TZ 2

1,5 week

Prijsindicatie

€ 6.695 – € 7.545

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 875)
– 1 nacht logies en ontbijt
– 5 nachten halfpension
– 7 nachten volpension
– privé transfers
– safari reis onder begeleiding van een gids/chauffeur en genoemde gamedrives
– lokale parkgelden Tanzania
– Flying Doctors lidmaatschap

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Wilt u ook een comfortabele safari maken in Tanzania en wilt u meer informatie ontvangen ?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Luxe Fly In safari Tanzania

Geheel verzorgde rondreis Tanzania

Tanzania ligt in het oosten van Afrika. Het is een op en top safari land, vooral bekend om de grote migratie in het Serengeti National Park. Deze luxe rondreis gaat langs de mooiste lodges en parken in Noord-Tanzania, waarbij het u aan niets zal ontbreken!

Fly in safari

Om u de optimale comfort te beiden, reist u niet met een privé gids/chauffeur, maar vliegt u in een klein vliegtuig van locatie naar locatie. Zo bespaart u veel reistijd over de weg en kunt u optimaal genieten van uw safari en de luxe lodges. De game drives maakt u samen met andere gasten van de lodges in open safari voertuigen (net zoals vaak in Zuidelijk Afrika het geval is). Door de safari in een open safari voertuig te maken, ziet u de dieren niet alleen beter, maar kunt u ze ook horen en ruiken. In mijn ogen een hele intieme en volledige safaribeleving!

De hoogtepunten van Noord-Tanzania

Vanaf Amsterdam vliegt u met KLM naar Kilimanjaro Airport, nabij Arusha, in het noorden van Tanzania. Na aankomst gaat u door de douane en wordt u begeleidt naar uw chauffeur die u naar uw accommodatie brengt. Aangezien u in de avond arriveert, verblijft u eerst een nacht in Arusha. Hier kunt u heerlijk bijkomen van uw internationale vliegreis en de lokale luchthaven ligt op een steenworp afstand, zodat u de volgende ochtend geen lange transfer heeft.

Tarangire National Park

Vanuit Arusha vliegt u in een klein vliegtuig in 20 minuten naar de airstrip in het Tarangire National Park. Een airstrip is een strook in een natuurgebied die gebruikt wordt voor landen en opstijgen. U landt dus direct in het safari reservaat!
Na de landing wordt u opgewacht en in de open safari voertuig naar uw lodge gebracht. U verblijft in het kleinschalige Little Olivers. De lodge beschikt maar over 5 luxe tented suites en persoonlijk aandacht staat hier hoog in het vaandel. Vanaf uw privé veranda heeft u uitzicht op de bush en kunt u genieten van de zingende vogels en andere mysterieuze geluiden van de bush.
De activiteiten vanuit de lodge bestaan uit game drives in de ochtend en namiddag, walkingsafari’s en nacht game drives. Alle activiteiten zijn uiteraard onder leiding van professionele Rangers die wonen op de lodge en hierdoor de omgeving op hun duimpje kennen.
Ik vind Tarangire het mooiste park in het noorden van Tanzania. De prachtige baobab bomen in combinatie met de grote kuddes olifanten zijn een lust voor het oog!

Ngorongoro Krater

Vanuit Tarangire vliegt u naar de airstrip nabij Lake Manyara. Hier staat een Ranger op u te wachten die u in 3 uur naar de lodge brengt. De route neemt u door koffieplantages en over de Ngorongoro Krater rand tot u arriveert bij de Olmoti Krater, de locatie waar u de komende twee nachten verblijft. De locatie van de lodge is werkelijk een unieke plaats, namelijk in de beschutting van de spectaculaire landschappen van de hooglanden, maar zo dichtbij de Ngorongoro krater dat u er voor dag en dauw kunt zijn en zo dit stukje verbluffende natuur even helemaal voor u zelf heeft. Verschil moet er zijn!
Aangezien The Highlands lodge op een kraterrand ligt, op zo’n 2.700 meter hoogte, koelt het hier ’s nachts erg af. Neem wat warme kleding mee voor in de avond en vroege ochtend. In uw koepel suite bevindt zich een houtkachel, zodat u het lekker warm en gezellig kunt maken in uw kamer. Daarnaast is een deel van het dak doorzichtig zodat u vanuit uw bed (in de warmte) kunt genieten van de prachtige sterrenhemel!
In de krater leven veel verschillende dieren waaronder ook roofdieren zoals de hyena en leeuw. Ondanks dat uw lodge in ‘the middle of nowhere’ ligt, kan de Ngorongoro Krater wel wat druk aandoen. Door de vele toeristen zijn de dieren hier meer gewend aan safarivoertuigen, waardoor u de mogelijkheid heeft om dieren van dichtbij in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. Met die gedachte in het achterhoofd, gaat u een unieke safari beleven.

Serengeti National Park 

Uiteraard mag in uw reis een verblijf en safari in het Serengeti National Park niet ontbreken! Vanuit  The Highlands Lodge gaat u per transfer terug naar de Manyara Airstrip, waarna u in ongeveer 45 minuten naar het centrale gedeelte van de Serengeti vliegt. Dit is zeker een mooie route om vanuit de lucht te bekijken. Wellicht kunt u nog een glimp van de Ngorongoro Krater opvangen, maar zeker nabij de airstrip in de Serengeti heeft u de kans al dieren te spotten!
De komende drie nachten verblijft u in Dunia Camp in het centrale Seronera gedeelte van de Serengeti. Dit is de eerste en enige accommodatie die volledige door dames wordt gerund en wordt door hen ontvangen als familie! Deze kleinschalige accommodatie beschikt over 8 comfortabele tented suites uiteraard voorzien van een sanitair. Het kamp is gebouwd nabij de Moru Kopjes, eeuwenoude granieten rotsen waar soms nog oude tekeningen te vinden zijn van Masai. Daarnaast vinden veel roofdieren deze rotsen heerlijk om op te liggen. Naast deze kopjes bestaat de Serengeti uit grote open grasvlaktes en bossen. Vanuit de lodge worden er in de ochtend en namiddag gamedrives door het park georganiseerd in ene open safarivoertuig. 

Ballonvaart 

In het Serengeti National Park kunt u ook een ballonvaart maken. Deze ervaring is onvergetelijk. De stilte van de ballon, gecombineerd met het schitterende uitzicht en gekrioel van dieren maakt deze reis pas echt compleet. Wilt u deze ultieme safari verlengen met bijvoorbeeld een paar dagen strand? Ik doe u graag een voorstel. 

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Voor deze reis heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van de kleinschalige accommodaties van Asilia Africa, welke te vergelijken zijn met 5 sterren (tented) lodges.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro Airport, Arusha Coffee Lodge
Dag 2: Vlucht Arusha – Tarangire
Dag 2, 3: Tarangire National Park, Little Olivers Camp
Dag 4: Vlucht Tarangire – Manyara en transfer naar Ngorongoro Krater
Dag 4,5: Ngorongoro Krater, The Highlands Lodge
Dag 6: Transfer naar Manyara, vlucht Manyara – Seronera
Dag 7-9: Serengeti National Park, Dunia Camp
Dag 10: Vlucht Serengeti – Arusha/Kilimanjaro Airport – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam