Ruig Namibie
Hoogtepunten
  • Brandberg gebergte
  • 2 daagse Rhino Trekking
  • Epupa Watervallen
  • Privé Safari Reservaten
  • Etosha National Park
Prijsindicatie

€ 4.680 p.p. bij 2 personen
€ 4.180 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 1.375)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab 4×4 of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– 11 nachten halfpension
– 2 nachten volpension
– Dagkamer
– Hike Uis
– Rhino tracking + sleep-out
– Rafting Epupa
– Begeleide wandeling Epupa Falls
– Ochtend, avond en nacht game drive Hobatere Lodge
– Begeleide wandeling en Sundowner drive Onguma Game Reserve

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze ‘van de gebaande paden reis’ u aan en wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact met mij op voor een reisvoorstel op maat.

Ruig Namibië

Reizen van de gebaande paden

Bent u al weleens in Namibië geweest en heeft u de ‘toeristische’ hoogtepunten al gezien? Of bent u op zoek naar een avontuurlijke reis? Dan is deze reis echt iets voor u! De reis gaat door het noorden van Namibië, waar u overnacht in kleinschalige accommodaties die soms midden in lokaal dorpje staan. Dichterbij de lokale bevolking kunt u niet komen!
Naast ontmoetingen met de lokale bevolking focust deze reis zich ook op het beleven van de natuur op een avontuurlijke manier en de dieren die er leven.

Rondreis Namibië per huurauto

Namibië vind ik een geweldig land om zelf rond te rijden. Voor uw comfort adviseer ik een 4×4, die wat hoger op de weg ligt en waarvan de banden ‘groot genoeg’ zijn om niet elk kuiltje in de weg te voelen. Deze comfortabele Volkswagen Amarok Double Cab Automaat (4×4) of vergelijkbaar is in eigendom van mijn contactpersoon ter plaatse. Na aankomst in Windhoek wordt u persoonlijk begroet door iemand van het team ter plaatse en wordt de gehele reis met de landkaart in de hand met u doorgenomen en de huurauto en alle knopjes etc uitgelegd. De auto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!

Damaraland

Na aankomst om Windhoek vertrekt u direct richting het noorden. De eerste stop is het plaatsje Uis, nabij het Brandberg gebergte. De volgende dag gaat naar het Brandberg gebergte waar u onder leiding van een lokale gids een wandeling maakt om de White Lady Bushman paintings te bewonderen. Ik adviseer u deze excursie vroeg in de ochtend te doen, omdat de temperatuur in de middag behoorlijk op kan lopen. Uit eigen ervaring adviseer ik graag. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Kaokaland

Op weg naar Kaokoland kunt u een bezoek brengen aan Twyfelfontein, waar de oudste San Bushman muurschilderingen te zien zijn. U vervolgt uw weg noordwaarts naar het onbekendere Kaokoland gebied. U verblijft hier in het plaatsje Sesfontein, dat voornamelijk bekend is vanwege een oud Duits fort. Ook deze accommodatie ligt midden in het dorpje, waar geregeld nog ezelkarren voorbij komen.

Nabij Sesfontein ligt de Hoanib Vallei en de Palmwag Concessie. De voornamelijk droge rivierbedding trekt veel dieren aan waaronder de woestijnolifanten. De Palmwag Concessie is bijzonder vanwege de aanwezigheid van zwarte neushoorns die zich aan deze barre leefomstandigheden aangepast hebben. U gaat twee dagen op pad met een gids om op zoek te gaan naar deze met uitsterven bedreigde diersoorten. Het terrein waar u door rijdt is ruig en het kan zijn dat u zelfs een stuk moet lopen om een een glimp van de neushoorn te kunnen zien. Het is uiteraard ook niet gegarandeerd dat u deze dieren zult zien, maar de excursie op zich in dit bijzondere stukje natuur is al een belevenis op zich. Deze bijzondere dag sluit u af met een sleep-out in de bush. Terwijl u van een sundowner drankje geniet, wordt uw camp opgebouwd en een heerlijke maaltijd boven het vuur bereid. Wederom een zeer unieke ervaring!

Epupa Falls

U rijdt verder naar een van de meest afgelegen locaties van Namibië, de Epupa Falls. Deze liggen aan de grens met Angola. Hoewel deze in omvang beduidend minder zijn dan de Victoria Watervallen vond ik de ongereptheid erg mooi. Doordat maar weinig mensen deze regio bezoeken is dit de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. U verblijft twee nachten nabij de watervallen, waarbij u een halve dag gaat raften en een begeleide wandeling maakt langs de watervallen.

Wilde dieren in Namibië

In Namibië zijn er diverse regio’s waar het mogelijk is om wilde dieren te spotten. Na de hierboven genoemde gebieden, bezoekt u nog drie verschillende gebieden! Als eerste brengt u een bezoek aan het Hobatere Reservaat ten westen van het Etosha National Park. U maakt hier naast een ochtend en namiddag game drive in een open safari voertuig ook een night game drive. Na het diner gaat u op pad om op zoek te gaan naar nachtdieren, zoals hyena’s, aardwolf of cape fox.

Hierna staat een bezoek aan het Etosha National Park op het programma. De zoutpan (Etosha Pan) zorgt ervoor dat veel dieren een witte gloed op zich hebben. U rijdt dwars door het park om zoveel mogelijk dieren te kunnen spotten. Kijk bij de waterplaatsen ook in de schaduw onder de bomen, want daar liggen vaak leeuwen hun volgende maaltijd uit te zoeken!
De laatste twee safari nachten verblijft u in het Onguma Game Reserve. Hier maakt u een sundownerdrive en een wandeling onder leiding van een gids.

Na deze onvergetelijke dagen rijdt u terug naar Windhoek, waar u de laatste nacht buiten de stad in een natuurgebied verblijft. Aangezien u pas laat in de middag vertrekt vanuit Windhoek, kunt u ook de laatste dag nog gebruik maken van uw accommodatie.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2, 3: Damaraland, Uis Elephant Guesthouse
Dag 4,5,6: Kaokaland, Sesfontein Guesthouse met Sleep-out
Dag 7, 8: Epupa Falls, Epupa Camp
Dag 9,10: Hobatere Concessie, Hobatere Lodge
Dag 11: Etosha National Park, Toshari Lodge
Dag 12,13: Onguma Game Reserve, Onguma Bush Camp
Dag 14: Windhoek, Onjala Lodge
Dag 15: Vlucht Windhoek – Tussenstop – Amsterdam
Dag 16: Aankomst Amsterdam