Zambia

Zambia, de oorsprong van de wandelsafari

Zambia vind ik, samen met Botswana, hét safariland bij uitstek! Hier is geen massatoerisme, waardoor het nog echt ongerepte wildernis is. Het unieke aan Zambia is dat er vrijwel overal wandelsafari’s mogelijk zijn. De ultieme bestemming voor een wandelsafari liefhebber!
Zambia heeft u heel veel te bieden, zoals prachtige meren, moeraslandschappen, de machtige Victoria watervallen en vele soorten flora en fauna. Het is dan ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Kafue National Park is een van de grootste parken, maar ondanks dat het nog erg onbekend is, kan ik een bezoekje aan dit ongerepte park uit eigen ervaring aanbevelen. Hier heeft u het park tijdens een gamedrive, wandeling of bootsafari echt voor u alleen!
Het meeste bezochte wildpark in Zambia is het South Luangwa National Park.
Omdat de Luangwa rivier vol ligt met krokodillen en nijlpaarden hier geen bootsafari’s. Hier maakt u gamedrives per safarivoertuig of een wandelsafari. Wist u dat de wandelsafari hier haar oorsprong kent? Ik heb hier zelf van accommodatie naar accommodatie gelopen terwijl mijn bagage per auto vervoerd werd. Een ideale manier om zo meer van het park te kunnen zien en beleven.
Een echte verborgen parel vind ik zelf de Lower Zambezi Vallei/National Park. Hier leeft een verscheidenheid aan diersoorten, maar erg bijzonder vond ik het om in een kano een grote kudde olifanten de rivier te zien oversteken.
Uiteraard mag een bezoek aan de Victoria Watervallen nabij Livingstone niet ontbreken. Gaat u ook net als ik de watervallen aan de bovenkant bekijken vanaf Livingstone Island?!

KLIK HIER VOOR REISSUGGESTIES

Inspiratie voor een reis op maat naar Afrika

Ter inspiratie voor een reis naar Zambia of een van de andere Afrikaanse landen, heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u uw land(en) naar keuze en eventueel thema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Zambia aanklikt, ziet u alle inspiratiereizen voor Zambia.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!

Manier van reizen in Zambia

De wegen in Zambia zijn relatief erg slecht. Om comfortabel de verschillende parken te bezoeken, adviseer ik per vliegtuig de afstanden tussen de parken te overbruggen.
Alleen het Kafue National Park kan makkelijk over de weg bereikt worden vanuit Lusaka of Livingstone.
Bent u toch wat avontuurlijker ingesteld, dan is wellicht een rondreis met een privé gids/chauffeur iets voor u. U heeft hierbij de keuze om te overnachten in een basic hotelkamer of een safaritent. De maaltijden worden voor u bereid en al zittend bij het kampvuur genuttigd. Een avontuurlijke manier om het land te bereizen, maar ook kennis te kunnen maken met de lokale bevolking.
Gaat uw voorkeur meer uit naar een kleinschalige groepsreis? Ook hier kan ik u mee van dienst zijn.

Beste reistijd Zambia

De beste periode om Zambia te bezoeken is tussen mei en eind oktober. Dit is namelijk de droge periode. Vanaf november begint de regenperiode, met de meeste regen in de maanden januari en februari. Tijdens de regenperiode zijn de meeste wildparken ontoegankelijk en veel accommodaties zijn in deze periode gesloten.
Van mei tot en met augustus is het overdag aangenaam, maar kan het ’s nachts flink afkoelen. In september en oktober is het (zeer) warm (30-40 graden) en koelt het ’s nacht bijna niet af.

Veel gestelde vragen