Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Mauritius

Afrikaanse zon en zee op uw vakantie in Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan en ligt circa 850 km ten oosten van Madagaskar. Het eiland is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Mauritius wordt veel bezocht als strandlocatie en is goed te combineren met een safari reis door Zuidelijk of Oost-Afrika. 

Maar het eiland is meer dan alleen een strandbestemming. Zo heb ik zelf een leuke rondreis gemaakt langs de diverse kusten en door het afwisselende binnenland. Voor de kust liggen koraalriffen welke Mauritius beschermen tegen de grote invloeden van de zee. Het tropische eiland heeft een fascinerende geschiedenis. De Nederlandse VOC-geschiedenis is nog voelbaar op het eiland en de invloeden uit India zijn tevens goed zichtbaar. 

Ook de Fransen hebben hun sporen nagelaten: de keuken van het eiland is van topkwaliteit. Mauritius is een prachtig eiland met mooie natuur en gezellige dorpjes in het binnenland.

Het eiland is onderdeel van een enorme vulkanische bergketen. De hoogste bergen (rond de 800 meter) liggen in het zuidwesten en bestaan uit uitgebluste vulkanen met kraters en kratermeren. De bergen zijn niet zozeer bijzonder qua hoogte maar vooral door hun grimmige en bijzondere vormen. Dit eiland heeft alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie of een romantische huwelijksreis. Mauritius is een smeltkroes van culturen.

Wilt u tijdens een vakantie naar Mauritius zelf ervaren hoe divers Mauritius is en op zoek gaan naar de mooiste stranden van Mauritius? Ik stel graag de ultieme vakantie voor u samen! Laat u inspireren door één van de Mauritius reizen.

Leuke feitjes Mauritius

– Mauritius is net zo groot als de provincie Utrecht en heeft maar 2 miljoen inwoners
– Vanaf najaar 2022 kunt u rechtstreeks vanuit België naar Mauritius vliegen
– Er wordt betaald met de Mauritiaanse Rupee- De officiële voertaal is Frans en Engels, maar de lokale bevolking spreekt veel Creools
– Door het tijdsverschil is het in Mauritius 3 of 4 uur vroeger dan bij ons. Dit houdt in dat het in de winter in Mauritius 12.00u is, wanneer het in Nederland dan 9.00u is.
– Snorkelen en duiken kan uitstekend gedaan worden vanwege het koraalrif rondom het eiland
– Ondanks dat het eiland niet zo groot is kunt u perfect een rondreis over het eiland maken

Inspiratie voor reizen naar Mauritius

Ter inspiratie voor een reis naar Mauritius heb ik een aantal reisvoorbeelden op mijn website staan. Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!

Marjolein’s Top 5

1. Een Rumproeverij bij de destilleerderij van Chamarel
2. Overnacht in een “bubble”
3. Bekijk het onderwaterleven vanuit een Grand Baie
4. Bewonder de gekleurde aarde in het Black River Gorge National Park
5. Bezoek een van de marktjes van Port Louis

Manier van reizen op Mauritius

Tijdens een vakantie op Mauritius wordt u na aankomst op de luchthaven per privé transfer naar uw accommodatie gebracht. Ter plaatse kunt u het eiland verkennen tijdens één of meerdere excursies. 

Het is ook mogelijk het eiland tijdens een rondreis met een huurauto te verkennen. Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar, waarmee u zelf in uw eigen tempo Mauritius kunt ontdekken. De afstanden die u per dag aflegt zijn relatief klein. De bewegwijzering is niet optimaal, maar met een goede kaart of een navigatie app komt u makkelijk van A naar B.

Beste reistijd Mauritius

Mauritius heeft een klassiek tropisch klimaat met warm zonnig weer. Toch valt er ook geregeld een bui, met name in de avonden. Mauritius kan het hele jaar bezocht worden en is er niet echt te spreken van ‘de beste reistijd’, maar niet alle gebieden zijn het hele jaar door aan te raden. 

Over het algemeen geldt dat het noorden en het westen van het eiland iets warmer en relatief droger zijn. Van mei tot en met oktober (winter) is de temperatuur aangenaam (tussen 22-26°C) overdag en de regelval is minimaal. In het binnenland is het een aantal graden koeler.

Gedurende de periode november tot en met april is het zomer op Mauritius. De dagen zijn dan warm en vochtig. In januari, februari en maart is er sprake van de meeste regenval en in deze periode kunnen ook cyclonen voorkomen. 

Veelgestelde vragen over Mauritius

Vanuit Nederland is het op dit moment niet mogelijk om rechtstreeks naar Mauritius te vliegen. U kunt reizen met een overstap in Parijs of het Midden-Oosten. De reistijd is afhankelijk van de gekozen route, en is over het algemeen tussen de 11 en 15 uur. Vanaf Brussel is het op dit moment wel mogelijk om rechtstreeks te vliegen naar Mauritius.

Op Mauritius kunt u niet op safari. Het dierenleven is vooral geconcentreerd in de oceanen, waar u op zoek kunt gaan naar de vele gekleurde vissen, maar ook dolfijnen worden vaak gezien.
Wilt u op safari naar de Big Five? Dan raad ik u een reis naar Zuid-Afrika aan, die u dan afsluit met een strandverblijf op Mauritius. Er is een rechtstreekse vlucht vanuit Zuid-Afrika, dus voor u het weet zit u na de safari aan het strand.

De officiële voertaal is Frans en Engels maar de lokale bevolking spreekt onderling Creools.

Voor Mauritius dient uw Nederlandse/Belgische paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na uw vertrekdatum uit het land. Vooraf een visum aanvragen is niet nodig.

Jazeker! Mauritius beschikt over diverse luxe accommodaties verspreid over het land. Graag kijk ik samen met u wat voor u belangrijk is voor de ultieme luxe reis naar Mauritius.

De munteenheid van Mauritius is Mauritiaanse Rupee. Bij aankomst op de luchthaven kunt u omwisselen naar de lokale valuta of pinnen bij een bank. U kunt op de meeste plaatsen ook met Euro’s terecht. In de meeste accommodaties kan ook per pin of creditcard betaald worden.

Het is mogelijk om tijdens uw vakantie op Mauritius op één plaats te verblijven. Als u bijvoorbeeld Mauritius gebruikt als afsluiting van een rondreis naar Zuid-Afrika kan het fijner zijn om een aantal dagen te ontspannen vanuit een goed hotel. Wilt u echter meer van het eiland zien, dan adviseer ik u een rondreis op Mauritius te maken en op een aantal verschillende plaatsen te verblijven. Denkt u bijvoorbeeld aan een afwisseling van strand en natuur, maar ook verschillende mooie snorkelbestemmingen combineren is mogelijk.