# ZA map 4

Reisduur: 2 weken

Prijsindicatie

3 sterren: € 2.600 – € 2.750
4 sterren: € 3.200 – € 3.400

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 800)
– 9 nachten logies en ontbijt
– 3 nachten halfpension en activiteit
– 2 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse huurauto inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder en enkele reiskosten
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze reis door het noordoosten van Zuid-Afrika u aan en wilt u advies op maat ontvangen ?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Kennismaking met Zuid-Afrika

Het noordoosten van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een groot land. Ik ben er inmiddels tientallen keren geweest en toch zijn er nog plaatsen waar ik niet ben geweest. Bij een reis naar Afrika denken veel mensen aan safari. Ondanks dat Zuid-Afrika nog veel meer te bieden heeft, heb ik voor een kennismaking met Zuid-Afrika een twee weekse reis samengesteld door het noordoosten. U bezoekt hier naast diverse safari reservaten ook prachtige natuurgebieden. Globaal gezien gaat de reis dan van Johannesburg via het Kruger National Park naar Durban. Omdat het tempo relatief laag is, is deze reis ook prefect om met het gezin te maken.

Zelf rijden met de huurauto in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u prima zelf met een huurauto rondreizen. De wegen zijn over het algemeen uitstekend en ik vind het zelf erg prettig rijden. Wel dient u er rekening mee te houden dat er, net als in Engeland, links gereden wordt.
Voor deze rondreis maakt u gebruik van een middenklasse auto. Mocht uw voorkeur uitgaan naar een bijvoorbeeld een SUV type, auto met automaat of zelfs een auto met chauffeur, dan pas ik dit graag voor u aan. U brengt tijdens deze reis heel wat kilometers door in de auto, dus deze moet wel aan uw wensen voldoen. Voor de kinderen kunt u kinderzitjes, dvd-spelers en dergelijke huren. Maar het is misschien wel veel spannender om in plaats van een filmpje te kijken samen te zoeken naar dingen onderweg die je in Nederland nooit ziet.

Op zoek naar de Big Five

Uw reis begint met een overnachting bij de luchthaven van Johannesburg. De volgende ochtend haalt u de huurauto op en rijdt u naar het Kololo of het Welgevonden Game Reserve. Hier maakt u kennis met de echte safari! In een open safari voertuig gaat u onder leiding van een professionele ranger in de ochtend (zonsopkomst) en in de namiddag (zonsondergang) op game drive. Wie weet staat u wel oog in oog met de King of the Jungle!
Na een tussenstop in Phalaborwa of Tzaneen, rijdt u naar uw volgende safari reservaat: het Klaserie Private Game Reserve. Dit reservaat is in open verbinding met het bekende Kruger National Park. Hierdoor kunt u dezelfde dieren zien die in het Kruger leven, maar dan onder begeleiding van een ranger in een open safari voertuig. Zodoende ziet u niet alleen de dieren, maar kunt u ze ook horen en zelfs ruiken. Een safari voor alle zintuigen!

Panoramaroute

Dit gebied ligt ten westen van het Kruger National Park en de safari reservaten en is een mooi gebied om met deze gebieden te combineren. Heeft u nog geen genoeg gehad van safari, dan is het mogelijk om zelf een dagje in het Kruger op safari te gaan. Maar de Blyde River Canyon heeft u ook veel moois te bieden. Zo treft u hier onder andere de Bourke’s Luck Potholes, verschillende watervallen en in het plaatsje Graskop kunt u met een lift de kloof in of zelfs met een ‘Big Swing’ sprong wagen!

Eswatini (voormalig Swaziland)

Voor even gaat u Zuid-Afrika verlaten. U gaat naar het koninkrijk Eswatini. Het noordelijk deel is mooi heuvelachtig en biedt u prachtige uitzichten onderweg. Het Millwane Wildlife Sanctuary ten zuiden van de hoofdstad Mbabane is een bezoekje waard. Omdat hier geen roofdieren leven, kunt u hier op eigen gelegenheid wandelen en mountainbiken. Daarnaast is het zelfs mogelijk om paard te rijden tussen het vele wildlife dat dit park heeft. Heel bijzonder om te paard zo dichtbij de dieren te kunnen komen.
In de Ezulwini vallei, waar u guesthouse ligt, zijn er nog meer activiteiten te ondernemen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Swazi Cultural Village, deelnemen aan een Lobamba Township Walking Tour of het Swaziland National Museum bezoeken. Het is geen groot museum, maar ik vond het erg interessant om meer te weten te komen over de historie van het land wat nu Eswatini heet.

Diversiteit van KwaZulu-Natal

De laatste provincie die u bezoekt tijdens deze reis is KwaZulu-Natal. Er is veel te beleven in deze provincie, wat u vanuit uw ‘standplaats’ St Lucia kunt doen. St Lucia is de toegangspoort tot het iSimangaliso Wetland Park. U kunt dit park op eigen gelegenheid bezoeken, maar persoonlijk vind ik dat je tijdens een safari met een gids het park beter beleeft. In bepaalde periode’s is het mogelijk om met een excursie ’s nachts het park in te gaan om op zoek te gaan naar schildpadden die hier hun eieren leggen. Heel bijzonder om deze machtige dieren te zien! Het westelijk deel van het park is ook zeker een aanrader. Dit gedeelte van het park is pas een paar jaar open voor het publiek en wordt nog niet zoveel bezocht.
Daarnaast is een Hippo & Croc boottocht ook een must. Tijdens deze boottocht vaart u in de Estuary om op zoek te gaan naar nijlpaarden, krokodillen en heel veel verschillende vogels. Met een drankje in de hand is dit een perfecte afsluiting van de dag!
Via de kustlijn van de Indische Oceaan rijdt u naar Durban, waar u afscheid neemt van uw huurauto en met een tussenstop in Johannesburg weer naar huis vliegt. Of gaat u voor een verlenging in bijvoorbeeld Kaapstad of Mauritius?

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalige accommodaties, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. Om u een idee te geven wat voor mogelijkheden Zuid-Afrika heeft heb ik deze reis samengesteld op basis van 3 en 4 sterren accommodaties. Het is uiteraard geen probleem om een reis samen te stellen met een mix van verschillende accommodaties. De onder genoemde accommodaties zijn ter indicatie en ik kijk graag met u welke accommodaties het beste passen bij uw wensen en voorkeuren.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2, 3, 4: Kololo / Welgevonden Game Reserve, Kololo / Nungubane Game Lodge
Dag 5: Phalaborwa / Tzaneen, Sefapane Lodge / Kings Walden Lodge
Dag 6,7: Klaserie Game Reserve, Gomo Gomo Game Lodge / Nthambo Tree Camp
Dag 8,9: Panoramaroute, Hamilton Parks Country Lodge / Rissington Inn
Dag 10,11: Eswatini, Mantenga Lodge / Mogi Boutique Hotel
Dag 12-14: St Lucia, Elephant Coast Guest House / Lidiko Lodge
Dag 15: Vlucht Durban – Johannesburg – Amsterdam
Dag 16: Aankomst Amsterdam