# TZ 8
Hoogtepunten
  • Tarangire National Park
  • Verblijf comfortabele lodges
  • Serengeti National Park
  • Vlucht vanuit Serengeti
  • Ngorongoro Krater
Prijsindicatie

€ 7.335

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.025)
– lokale vlucht
– 1 nacht logies en ontbijt
– 8 nachten volpension
– 1 dagkamer inclusief lunch
– privé transfers
– safari reis onder begeleiding van een gids/chauffeur en genoemde gamedrives
– lokale parkgelden Tanzania
– Flying Doctors lidmaatschap

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Wilt u ook de safari parken in het noorden van Tanzania uitgebreid bezoeken en wilt u meer informatie ontvangen ?

Tanzania in Stijl

De wildparken van Noord-Tanzania

Tanzania is een op en top safari land, vooral bekend om de Ngorongoro Krater en de grote migratie in de Serengeti. Tijdens deze reis brengt u ook nog een bezoek aan het minder bekende Tarangire en Lake Manyara National Park. In de Serengeti reist u daarnaast door naar het noorden om op zoek te gaan naar de migratie. Van daaruit vliegt u terug naar Arusha, zodat u dezelfde weg terug niet nog eens hoeft af te leggen.

Rondreis Tanzania met privé chauffeur/gids

Deze reis maakt u samen met een privé gids/chauffeur/ranger, die u de gehele reis begeleid, in een semi-gesloten 4×4 safari voertuig.  Voordat u een safari gebied in gaat, zal uw privé gids/chauffeur stoppen om het dak van het voertuig omhoog te plaatsen. Hierdoor kunt u rechtop in het voertuig staan en heeft u een onbelemmerd uitzicht over de natuur. Door over de weg te reizen beleeft u niet alleen de safari reservaten, maar ook de rest van het land en haar bevolking. Afhankelijk van uw interesses kunnen er onderweg natuurlijk stops gemaakt worden en kunt u bepalen op welke tijdstippen u wenst te vertrekken. 

Even van de gebaande paden af

U vliegt van Amsterdam naar Kilimanjaro Airport, nabij Arusha, in het noorden van Tanzania. Na een nachtje in Arusha, ontmoet u de volgende ochtend uw privé gids/chauffeur voor de komende dagen. Als eerste staat het prachtige Tarangire National Park op het programma. Dit is een gigantisch park, met name bekend om zijn grote hoeveelheid olifanten, maar ook de vele baobab bomen (ook wel apenbroodboom genoemd) zijn een lust voor het oog. U verblijft twee nachten in een tented lodge in het park.

Vervolgens gaat u naar het Lake Manyara National Park. U gaat dit park via de minder bekende zuidelijke ingang binnen. Hierdoor ziet u de miljoenen flamingo’s, pelikanen en andere schitterende fotogenieke dieren zover het oog kan rijken in alle rust, aangezien de meeste toeristen pas later op de dag in dit gedeelte van het park arriveren. Na een mooie dag langs het meer en de natuur eromheen, overnacht u in de Escarpment Luxury Lodge die bovenop de Rift Valley ligt waardoor u prachtig uitzicht heeft over Lake Manyara. 

Ngorongoro Krater

In de ochtend brengt u eerst een bezoek aan het dorpje Mto wa Mbu. Hier kunt u een fietstocht maken of plaatsnemen in een tuk tuk om samen met de bestuurder/persoonlijke gids door het dorpje te rijden om iets van het lokale leven te ervaren. Hierna rijdt u naar de Ngorongoro Krater, waar u op de kraterrand overnacht. De volgende dag gaat u zodra het park open gaat direct de krater in zodat u als een van de eerste beneden bent. De laatste keer dat ik in de krater was heb ik hier heel veel hyena’s gezien. Hierna verlaat u de krater en rijdt u door naar de Serengeti.

Serengeti National Park

Om het gebied goed te kunnen ervaren, verblijft u in dit prachtige gebied vier nachten verdeeld over twee locaties. Het landschap bestaat voornamelijk uit vlakke savanne- en bosgebieden en is met bijna 15.000 m2, net zo groot als de helft van België! Nabij het centrale gedeelte bevinden zich ook zogeheten ‘kopjes’, stenen heuvels waar katachtige graag vertoeven. U verblijft de eerste  twee nachten in dit gebied om op zoek te gaan naar de vele katachtige die hier leven. Vervolgens rijdt u naar het noordelijk gedeelte van de Serengeti, waar een groot gedeelte van het jaar de migratie zich bevindt. Dit houdt uiteraard ook in dat er veel roofdieren op de loer liggen! Uiteraard kan ik helaas vooraf niet voorspellen waar de migratie zich bevindt, maar uw privé gids/chauffeur zal zijn uiterste best doen u het mooiste van de Serengeti te laten zien!

Vanuit het noorden van de Serengeti vliegt u in een klein vliegtuig naar de lokale luchthaven van Arusha. Na een heerlijke lunch en even relaxen bij de lodge heeft u een transfer naar de internationale luchthaven vanwaar u weer terug naar huis vliegt. Of vliegt u liever door naar Zanzibar voor een ontspannen strandverblijf? Ik neem graag de mogelijkheden met u door! Neem hiervoor contact met mij op.

Overnachten in Lodges en Tented Camps

U verblijft tijdens uw safari’s in lodges, maar ook in zogenaamde tented camps. Dit heeft weinig te maken met kamperen. Tenten camps zijn volledig ingerichte tenten, waarbij u een eigen badkamer met een douche en wc heeft. In een tented camp bent u veel dichter bij de natuur. Omdat de muren van canvas zijn, hoort u veel meer van de dierengeluiden in de avond en nacht. U heeft zo een veel intensere safari-beleving. Deze soort accommodatie zijn er in zowel 3, 4 als 5 sterren. Voor deze reis heb ik voor u een selectie gemaakt van 4 sterren accommodaties. Mocht u de route aanspreken, maar wilt u liever een andere categorie accommodatie? Neem contact met mij op en ik stel aan de hand van uw wensen en voorkeuren uw persoonlijk reisvoorstel voor u samen.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro Airport, River Trees Country Inn
Dag 2, 3: Tarangire National Park, Nyikani Tarangire Camp
Dag 4: Lake Manyara National Park, Escarpment Luxury Lodge
Dag 5: Ngorongoro Krater, Lion’s Paw
Dag 6,7: Serengeti Centraal, Sametu Camp
Dag 8, 9: Serengeti Noord, Mara River Camp
Dag 10: Vlucht Serengeti – Arusha
Dag 10: Vlucht Kilimanjaro – tussenstop – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam