Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Seychellen

Natuur, duiken, strand en luxe op de Seychellen

De Seychellen bestaan uit een groep van 115 tropische eilanden in de Indische Oceaan. Ondanks dat de meeste eilanden onbewoond zijn, kunt u heerlijk vertoeven op een paar van deze eilanden. Bekend zijn vooral de eilanden Mahé, Praslin en La Digue.

Eilandhoppen op de Seychellen

Mahé is het grootste bewoonde eiland van de Seychellen en hier bevindt zich ook de internationale luchthaven en de hoofdstad Victoria. Bijna 90% van de bevolking van de Seychellen woont op het hoofdeiland Mahé.
Het tweede bewoonde eiland is Praslin op korte afstand van Mahé. In het natuurgebied Vallée de Mai, het kleinste Unesco werelderfgoedgebied ter wereld, bevinden zich de zeldzame Coco de Mer palmbomen.
Het derde grootste eiland dat bewoond wordt is La Digue. Met een oppervlakte van 10 km2. De bevolking leeft voornamelijk van landbouw en toerisme. Aangezien er hier nauwelijks voertuigen zijn, lijkt het wel of hier de tijd heeft stilgestaan.
Naast deze drie hoofdeilanden zijn er diverse privé eilanden voor exclusieve verblijven.

Vakantie Seychellen

Een vakantie naar de Seychellen is een lustoord voor natuur- en strandliefhebbers, romantici en huwelijksreizen. Ook als u van duiken houdt, is een vakantie naar de Seychellen ook een geweldige bestemming voor u. De onderwaterwereld is hier werkelijk fantastisch!
Tijdens een vakantie op de Seychellen wordt u verrast door de prachtige natuur. Of u nu een wandeling maakt over de parelwitte zandstranden, wandelt door een van de natuurreservaten of een boottocht maakt langs onbewoonde eilanden, de schoonheid is met niets te vergelijken. Dus ook voor overweldigende natuur is een vakantie naar de Seychellen bij uitstek geschikt.

Beste reistijd Seychellen

De Seychellen liggen nabij de evenaar en hebben een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar door min of meer gelijk, zo’n 24 tot 30 graden Celsius. De zuidoost moesson van mei tot september zorgt voor een koelere lucht waardoor het minder drukkend aanvoelt. Juli en augustus zijn over het algemeen de droogste maanden.
De noordwest moesson van oktober tot april brengt de meeste regen, met name in de periode december/januari. De lucht voelt dan warm en vochtig. Ook dan is het een goede periode om te reizen en is de zee rustig. In deze periode regent het wel iets vaker, maar de buien duren meestal niet lang.

Wilt u graag zelf ervaren hoe prachtig de Seychellen zijn tijdens een op maat gemaakte rondreis? Ik stel graag de ultieme reis voor u samen! Laat u inspireren door één van de inspiratie reizen.

Leuke feitjes Seychellen

– De Seychellen heeft met 100.000 inwoners net zoveel inwoners als de gemeente Oss.
– Het land bestaat uit circa 115 eilanden, waarvan minder dan 1/3 bewoond zijn.
– De totale oppervlakte is ongeveer 2 keer zo groot als de gemeente Amsterdam.
– Het is in onze winter in de Seychellen 4 uur later dan bij ons. In de zomer is dit 3 uur.
– Op de Seychellen betalen ze met de Roepie, maar ook met US Dollars kunt u goed terecht.
– Uw internationale vlucht land op Mahé. Van daaruit kun je naar ieder ander eiland.

Inspiratie voor een reis op maat naar Afrika

Ter inspiratie voor een reis naar de Seychellen heb ik een aantal reisvoorbeelden op mijn website staan. Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika, de Seychellen en Mauritius !

Marjolein’s Top 5

1. Maak een mooie wandeltocht in Morne Seychellois National Park
2. Ga op mini stedentrip in Victoria
3. Vier uw huwelijksreis op een van de privé eilanden van de Seychellen
4. Zwem oog in oog met een zeeschildpad tijdens een snorkeltocht
5. Eet als een local bij een van de vele take away’s.

Huwelijksreis Seychellen

Seychellen is de perfecte bestemming voor een huwelijksreis. De kleinschalige accommodaties bieden u een persoonlijke service, er zijn prachtige ongerepte stranden en is er geen massaliteit. Daarnaast hebben veel accommodaties speciale acties voor als u op huwelijksreis bent, of als u een huwelijksjubileum te vieren heeft. 

Manier van reizen op Seychellen

Uw vakante naar de Seychellen begint op het hoofdeiland Mahé, waar de internationale luchthaven zich bevindt. Het eiland Praslin is te bereiken per ferry, maar aangezien de overtocht door de stroming tussen de eilanden nog wel eens ruw kan zijn, adviseer ik een vlucht van 10 minuten. Het eiland La Digue is vanuit Praslin te bereiken per boot.
Op Mahé en Praslin regel ik vaak privé transfers voor u, al is het ook mogelijk een auto te huren. Op La Digue gaat het vervoer naar uw accommodatie per ossenwagen. De privé eilanden worden meestal bezocht per helicopter of klein vliegtuig. 

Seychellen per catamaran

Een andere manier om de diverse eilanden te combineren is ‘eilandhoppen’ per catamaran. Tijdens de zeiltocht vaart u langs de diverse eilanden, soms ook onbewoonde, terwijl u ’s avonds heerlijk in uw kajuit terug trekt. Geen gedoe met in en uitpakken om veel te kunnen zien, maar op een relaxte manier heel veel van de Seychellen ontdekken!

Safari gecombineerd met een strandverblijf

Wilt u een safarireis door bijvoorbeeld Botswana of Zuid-Afrika maken die u wilt afsluiten met een bijzondere strandverblijf? Dan is een vakantie op de Seychellen de ideale afsluiting! De kleinschaligheid en persoonlijke service die u tijdens uw safari ervaart, kunt u ook ervaren op de Seychellen. Vanuit Johannesburg kunt u een aantal keer per week rechtstreeks vliegen op het hoofdeiland Mahé.

Veelgestelde vragen

Voor de Seychellen dient uw Nederlandse/Belgische paspoort nog geldig te zijn na uw vertrekdatum uit het land. Er is voor Nederlanders/Belgen geen visum nodig. Wel moet u voor uw vertrek een Travel Authorization aanvragen.

De munteenheid is de Roepie. Bij aankomst op de luchthaven kunt u wisselen naar de lokale valuta of pinnen bij een bank. De meeste lodges accepteren ook US Dollars of creditcards.

Veel lodges beschikken over WiFi, maar in sommige lodges is dit beperkt, of wordt dit niet aangeboden om zo mensen meer van het eiland en elkaar te laten genieten. Mocht WiFi voor u belangrijk zijn? Laat het mij weten, zodat ik hier rekening mee kan houden met het samenstellen uw vakantie op de Seychellen.

De Seychellen bieden u een andere vakantiebeleving dan het eiland Mauritius. In tegenstelling tot Mauritius vindt u hier geen druk nachtleven of grootschalige resorts met veel entertainment. Hier is een intiem verblijf gegarandeerd.

Er zijn 3 officiële talen, het Engels, Frans en (zuid)Creools.

Het is mogelijk om tijdens uw vakantie op de Seychellen op één plaats te verblijven. Als u bijvoorbeeld de Seychellen gebruikt als afsluiting van een rondreis door Zuid-Afrika kan het fijner zijn om een aantal dagen te ontspannen vanuit een goed hotel.
Wilt u echter meer van het eiland zien, dan adviseer ik u een rondreis op de Seychellen, ook wel eilandhompen genoemd. Zodoende kunt u meer eilanden zien, de diversiteit van natuur ervaringen en zeker niet te vergeten de mooie stranden.

Seychellen staat over het algemeen bekend als een luxere vakantiebestemming. Maar er zijn hier zeker ook leuke huisjes/appartementen waar u heerlijk kunt vertoeven. Zodoende is een betaalbare reis naar de Seychellen ook mogelijk. Ik verneem graag uw wensen en voorkeuren zodat ik de reis kan samenstellen die bij deze wensen/voorkeuren en budget past.