TZ 4
Hoogtepunten
  • Serengeti National Park
  • Bezoek lokale stammen
  • Ngorongoro Krater
  • Lake Manyara National Park
  • Tarangire National Park
Prijsindicatie

3 sterren: € 7.695
4 sterren: € 9.030

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– 2 nachten logies en ontbijt
– 10 nachten volpension
– dagkamer inclusief lunch
– privé transfers
– safari reis onder begeleiding van een gids/chauffeur en genoemde gamedrives
– bezoek Hadzabe en Datoga stam
– lokale parkgelden Tanzania
– Flying Doctors lidmaatschap

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Spreekt u de combinatie van safari en cultuur u aan en wilt u meer informatie ontvangen ?

Cultuur en Safari in Noord-Tanzania

Rondreis Tanzania met privé chauffeur

Tanzania is een zeer uitgestrekt land met veel safari gebieden en indien u gaat voor een echte safaribeleving, adviseer ik u niet zelf te rijden. Deze reis maakt u dan ook samen met een privé gids/chauffeur/ranger, die u de gehele safarireis begeleid. Afhankelijk van uw interesses kunnen er onderweg stops gemaakt worden en kunt u bepalen op welke tijdstippen u wenst te vertrekken.

Aankomst in Arusha

Vanaf Amsterdam vliegt naar het noorden van Tanzania, Kilimanjaro Airport, nabij Arusha. Na aankomst heeft u een privé transfer naar uw accommodatie waar u de komende twee nachten verblijft. Zodoende heeft u even de tijd om te acclimatiseren en de omgeving van Arusha te verkennen. Om alvast in de safari sfeer te komen, kunt u een game drive maken in het Arusha National Park. Maar het bezoeken van een lokale markt onder leiding van een gids kan ik u ook aanbevelen. Of wellicht wilt u de reis even rustig beginnen? Uw accommodatie beschikt over een tuin met zwembad waar u heerlijk kunt relaxen.

Tarangire National Park

De volgende ochtend ontmoet u uw privé gids/chauffeur waarmee u de komende dagen op pad gaat. U reist in een safarivoertuig waarbij het dak omhoog kan, zodat u tijdens de safari kunt staan in het voertuig en hierdoor vrij uitzicht heeft op de omgeving.

Na ongeveer 2,5 uur rijden bereikt u de ingang van het Tarangire National Park, waarna direct de safari gaat beginnen! Ik vind het landschap van Tarangire erg mooie met haar vele baobab bomen. Daarnaast leven hier grote kuddes olifanten, wat altijd weer een feest is om te zien! De familiestructuur van een kudde olifanten blijft bijzonder. Tarangire behoort tot een van mijn favoriete parken in Afrika! U verblijft hier twee nachten zodat u zeker 1,5 dag op safari kunt gaan en het park kunt verkennen om zoveel mogelijk dieren en mooie uitzichtpunten te zien.

Meren in Noord-Tanzania: Manyara en Eyasi

Vanuit de westelijke kant van het Tarangire National Park rijdt u in een korte tijd naar de zuidelijke ingang van het Lake Manyara National Park. Zodoende heeft u de gelegenheid om het park te doorkruisen en de vele dieren en vogels te aanschouwen die hier leven.
Vervolgens rijdt u door naar Lake Eyasi, waar u de komende twee nachten verblijft. Dit gebied is niet per definitie een safari bestemming, maar een locatie waar nog de oorspronkelijke Hadzabe en Datoga stammen wonen. U gaat met een lokale gids naar deze stammen om te zien hoe zij, voornamelijk nog volgens oude tradities, leven. Deze stam was enigszins vergelijkbaar met de Bushmen, die ik eerder bezocht heb in andere delen van Afrika. De manier waarop deze mensen leefden en nog steeds proberen te overleven heeft op mij veel indruk gemaakt. Ik had hier een heel authentiek gevoel bij, maar ook zij worden uiteraard steeds meer beïnvloed door de westerse wereld.

Ngorongoro Krater

Op weg naar de Serengeti, brengt u een bezoek aan de Ngorongoro Krater. Via een stijle weg daalt u af de krater in om de dieren die in dit paradijs leven te gaan spotten. U zult merken dat het hier drukker is met andere safarivoertuigen en dat ook de dieren meer gewend zijn aan het geluid van auto’s. Maar ondanks dat, geeft een bezoek aan de krater u de bijzondere mogelijkheid dieren van dichtbij te kunnen bekijken in hun natuurlijke omgeving. Als u met dat doel voor ogen de dag in gaat, heeft u gegarandeerd een topdag!

Serengeti National Park

En als klap op de vuurpijl brengt u ook nog een bezoek aan waarschijnlijk het meest berekende safari reservaat van Afrika; de Serengeti. U verblijft in het centrale gedeelte van de Serengeti dat bekend staat om de aanwezigheid van veel katachtige. Afhankelijk van de periode waarin u op reis bent, kunt u ervoor kiezen een dagsafari te maken naar het noorden of zuiden om te proberen de grote kuddes gnoes en zebra’s te spotten. Dit kunt u ter plaatse overleggen met uw privé gids/chauffeur. De uitstrekte vlaktes van de Serengeti zullen u waarschijnlijk nog wel even bijblijven!

Terugweg via Rhotia Valley

Na deze bijzondere safari ervaring gaat u weer op weg terug naar Arusha. Als tussenstop verblijft u de komende twee nachten nabij Karatu. Hier heeft u de mogelijkheid om meer mee te krijgen van het dagelijks leven van de Tanzaniaanse bevolking. Zo kunt u een fietstocht maken of een markt bezoeken bij Mbo wa Mbu, een koffiefarm bezoeken of gewoon relaxen bij het zwembad. 

In ongeveer 3 uurtjes rijdt u weer terug naar Arusha. U gebruikt de lunch in Arusha, waarna u ook even kunt relaxen bij deze lodge. Hierna heeft u een transfer terug naar Kilimanjaro Airport vanwaar u weer terugvliegt naar huis of door wellicht naar uw volgende bestemming. Wilt u bijvoorbeeld nog een paar dagen relaxen op het strand van Zanzibar? Laat het mij weten en ik pas de reis graag voor u aan!

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze uit kleinschalige accommodaties. In deze reis heb ik een selectie gemaakt van 3 en 4 sterren onderkomens. Dit kan een lodge zijn met een ‘stenen’ kamer, maar ook een tented camp waarbij u verblijft in een safari tent met minimaal uw eigen sanitair. Het voordeel van een tented kamer is dat u de dieren beter hoort en het echt ervaart dat u midden in de natuur verblijft. Mocht u een bepaald type accommodatie niet of juist wel willen, geef het aan mij door zodat ik dit in uw persoonlijk reisvoorstel kan verwerken.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro
Dag 1,2: Arusha, Moivaro Coffee Lodge / Onsea House
Dag 3, 4: Tarangire National Park, Tarangire Baobab Tented Camp / Nyikani Camp Tarangire
Dag 5: Lake Manyara National Park, Lake Eyasi, Lake Eyasi Safari Lodge / Kisima Ndega Lodge
Dag 6: Lake Eyasi, Hadzabe + Datoga stam, Lake Eyasi Safari Lodge / Kisima Ndega Lodge
Dag 7: Ngorongoro Krater, Angata Ngorongoro Camp / Pakulala Ngorongoro
Dag 8, 9, 10: Centraal Serengeti National Park, Mawe Tented Camp / Nyikani Camp Central Serengeti
Dag 11, 12: Karatu, Pembeni Rhotia Lodge / Olduvai Ndogo
Dag 13: Vlucht Kilimanjaro – tussenstop – Amsterdam
Dag 14: Aankomst Amsterdam