen. St Lucia is de toegangspoort tot het iSimangaliso Wetland Park. U kunt dit park op eigen gelegenheid bezoeken, maar persoonlijk vind ik dat u tijdens een safari met een gids het park beter beleeft. In bepaalde periode’s is het mogelijk om met een georganiseerde excursie het park ’s nachts in te gaan om op zoek te gaan naar schildpadden. Heel bijzonder om deze machtige dieren te zien!
Daarnaast is een Hippo & Croc boottocht ook een must. Tijdens deze boottocht vaart u in de Estuary om op zoek te gaan naar nijlpaarden, krokodillen en heel veel verschillende vogels. Met een drankje in de hand is dit een perfecte afsluiting van de dag!

Via de Dolphin Coast van de Indische Oceaan rijdt u naar Durban, waar u afscheid neemt van uw huurauto en met een overstap in Johannesburg weer naar huis vliegt. Of gaat u voor een verlenging in bijvoorbeeld Kaapstad of Mauritius?

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalige accommodaties, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien.
Het is ook mogelijk om deze reis te maken uw gezin / familie. Om u een beter idee te geven van kindvriendelijke accommodaties, heb ik deze als tweede optie vermeldt in onderstaand overzicht. Het is uiteraard geen probleem om een reis samen te stellen met een mix van verschillende accommodaties. De onder genoemde accommodaties zijn ter indicatie en ik kijk graag met u welke accommodaties het beste passen bij uw wensen en voorkeuren.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2, 3, 4: Kololo / Welgevonden Game Reserve, Kololo / Tinstwalo Family Camp
Dag 5: Tzaneen / Magoebaskloof, Kings Walden Lodge / AfriCamps @ Magoebaskloof
Dag 6,7: Private Game Reserve, Ntahmbo Tree Camp / Shindzela Tented Camp
Dag 8,9: Panoramaroute, Porcupine Ridge / Rissington Inn
Dag 10,11: Eswatini, Mantenga Lodge / Down Gran’s Cottage @ Mlilwane
Dag 12-14: St Lucia, Lidiko Lodge
Dag 15: Vlucht Durban – Johannesburg – Amsterdam
Dag 16: Aankomst Amsterdam