MAP - Bushways Map fisheagle19 - BW 5

2 weken

Prijsindicatie

Laagseizoen: € 3.195 (jan-jun, nov-dec)
Hoogseizoen: € 3.320 (jul-oct)

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (prijsindicatie € 1.150)
– Transfer bij aankomst
– Extra overnachting in Johannesburg, Maun en Victoria Watervallen
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
– Transfer bij vertrek

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes (kunt u bij de supermarkt aanschaffen)
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa

Interesse?

Wilt u de vertrekdata weten van deze reis of interesse in een van de andere kleinschalige groepsreizen?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Authentiek Botswana

De natuur van Botswana 

Botswana ligt ten noorden van Zuid-Afrika en staat bekend om haar geweldige natuur. Ik vind Botswana een van de betere landen voor een authentieke safari beleving. Bijzonder in Botswana is de Okavango Delta. Normaal eindigt een rivier in een meer of zee, maar hier eindigt de rivier in het land; de Okavango Delta.
Daarnaast zijn de natuurgebieden van Maun tot Kasane erg uniek en divers. Om dit gebied goed te kunnen beleven, kunt u het beste dit gebied over land bereizen. Omdat dit gedeelte van Botswana erg ongerept is en er veel dieren leven, raad ik af om hier zelf met een huurauto op pad te gaan. Een goede mogelijkheid om deze bijzondere wildgebieden te bezoeken is met een kleinschalige groep. Op deze manier komt u in de mooiste gebieden van Botswana en bent u dicht bij de natuur.

Mobiele Safari

Deze reis is voor een groot deel een zogenaamde ‘Mobiele Safari’. Dit houdt in dat er onderweg gekampeerd wordt. De route staat vooraf vast, maar de exact locatie van het kamp is afhankelijk van de tijd van het jaar en wordt per reis vooraf bepaald. Kamperen is in dit geval geen creperen. Er wordt goed voor u gezorgd. U hoeft alleen uw eigen tent op te zetten en deelt u de bush wc en douche met de overige reizigers, maar verder wordt alles verzorgd door uw gids en zijn/haar assistent. Het enige wat u hoeft te doen is genieten!

Botswana in een klein gezelschap

De Botswaanse organisatie met wie ik samenwerk, biedt verschillende kleinschalige rondreizen door Botswana aan met vaste vertrekdata. De maximale groepsgrootte is 12 personen en u reist in een op maat gemaakt open safarivoertuig. De meeste reizen zijn op basis van een gedeelte meehelpen (semi-participation), maar er zijn ook reizen waarbij u helemaal niets hoeft te doen of u overnacht in lodges. Het is echter ook mogelijk om een reis door Botswana te maken met alleen uw eigen gezelschap. Neem hiervoor contact met mij op!
Voor deze reis ben ik uitgegaan van route waarbij u kampeert en deels zelf meehelpt. Dit houdt in dat u uw eigen tent dient op te zetten en af te breken en uw eigen bagage van het voertuig naar de tent brengt.
Interesse in deze of een andere reis naar Botswana? Neem contact met mij op voor uw reis op maat.

Overnachten in de Okavango Delta

Om u een volledig beeld te geven van deze reis, heb ik de reis compleet gemaakt met een vlucht en extra overnachtingen voor en na de reis. Na uw vlucht naar Johannesburg vliegt u door naar Maun in Botswana. Hier heeft u de mogelijkheid om een optionele rondvlucht te maken over de Okavango Delta. Vanuit de lucht krijgt u pas een beeld hoe immens groot de delta is (zo ver als het oog kan reiken). Ik vond het erg bijzonder om olifanten vanuit het vliegtuig te spotten die langzaam door de delta lopen en een spoor door de begroeiing achterlaten.
De komende 9 dagen brengt u door in de vrije natuur. Uw eerste bestemming is een verblijf van 2 nachten op een klein eilandje in de Okavango Delta. Per mokoro (oorspronkelijk een uitgeholde boomstam) gaat u het gebied in en vaart u naar het eilandje. Vanaf hier maakt u meerdere mokorotochten en wandelsafari’s.

Safari Botswana optima forma

Na deze bijzondere ‘water’ safaribelevening, reist u door naar het Moremi Game Reserve, dat bekend staat als een van de beste gebieden om wild te spotten van Botswana met moeras- en droge gebieden. De komende dagen maakt u in de vroege ochtend (zonsopkomst) en namiddag (zonsondergang) game drives in het open safarivoertuig. De rest van de dag bent u bij het kamp voor de lunch en een siësta (net zoals de dieren doen als het warm is). U verblijft op verschillende locaties om de kans te vergroten meer verschillende dieren te kunnen spotten. Hierna gaat u door naar het Chobe National Park, met haar diverse en opvallende landschappen. U doorkruist het drogere gebied van Savuti, waar u waarschijnlijk veel olifanten kunt spotten. Hoe noordelijker u komt, hoe meer water er voor handen is en uiteindelijk komt u uit bij de Chobe Rivier. Hier maakt u gamedrives langs de oevers van de rivier en kampeert u in een privé kampeerplek, waardoor u optimaal van de natuur kunt genieten.
Door te kamperen verblijft u echt midden in de bush, want een kampeerplaats is vaak niet meer dan een bordje aan een boom met het nummer van de campingplaats. U heeft geen transportdagen want de afstanden tussen de parken zijn ook allemaal gamedrives. Omdat deze reis begint in Maun en eindigt bij de Victoria Watervallen heeft u tijdens deze reis ook geen lange reisdagen.

Afsluiting aan de Victoria Watervallen

Nadat u de afgelopen 9 dagen bent ondergedompeld in een onvergetelijke safari ervaring eindigt uw reis bij Victoria Watervallen in Zimbabwe. Deze watervallen zijn een schitterend natuur spektakel. Maar behalve het zien van de watervallen kunt u ook spannende of minder spannende activiteiten ondernemen. Maar niemand houdt u tegen als u deze laatste dagen gebruikt om vanuit uw lodge te genieten van een drankje terwijl u begint met het uitzoeken van de vele gemaakte safari foto’s. Om die reden heb ik de reis verlengd met 1 nacht bij de watervallen. Maar uiteraard maak ik de reis op maat geheel aan uw persoonlijke wensen. Neem hiervoor contact met mij op.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Maun
Dag 3, 4: Okavango Delta
Dag 5- 11: Mobiele Safari Khwai – Moremi – Savute – Chobe
Dag 12-13: Livingstone (Victoria Watervallen)
Dag 14: Vlucht Victoria Falls – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam