Van Windhoek naar de Vic Falls
Hoogtepunten
  • Zandduinen in de Sossusvlei
  • Zoutvlakte van Etosha
  • Groene natuur bij de Zambezi
  • Riviersafari in Kasane
  • Victoria Watervallen
Prijsindicatie

€ 6.470 p.p. bij 2 personen
€ 5.650 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 1.525)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab 4×4 of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– enkele reis toeslag huurauto
– 4 nachten logies en ontbijt
– 14 nachten halfpension
– 2 nachten volpension en activiteiten
– transfers Botswana en Zimbabwe

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties
– Eventuele benodigde visa

Interesse?

Wilt u ook kennismaken met zowel de woestijngebieden alsmede de groene oases van Namibië? En de reis mooi afsluiten met een bezoek aan Chobe National Park en Victoria Watervallen? 

Van Windhoek naar de Vic Falls

Rondreis door Namibië en Botswana

Namibië vind ik een geweldig land om zelf rond te rijden. U kunt uw eigen tempo bepalen en zo vaak stoppen als u wilt om bijvoorbeeld foto’s te maken. De wegen zijn weliswaar vaak van gravel, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in Namibië de meeste gravelwegen goed begaanbaar zijn. Voor uw comfort adviseer ik een 4×4, die wat hoger op de weg ligt en waarvan de banden ‘groot genoeg’ zijn om niet elk kuiltje in de weg te voelen. De auto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!
Het unieke aan deze autorondreis is dat u begint in Windhoek, Namibië en eindigt in Kasane, Botswana waar u de huurauto inlevert. Hierdoor brengt u ook een bezoek aan het minder bekende Zambezi Region, voorheen Caprivi genaamd, het Chobe National Park en sluit u de reis af met een bezoek aan de Victoria Watervallen. Een unieke combinatie van natuur, cultuur en ontspanning!

Bijzondere rode natuur

Na aankomst in Windhoek rijdt u in zuidelijke richting naar de Kalahari woestijn. De komende twee nachten verblijft u in een soort groene oase van de rode woestijn. Omdat er wel wat begroeiing is, kunnen hier ook diverse dieren leven. Vanuit uw lodge worden er verschillende excursies georganiseerd om het gebied beter te leren kennen.

Het bekendste rode zand is uiteraard de Sossusvlei in het Namib-Naukluft Park. Ik adviseer u een begeleide excursie te reserveren, waarbij u in alle vroegte met een gids het gebied gaat bezoeken. Hij/zij geeft u meer uitleg over het ontstaan van dit gebied, de bijzondere aspecten van het gebied en op een schilderachtige plek gebruikt u het ontbijt.
Naast het duingebied vanaf de grond te hebben bekeken, kan ik u aanraden om ook de zandduinen vanuit de lucht te bekijken. Dan krijgt u eigenlijk pas een goed idee van de grootsheid van het gebied. Ik heb een helikoptervlucht gemaakt van 15 minuten en het was adembenemend! Maar ook een ballontocht kan ik u uit eigen ervaring aanbevelen!

De koelere kust

Op weg naar de kust passeert u de Steenbokskeerkring en een prachtig bergachtig gebied. Vanuit Walvis Bay is het erg leuk om een Dolphin excursie op een catamaran te ondernemen. Zodoende bent u even lekker uit de auto, kunt u genieten van de frisse zeelucht en de dieren die voorbij zwemmen of soms zelfs even aan boord komen. En niet te vergeten de overheerlijke verse oesters die gereserveerd worden tijdens de boottocht!
Swakopmund heeft nog veel Duitse invloeden en ligt aan één kant bijna in de zandduinen. Deze duinen kunt u verkennen tijdens een quad bike tocht of wellicht wilt u wel proberen de duinen te bedwingen tijdens een wandboard excursie. Een bezoekje te fiets onder leiding van een gids aan de lokale township vond ik ook erg de moeite waard.
Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Wild spotten in woestijn en zoutvlakte

Het tweede gedeelte van de reis focust zich meer op het zien van dieren in verschillende omstandigheden. Zo kunt u vanuit Damaraland tijdens een excursie op zoek naar de zeldzame woestijnolifant. Maar ook het bekende Etosha National Park ontbreekt niet in deze reis! Door zelf door het park te rijden, heeft u de mogelijkheid om bij een waterplaats uw auto te parkeren en in de auto te wachten totdat er dieren komen drinken. Vergeet ook niet in de schaduw onder de bomen te kijken! Hier liggen vaak leeuwen hun volgende maaltijd te bespioneren. In het nabij gelegden Onguma Game Reserve kunt u een wandelsafari maken. De focus ligt dan niet op het grote wild, maar juist op de wat kleinere dieren en de natuur. Ik vond dit een leuke afwisseling na de vele kilometers in de auto.

Zambezi Region (voorheen Caprivi strook)

U neemt afscheid van Etosha en rijdt via een lange, bijna rechte weg naar Rundu, een plaatsje dat ligt aan de Kavango Rivier. De accommodatie voelt als een oase na een lange reisdag en ik kan u een duik in het zwembad aanbevelen! De sundowner riviercruise is ook leuk om te maken. Naast vogels ziet u ook de lokale bevolking waarvoor de rivier een echte levensader is.
Vervolgens gaat u naar het begin van de Zambezi Regio, de plaats Divundu. Hier begint het Bwabwata National Park dat zich uitstrekt over de hele Zambezi regio. Het is een groene oase met de belangrijkste rivier Okavango die er doorheen stroomt. Dit is de rivier die verderop in Botswana de Okavango Delta vormt.
Vanuit uw lodge kunt u een game drive in een open safari voertuig in het Mahango Game Reserve (ten westen van de rivier) en/of het Buffalo Core Area (ten oosten van de rivier). Beide gebieden zijn ondanks dat ze allebei aan dezelfde rivier liggen toch verschillend en dus beide de moeite waard om te bezoeken.
Hierna doorkruist de smalle strook tussen Angola en Botswana naar het oosten van de Zambezi Region. Door dit gedeelte van het park stroomt de Kwando Rivier, wat ook weer een levensader is voor mens en dier. Vanuit de lodge worden zowel game drives als boat cruises georganiseerd.

Botswana en Zimbabwe

Bij Ngoma verlaat u Namibië en rijdt u Botswana binnen. De doorgaande weg gaat al door het Chobe National Park, dus wellicht ziet u hier al dieren langs de kant van de weg. U verblijft twee nachten in het plaatsje Kasane waar u de huurauto inlevert. Vanuit de accommodaties worden er diverse excursies georganiseerd. Uit eigen ervaring kan ik u zowel een sunset cruise als een game drive in het Chobe National Park / Chobe River Front aanbevelen. Het is prachtig om zitten in een bootje olifanten de rivier te zien doorkruisen!
Per transfer gaat u vervolgens naar het plaatsje Victoria Falls bij de Victoria Watervallen in Zimbabwe. U verblijft in een guesthouse waarvan u op eigen gelegenheid de watervallen kunt bezoeken. Daarnaast zijn er veel verschillende activiteiten te ondernemen in/rond de watervallen. Wat dacht u van een sunset cruise op de Zambezi of een ‘Flying Fox’ in de Canyon? Bent u niet zo’n daredevil, dan kan ik u een helikoptervlucht of microlight vlucht over de watervallen aanbevelen. Vanuit de lucht krijgt u een goed beeld hoe de rivier loopt en ineens in het landschap verdwijnt.
Victoria Falls beschikt over een internationale vluchten waar vandaan u met een tussenstop terugvliegt naar Amsterdam.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2, 3: Kalahari, Intu Afrika Suricate Tented Lodge
Dag 4, 5: Sossusvlei, Desert Hills Lodge
Dag 6, 7: Swakopmund, Swakopmund Guesthouse
Dag 8, 9: Damaraland, Malanurus Tented Camp

Dag 10 : Etosha National Park, Taleni Etosha Village
Dag 11,12: Onguma Game Reserve, Onguma Forest Camp
Dag 13: Rundu, Taranga Safari Lodge

Dag 14, 15: Divundu, Ndhovu Safari Lodge

Dag 16, 17: Bwabwata National Park, Camp Kwando
Dag 18, 19: Chobe National Park (Botswana), River View Lodge
Dag 20, 21: Victoria Falls (Zimbabwe), Phezulu Guesthouse
Dag 22: Vlucht Victoria Falls – tussenstop – Amsterdam
Dag 23: Aankomst Amsterdam