# BW 1 - Kleine groepsreis Botswana
Hoogtepunten
  • Okavango Delta
  • Moremi /Savuti safari reservaat
  • Zoutpannen
  • Chobe National Park
  • Victoria Falls
Prijsindicatie

3-weekse groepsreis Botswana:

Kampeersafari vanaf € 3.825 per persoon
Toeslag 1-persoonstent vanaf € 325

Lodgesafari vanaf € 4.580 per persoon
Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 515

Inclusief

– International vlucht met KLM en bagage (indicatie € 1.000)
– Transfer bij aankomst
– Twee extra overnachting in Johannesburg
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
* Kampeersafari: 2n lodge, 5n tenten, 8n kamperen
* Lodgesafari: 11n lodge/cabin, 4n verzorgd kamperen
– Transfer bij vertrek

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa
– Eventuele benodigde Covid-19 testen

Interesse?

Spreekt deze kleinschalige groepsreis u aan? Of bent u nieuwsgierig naar het totale aanbod van kleinschalige groepsreizen? Neem contact met mij op voor meer mogelijkheden.

Kleinschalige groepsreis Botswana

Van Johannesburg naar de Victoria Watervallen in een kleine groep

Bent u op zoek naar een complete rondreis door Botswana en vindt u het prettig om in een groep te reizen? Maar bent u niet op zoek naar een bus vol Nederlanders? Dan is deze groepsreis door Botswana echt iets voor u! Deze kleinschalige groepsreis vindt plaats in een internationaal gezelschap en vertrekt vanuit Johannesburg waarna u overland de bezienswaardigheden van Botswana bezoekt.

Verschillende aanbieders van groepsreizen naar Botswana

Ik werk samen met verschillende organisaties die kleinschalige internationale groepsreizen in ‘Safari Afrika’ aanbieden. Ik heb voor u een selectie gemaakt uit de vele aanbieders op basis van mijn eigen ervaring, feedback van klanten en ervaring van mijn contactpersonen ter plaatse. Ik heb ervoor gekozen alleen kleinschalige groepsreizen naar Botswana aan te bieden. 

Ik kijk graag met u welke reis en organisatie het beste bij uw wensen aansluit. Zo is het mogelijk om op een avontuurlijke reis te gaan waarbij u overnacht in koepeltenten. U kunt er ook voor kiezen om een volledig verzorgde rondreis door Botswana te maken waarbij u overnacht in een comfortabele lodge.

Voor deze reis maak ik gebruik van een betrouwbare Zuid-Afrikaanse organisatie. Over het algemeen zijn de deelnemers in de leeftijd van 18 tot en met ongeveer 68 jaar met een actieve en avontuurlijke houding.

Kampeersafari of rondreis door Botswana met lodges

Wat is er nu mooier om te overnachten midden in de natuur en de wilde dieren ’s nachts langs uw tent voorbij horen lopen? Tijdens deze kampeersafari overnacht u in koepeltentjes die u zelf opzet welke zijn voorzien van een stretcher bed en een kleine matras. Daarnaast worden alle kampeertaken gezamenlijk uitgevoerd. Zo helpt u mee met koken, afwassen, safarivoertuig schoonhouden en het kamp op- en afbouwen. Omdat je veel dingen samen doet, merkte ik tijdens mijn reis dat er al snel een echte groep gevormd wordt.

Mocht uw voorkeur uitgaan naar een comfortabel bed voor de nacht, dan is dat ook mogelijk! Deze reis wordt namelijk ook uitgevoerd met een verblijf in voornamelijk (tented)lodges. De vier nachten in de safari reservaten van Botswana verblijft u in reeds opgezette safari tenten. Deze reis is wat minder intensief, aangezien u geen ‘kampeertaken’ heeft, maar op dat moment even heerlijk kunt relaxen.

De groepsgrootte bestaat uit minimaal 4 en maximaal 17 deelnemers. Indien u alleen reist, is het mogelijk om een tent/kamer op indeling te reserveren, maar ook tegen een toeslag te verblijven in een eenpersoonstent/kamer. Voor beide reizen geldt dat u wordt begeleid door twee deskundige gidsen die alles weten van de omgeving en een enorme kennis hebben van de natuur.

Spreekt deze kleinschalige groepsrondreis u aan of bent u benieuwd naar de andere rondreizen naar Botswana? Neem contact met mij op en ik adviseer u graag uit eigen ervaring!

De bezienswaardigheden tijdens de groepsreis in Botswana

Deze groepsreis door Botswana begint ’s ochtends vroeg in Johannesburg, Zuid-Afrika. Ik heb de reis aangevuld met twee nachten in Johannesburg voorafgaand aan de reis. Zo heeft u de gelegenheid om een leuke excursie te maken in Johannesburg en/of even bij te komen van de vlucht voordat u aan de groepsrondreis begint.

De eerste dag is direct een lange reisdag waarbij u de grens met Botswana passeert en uiteindelijk in het zuidwesten van de Kalahari overnacht. U maakt de volgende dag kennis met de laatste authentieke Bushman in Botswana. 

En dan komt al een van de bekendste bezienswaardigheden van Botswana aanbod: de Okavango Delta. Tijdens deze 4 dagen verblijft u op een klein eilandje in deze prachtige rivierdelta. U maakt safari’s te voet of op het water met een mokoro (soort uitgeholde boomstam). Het is spannend en erg bijzonder om door het water te glijden in een mokoro bestuurt door een lokale gids terwijl je nijlpaarden dichtbij hoort ‘lachen’. Dit is met geen andere safari te vergelijken!

Met de groep op safari

Na een tussennacht in Maun, staat het volgende hoogtepunt alweer op het programma. De komende 5 dagen verblijft u in de safari reservaten rondom de Okavango Delta. U kunt hierbij denken aan het Moremi Game Reserve, Savuti maar ook het Khwai Community Area.

Het huidige voertuig wordt in Maun omgeruild voor kleinere 4×4 open safarivoertuigen voor maximaal 9 personen. Zodoende kunt u dichterbij de dieren komen en deze niet alleen zien, maar ook horen en ruiken. De route en overnachtingslocaties zijn deze dagen flexibel, maar waarschijnlijk brengt u een bezoek aan de bekende safarigebieden Savuti en Moremi. Een back-up team zorgt ervoor dat uw kamp opgezet en afgebroken wordt, zodat u optimaal kunt genieten en de maximale tijd op safari kunt gaan.

Op weg naar het Chobe National Park

Na wederom een tussenovernachting in Maun, waar u weer van voertuig wisselt, gaat u naar de Makgadikgadi Pans. Deze zoutpannen liggen even ten zuiden van Maun en behoren tot een van de grootste zoutvlaktes van de wereld. Aan de randen van de pannen groeien grassen, acacia’s en af en toe een prachtige dikke Baobab, dus ook hier kunt u met wat geluk wilde dieren spotten!

De reis gaat verder naar het noorden waar in de middag een riviercruise over de Chobe Rivier op het programma staat. Al nippend aan uw drankjes, bewondert u de olifanten van dichtbij die in de rivier komen drinken of badderen en ziet u de zon ondergaan.

Victoria Watervallen in Zimbabwe

Na de bootsafari gaat de door naar Zimbabwe waar u de komende twee nachten in nabij de Victoria Watervallen verblijft (ook wel Vic Falls genoemd). Na het aanschouwen van de watervallen, zijn hier veel activiteiten te ondernemen. U kunt denken aan wild water raften of een Big Swing, maar ook een helikoptervlucht bestaat tot de mogelijkheden.

Hierna heeft u de keuze om mee terug te rijden naar Johannesburg of deze afstand per vliegtuig te overbruggen. De afstand naar Johannesburg vind ik zelf erg lang, zodat ik u aanraad om in Zimbabwe het vliegtuig te nemen naar Johannesburg, Kaapstad of een bestemming naar keuze.

Groepsreis Botswana met TravelMood

Zoals aangegeven werk ik met verschillende organisaties die kleine internationale groepsreizen aanbieden in ‘Safari Afrika’. De programma’s van de rondreizen staan vooraf vast en deze neem ik graag met u door. Ik adviseer u graag over de eventuele extra overnachtingen voorafgaand en na afloop van de reis, regel ik de transfer en vluchten voor u. Zodoende heeft u een complete groepsreis door Botswana en hoeft u zelf niets te regelen.

De prijzen die u bij de diverse aanbieders op internet ziet staan, zijn gelijk aan de tarieven die ik u aanbied. Het voordeel voor u is dat ik alles voor u uit handen neem en voor u een volledige pakketreis samenstel. Daarnaast maakt u gebruik van mijn deskundig advies en heeft u de zekerheid van een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij de branchevereniging VvKR en het garantiefonds GGTO. Dat reist toch net even wat comfortabeler!

Wilt u meer informatie over deze groepsreis Botswana of bent u op zoek naar een andere groepsreis door Botswana? Neem dan vandaag nog contact met mij op! Aan de hand van uw wensen en voorkeuren kan ik een organisatie adviseren die perfect bij u past!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Johannesburg
Dag 3, 4: Kalahari
Dag 5, 6, 7: Okavango Delta
Dag 8: Maun
Dag 9,10,11,12: Flexibel safari programma (Moremi/Savuti)
Dag 13: Maun
Dag 14: Makgadikgadi Pans
Dag 15: Chobe National Park en Victoria Falls
Dag 16: Victoria Falls
Dag 17: Francistown
Dag 18: Vlucht Johannesburg – Amsterdam
Dag 19: Aankomst Amsterdam