# MAP NAM 4

24 dagen

Prijsindicatie

€ 4.920 p.p. bij 2 personen
€ 4.195 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 850)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– enkele reis toeslag huurauto
– 4 nachten logies en ontbijt
– 15 nachten halfpension
– 2 nachten volpension en activiteiten
– Sossusvlei excursie
– Elephant Drive
– Mahango Game Drive
– Buffalo Core Area Game Drive
– transfers Botswana en Zimbabwe

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties
– Eventuele benodigde visa

Interesse?

Wilt u ook kennismaken met zowel de woestijngebieden alsmede de groene oases van Namibië? En de reis mooi afsluiten met een bezoek aan de Victoria Watervallen? Neem contact met mij op voor uw reisvoorstel op maat.

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Van Windhoek naar de Vic Falls

Rondreis per huurauto door Namibië en Botswana

Namibië vind ik een geweldig land om zelf rond te rijden. U kunt zelf het tempo bepalen en zo vaak stoppen als u wilt om bijvoorbeeld foto’s te maken. De wegen zijn weliswaar vaak van gravel, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in Namibië de meeste gravelwegen goed begaanbaar zijn. Voor uw comfort adviseer ik een 4WD, die wat hoger op de weg ligt en waarvan de banden ‘groot genoeg’ zijn om niet elk kuiltje in de weg te voelen. De auto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!
Het unieke aan deze autorondreis is dat u begint in Windhoek, Namibië en eindigt in Kasane, Botswana waar u de huurauto inlevert. Hierdoor brengt u ook een bezoek aan het minder bekende Zambezi Region, voorheen Caprivi genaamd. Een unieke combinatie van natuur, cultuur en ontspanning.

Bijzondere rode natuur

Na een nachtje in Windhoek om even te acclimatiseren, rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. De komende twee nachten verblijft u in een soort groene oase van de rode woestijn. Omdat er wel wat begroeiing is, kunnen hier ook diverse dieren leven. Vanuit uw lodge worden er diverse excursies georganiseerd om het gebied beter te leren kennen.

Als ik het over rood zand of nog specifieker rode zandduinen in Namibië heb, dan heb ik het uiteraard over de Sossusvlei. In deze reis heb ik een begeleide excursie opgenomen, waardoor u in alle vroegte met een gids het gebied gaat bezoeken. Hij/zij geeft u meer uitleg over het ontstaan van dit gebied en de bijzondere aspecten van het gebied.
Naast het duingebied vanaf de grond te hebben bekeken, kan ik u aanraden om ook de zandduinen vanuit de lucht te bekijken. Dan krijgt u eigenlijk pas een goed idee van de grootsheid van het gebied. Ik heb een helikoptervlucht gemaakt van 15 minuten en het was adembenemend! Maar ook een ballontocht kan ik u uit eigen ervaring aanbevelen!

De koelere kust

Op weg naar de kust passeert u de Steenbokskeerkring en een prachtig bergachtig gebied. Vanuit Walvis Bay is het erg leuk om een Dolphin Excursie op een catamaran te ondernemen. Zodoende bent u even lekker uit de auto, kunt u genieten van de frisse zeelucht en de dieren die voorbij zwemmen of soms zelfs even aan boord komen. En niet te vergeten de overheerlijke verse oesters die gereserveerd worden tijdens de lunch!
Swakopmund heeft nog veel Duitse invloeden en ligt aan een kant bijna in de zandduinen. Deze kunt u verkennen tijdens een quad bike tocht of u kunt hier zelfs sand-boarden. Een bezoekje aan Sandwich Harbor onder leiding van een gids vond ik ook de moeite waard.

Wild spotten in woestijn en zoutvlakte

Het tweede gedeelte van de reis focust zich meer op het zien van dieren in verschillende omstandigheden. Zo gaat u vanuit het plaatsje Uis tijdend een excursie op zoek naar de zeldzame woestijnolifant. Maar ook het bekende Etosha National Park ontbreekt niet in deze reis! Door zelf door het park te rijden, heeft u de mogelijkheid om bij een waterplaats uw auto te parkeren en in de auto te wachten totdat er dieren komen drinken. Vergeet ook niet in de schaduw onder de bomen te kijken! Hier liggen vaak leeuwen hun volgende maaltijd te bespioneren. In het nabij gelegden Onguma Game Reserve kunt u een wandel safari maken. De focus ligt dan niet op het grote wild, maar juist om de wat kleinere dieren en de natuur. Ik vond dit een leuke afwisseling na de vele kilometers in de auto.

Zambezi Region (voorheen Caprivi strook)

U neemt afscheid van Etosha en rijdt via een lange, bijna rechte weg naar Rundu, een plaatsje dat ligt aan de Kavango Rivier. De accommodatie voelt als een oase na een lange reisdag en ik kan u een duik in het zwembad aanbevelen! De sundowner riviercruise is ook leuk om te maken. Naast vogels ziet u ook de lokale bevolking waarvoor de rivier een echte levensader is.
Vervolgens gaat u naar het begin van de Zambezi Regio, de plaats Divundu. Hier begint Bwabwata National Park dat zich uitstrekt over de hele Zambezi regio. Het is een groene oase met de belangrijkste rivier Okavango die er doorheen stroomt. Dit is de rivier die verderop in Botswana de Okavango Delta vormt.
Vanuit uw lodge maakt u een game drive in een open safari voertuig in het Mahango Game Reserve (ten westen van de rivier) en het Buffalo Core Area (ten oosten van de rivier). Beide gebieden zijn ondanks dat ze allebei aan dezelfde rivier liggen toch verschillend en dus beide de moeite waard om te bezoeken.
Hierna doorkruist de smalle strook tussen Angola en Botswana naar het oosten van de Zambezi Region. Door dit gedeelte van het park stroomt de Kwando Rivier, wat ook weer een levensader is voor mens en dier. Om het park in te komen, maakt u vanuit de lodge eerst een kleine boottocht en vervolgens maakt u een game drive. Het is ook mogelijk om een safari cruise te maken, waarbij u  niet alleen op zoek gaat naar de dieren die komen drinken uit de rivier, maar ook de vele vogels.

Botswana en Zimbabwe

Uw laatste gedeelte van de reis is in het Chobe National Park in Botswana en de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Vanuit Namibië gaat u de grens over en rijdt u naar de plaats Kasane. Hier levert u uw huurauto in en wordt u per transfer naar uw accommodatie gebracht. Vanuit de accommodaties worden er diverse excursies georganiseerd. Uit eigen ervaring kan ik u zowel een sunset cruise als een game drive in het Chobe National Park / Chobe River Front aanbevelen. Het is prachtig om zitten in een bootje olifanten de rivier te zien doorkruisen!
Per transfer gaat u vervolgens naar het plaatsje Victoria Falls, bij de Victoria Watervallen. U verblijft in een guesthouse waarvan u op eigen gelegenheid de watervallen kunt bezoeken. Daarnaast zijn er veel verschillende activiteiten te ondernemen in/rond de watervallen. Wat dacht u van een sunset cruise of de Zambezi of een ‘Flying Fox’ in de Canyon? Bent u niet zo’n daredevil, dan kan ik u een helikoptervlucht of microlight vlucht over de watervallen aanbevelen. Vanuit de lucht krijgt u pas echt een goed beeld hoe de rivier loopt en ineens in het landschap verdwijnt.
Victoria Falls beschikt over een internationale vluchten waar vandaan u met een tussenstop terugvliegt naar Amsterdam.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2: Aankomst Windhoek, River Crossing Lodge / N/a’ankusê
Dag 3, 4: Kalahari, Kalahari Anib Lodge
Dag 5, 6: Sossusvlei, Desert Hills Glamping
Dag 7, 8: Swakopmund, Swakopmund Guesthouse
Dag 9, 10: Brandberg/Uis, Uis Guesthouse

Dag 11, 12: Etosha National Park, Etosha Safari Camp

Dag 13: Onguma Game Reserve, Etosha Aoba Lodge
Dag 14: Rundu, Hakusembe River Lodge

Dag 15, 16: Divundu: Nunda River Lodge

Dag 17, 18: Kwando River, Namushasha River Lodge
Dag 19, 20: Chobe National Park (Botswana), River View Lodge
Dag 21, 22: Victoria Falls (Zimbabwe), Phezulu Guesthouse
Dag 23: Vlucht Victoria Falls – tussenstop – Amsterdam
Dag 24: Aankomst Amsterdam