Seychellen

De Seychellen, natuur, duiken, strand en luxe

De Seychellen bestaan uit een groep van 115  tropische eilanden in de Indische Oceaan. De meeste zijn onbewoond. Bekend zijn vooral de eilanden Mahé, Praslin en La Digue. Bijna 90% van de bevolking van Seychellen woont op het hoofdeiland Mahé.
De Seychellen zijn een lustoord voor natuur- en strandliefhebbers, romantici en honeymooners. Ook als u van duiken houdt, zijn de Seychellen een geweldige vakantiebestemming. De onderwaterwereld is hier werkelijk fantastisch!
De Seychellen bieden u een andere vakantiebeleving dan het eiland Mauritius. U vindt hier geen druk nachtleven en grootschalige resorts met veel entertainment. Een intiem verblijf is gegarandeerd. Op de Seychellen wordt u verrast door een prachtige natuur. U geniet er optimaal van de rust. De Seychellen kunnen ook goed gecombineerd worden met een safarireis op het vasteland van Afrika.

KLIK HIER VOOR REISSUGGESTIES

Inspiratie voor een reis op maat naar Afrika

Ter inspiratie voor een reis naar de Seychellen of een van de andere Afrikaanse landen, heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u uw land(en) naar keuze en eventueel thema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Seychellen aanklikt, ziet u alle inspiratiereizen voor Seychellen.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika en de Indische Oceaan!

Manier van reizen op Seychellen

U begint uw reis op het hoofdeiland Mahé. Indien u hier verblijft, wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Vanuit Mahé kunt u vliegen of per boot varen naar Praslin. La Digue bereikt u via Praslin per boot. De overige (privé) eilanden kunt u bereiken per boot, vliegtuig of helikopter vanuit Mahé.
Een andere manier om de diverse eilanden te combineren is ‘eiland hoppen’ per catamaran. Tijdens de zeiltocht vaart u langs de diverse eilanden, terwijl u verblijft op 1 plaats, de catamaran.

Beste reistijd Seychellen

De Seychellen liggen nabij de evenaar en hebben een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar door min of meer gelijk, zo’n 24 tot 30 graden Celsius. De zuidoost moesson van mei tot september zorgt voor een koelere lucht waardoor het minder drukkend aanvoelt. Juli en augustus zijn over het algemeen de droogste maanden. De noordwest moesson van oktober tot april brengt de meeste regen, met name in de periode december/januari. De lucht voelt dan warm en vochtig. Ook dan is het een goede periode om te reizen en is de zee rustig. In deze periode regent het wel iets vaker, maar de buien duren meestal niet lang.

Veel gestelde vragen