Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Actief

Reizen in Afrika en actief bezig zijn?

Een combinatie die prima kan! Op veel van mijn bestemmingen is het mogelijk om het rondreizen te combineren met actief bezig zijn. Enkele activiteiten waar u aan kunt denken zijn:

Actief op safari

Behalve de “traditionele” gamedrive in een (open) safari voertuig kunt u ook op een actievere manier op safari gaan. U kunt hierbij denken aan een (meerdaagse) wandelsafari, maar ook aan een safari per mountainbike, of zelfs een safari te paard. De laatste manier vond ik zelf erg bijzonder, aangezien je te paard veel dichter bij dieren kunt komen.

Bergbeklimmen in Afrika

In een aantal landen is het mogelijk om flinke bergwandelingen te maken. Dit kan variëren van een beklimming van de Tafelberg in Kaapstad (Zuid-Afrika), een trektocht van een hele dag in de Drakensbergen (Zuid-Afrika), maar ook een beklimming van de Kilimanjaro (Tanzania). De Kilimanjaro is met zijn bijna 6 kilometer hoogte, de hoogste vrijstaande berg ter wereld.

Activiteiten voor Daredevils

Kan het voor u niet actief genoeg zijn? Ook hiervoor zijn er goede mogelijkheden in Afrika. Zo kunt u op diverse bestemming quad bike berijden, maar ook een tocht door de boomtoppen maken (canopytour), slingeren tussen het ravijn of zelfs bungeejumpen. Laat mij weten wat voor activiteiten u leuk vindt en dan probeer ik er zoveel mogelijk in de reis in te passen.

Duiken

Binnen mijn aanbod zijn er ook een aantal gebieden die bekend staan om zijn geweldige duikmogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Barauto Archipel in Mozambique, of de verschillende eilanden van de Seychellen of rondom Mauritius. Maar wat vindt u van een kooiduik om de witte haai in Zuid-Afrika te spotten of een duik nabij de gigantische walvishaai in Mozambique? Toen ik voor het eerste een witte haai onder water zag, voelde ik mij erg nietig en kwetsbaar. De ontmoeting met een walvishaai in Mozambique was onvergetelijk!

Golfen

Enkele van de mooiste golfbanen bevinden zich in Zuid-Afrika, Mauritius en Seychellen. U zult niet de eerste golfer zijn die samen met een giraffe op de baan staat. Wel eens gedacht aan een rondreis langs enkele golfbanen? Maar ook een dagje golfen kan ik in een reis inplannen. Net wat u wenst.

Sportwedstrijden

Regelmatig krijg ik het verzoek om een vakantie te combineren met een sportieve activiteit. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van de 7-daagse mountainbike tocht “Cape Pioneer Trek” met aansluitend een vakantie. Of een combinatie van de marathon van Kaapstad met een verblijf in de wijnlanden. Voor zowel de sporter (recreatief of wedstrijd) als de andere reizigers moet er nagedacht worden over een goed programma, vervoer van sportmateriaal en plannen na deze sportieve prestatie. Een weekje met de benen omhoog? Op safari? Of lekker dineren onder het genot van een glaasje wijn? Kortom, vragen waar ik u graag bij help!

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een actieve reis in een van de Afrikaanse landen heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u naar keuze uw land(en) reisthema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Actief aanklikt, ziet u alle actieve inspiratiereizen.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!