MAP - Bushways Map fisheagle19 - BW 5
Hoogtepunten
  • Kampeersafari in kleine groep
  • Vervoer in open safarivoertuig
  • Verblijf in Okavango Delta
  • Chobe National Park
  • Victoria Watervallen
Prijsindicatie

2-weekse kampeersafari in groep:

Laagseizoen: € 4.250 (jan-jun, nov-dec)
Hoogseizoen: € 4.400 (jul-oct)
Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (prijsindicatie € 1.625)
– Transfer bij aankomst
– Extra overnachting in Johannesburg, Maun en Victoria Watervallen
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
– Transfer bij vertrek

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa
– Eventuele benodigde Covid-19 testen

Interesse?

Wilt u de vertrekdata weten van deze reis, heeft u interesse in een van de andere kleinschalige groepsreizen of liever een privé kampeersafari?

Authentiek Botswana

Mobiele Safari

Deze rondreis door Botswana is voor een groot deel een zogenaamde ‘Mobiele Safari’. Dit houdt in dat er onderweg gekampeerd wordt. De route staat vooraf vast, maar de exact locatie van het kamp is afhankelijk van de tijd van het jaar en wordt per reis bepaald. Kamperen is in dit geval geen creperen. Er wordt goed voor u gezorgd! U hoeft alleen uw eigen tent op te zetten en u deelt  de bush wc en douche met de overige reizigers, maar verder wordt alles verzorgd door uw gids en zijn/haar assistent. Het enige wat u hoeft te doen is genieten!

Door te kamperen verblijft u echt midden in de natuur, want een kampeerplaats is vaak niet meer dan een bordje aan een boom met het nummer van de kampeerplaats.

Groepsreis door Botswana in een open safarivoertuig

De Botswaanse organisatie met wie ik samenwerk, biedt verschillende kleinschalige rondreizen door Botswana aan. De maximale groepsgrootte is 12 personen en u reist tijdens de gehele reis in een op maat gemaakt open safarivoertuig. U reist door de safarigebieden vanuit Maun naar het Chobe National Park, waardoor u 7 dagen non-stop op safari bent.

Is een groepsreis door Botswana niets voor u, maar maakt u liever een kampeersafari met uw eigen gezelschap? Neem contact met mij op! Ik neem graag de diverse mogelijkheden met u door.

Overnachten in de Okavango Delta

Om u een compleet beeld te geven van deze reis, heb ik de kleinschalige groepsreis door Botswana aangevuld met een vlucht en extra overnachtingen voor en na de reis.
Na uw vlucht naar Johannesburg vliegt u door naar Maun. Hier heeft u de mogelijkheid om een optionele rondvlucht te maken over de Okavango Delta. Vanuit de lucht krijgt u pas echt een beeld hoe immens groot de Okavango Delta is (zo ver als het oog kan reiken). Ik vond het erg bijzonder om olifanten vanuit het vliegtuig te spotten die langzaam door het water lopen en een wandelspoor door de begroeiing achterlaten.

De komende 9 dagen brengt u door in de vrije natuur. Uw eerste bestemming is een verblijf van 2 nachten op een klein eilandje in de Okavango Delta. Per mokoro (oorspronkelijk een uitgeholde boomstam) gaat u het gebied in en vaart u naar het eilandje. Vanaf hier maakt u meerdere mokoro- en wandelsafari’s. Een bijzondere ervaring om al stilzittend in de mokoro olifanten op korte afstand te zien drinken. Dan lijken deze machtige dieren nog groter!

Safari in Moremi Game Reserve

Na deze bijzondere ‘water’ safaribelevening, reist u door naar het Moremi Game Reserve. Dit gebied bestaat uit moeras gedeeltes maar ook droge gebieden. Hierdoor staat het Moremi reservaat bekend als een van de beste gebieden in Botswana om wild te spotten. De komende dagen maakt u in de vroege ochtend (zonsopkomst) en namiddag (zonsondergang) game drives in het open safarivoertuig. De rest van de dag bent u bij het kamp voor de lunch en een siësta (net zoals de dieren doen als het warm is). U verblijft op verschillende locaties om de kans te vergroten meer verschillende dieren te kunnen spotten.

Chobe National Park

Hierna gaat u door naar het Chobe National Park, met haar diverse en opvallende landschappen. U doorkruist het drogere gebied van Savuti in het zuidelijk gedeelte van het park, waar u waarschijnlijk al veel olifanten kunt spotten. Hoe noordelijker u komt, hoe meer water er voor handen is en uiteindelijk komt u uit bij de Chobe Rivier. Hier maakt u gamedrives langs de oevers van de rivier en kampeert u in het park, waardoor u optimaal van de natuur kunt genieten.

Afsluiting bij de Victoria Watervallen

Nadat u de afgelopen dagen bent ondergedompeld in een onvergetelijke safari ervaring eindigt uw reis bij Victoria Watervallen in Zimbabwe. Deze watervallen zijn een schitterend natuurspektakel. Naast het zien van de watervallen kunt u ook (spannende) activiteiten ondernemen. Maar niemand houdt u tegen als u deze laatste dagen gebruikt om bij uw lodge te genieten van een drankje terwijl u begint met het uitzoeken van de vele gemaakte safari foto’s. Om die reden heb ik de reis verlengd met 1 nacht bij de watervallen, voordat u weer terugvliegt naar Europa.

Enthousiast geworden van deze reis? Neem contact met mij op voor een uitgebreid reisvoorstel.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Maun
Dag 3, 4: Okavango Delta
Dag 5-8: Moremi Game Reserve / Khwai
Dag 9-11: Chobe National Park incl. Savute
Dag 12-13: Victoria Watervallen
Dag 14: Vlucht Victoria Falls – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam