# MAP ZIM 3 -
Hoogtepunten
  • Matobo National Park
  • Hwange National Park
  • Victoria Watervallen
  • Neushoorntrekking
  • Vervoer met transfers
Prijsindicatie

€ 4.560 – € 4.865

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.300)
– alle transfers
– 2 nachten logies en ontbijt
– 6 nachten volpension en activiteiten

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Wilt u meer weten over deze bijzondere safari en natuur reservaten in Zimbabwe ?

Neushoorns en olifanten in Zimbabwe

Herontdek Zimbabwe

Zimbabwe is een schitterend en veelzijdig land in zuidelijk Afrika. Zimbabwe is een bestemming die door politieke instabiliteit een aantal jaren voor rondreizen vrijwel niet bezocht is. Tegenwoordig is het land weer een stuk stabieler en wordt het een steeds populairdere vakantiebestemming. De meest bezochte gebieden van Zimbabwe bevinden zich in het westen van het land.  

Comfortabel reizen

Afhankelijk van het vluchtschema dat het beste bij u past, begint de reis wellicht met een overnachting nabij de luchthaven in Johannesburg, Zuid-Afrika, maar dit kan ook Harare of Victoria Falls worden. Op dag twee vliegt u vervolgens door naar Bulawayo, de toegangspoort voor het Matobo Hills National Park.
Tijdens deze reis hoeft u niet zelf in een huurauto rond te rijden, maar staat er elke keer weer een transfer voor u klaar. Zo reist u op een comfortabele manier door dit prachtige land.
Na afloop vliegt u vanuit Victoria Falls naar huis of wellicht uw volgende bestemming!

Spelen met blokken in Matobo

Na aankomst in Bulawayo staat er een chauffeur voor u klaar om u naar een schitterend gelegen lodge aan de rand van het Matobo Hill / Matopos National Park te brengen. Dit park staat bekend om de vele grote rotsen. U verblijft hier in Amalinda Lodge. De kamers zijn hier in en tussen de schitterende grote rotsen gebouwd. Tijdens de 3 nachten dat u hier verblijft, brengt u in ieder geval een bezoek aan het beroemde graf van Cecil Rhodes, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het park en maakt u een safari waarbij u op zoek gaat naar onder andere neushoorns. Maar uiteraard is er ook zeker tijd om te ontspannen bij het zwembad of te genieten van de bijzondere uitzichten.

Safari in het Hwange National Park

Per transfer over de weg gaat u vervolgens naar het Hwange National Park. In Hwange leven enorme grote kuddes olifanten, die erg gelukkig lijken want ze zijn de hele tijd aan het trompetteren, maar dan op een zeer vrolijke manier! Ik heb ooit bij een waterplaats gestaan waar na een minuut of 10 wel meer dan 100 olifanten kwamen drinken. Heel indrukwekkend!
Vanuit Ivory Lodge, uw lodge voor de komende 3 nachten, maakt u een aantal onvergetelijke safari’s in het grootste wildpark van Zimbabwe. Hiernaast kunt u natuurlijk ook heerlijk bij uw lodge blijven, of bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan het wilde honden project.

Verblijven bij de Victoria Watervallen

Uw laatste bestemming van deze reis is de plaats Victoria Falls. Omdat u hier twee nachten logeert, heeft u voldoende tijd heeft om de grootste watervallen van Afrika op verschillende manieren te kunnen bewonderen. Wellicht kiest u voor een raft excursie over de Lower Zambezi, of gaat u de watervallen bezichtigen vanuit de lucht, vanaf het water of misschien wel bungee jumpend…. Aan u de keus. Ik vond de helikoptervlucht boven de watervallen erg indrukwekkend. Dan pas wordt duidelijk hoe ineens de rivier in een relatief vlak landschap wegvalt.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. Over het algemeen zullen dit 4-sterren verblijven zijn.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Bulawayo
Dag 2: Aankomst Bulawayo
Dag 2-4: Matobo National Park, Amalinda Lodge
Dag 5-7: Hwange National Park, Ivory Lodge
Dag 8,9: Victoria Falls, Phezulu Lodge
Dag 10: Vlucht Victoria Falls – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam