Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Familiereis

Op reis met kinderen

“Als de kinderen zich vermaken, dan hebben wij ook vakantie”. Dat hoor ik regelmatig van ouders en dat is niet voor niets. Daarom kan ik bij het samenstellen van uw reis rekening houden met de wensen van uw kinderen. Dit kan zowel bij de manier van reizen (kortere reisafstanden, onderweg ook iets te zien), de keuze van de accommodaties (zwembad, speelgoed, soort eten), maar ook in de keuze van de reis zelf. Wellicht houden uw kinderen niet zo van cultuur en vinden ze grote dieren eng? Het is belangrijk daar rekening mee te houden, zodat ook uw kinderen samen met u een mooie en onvergetelijke reis zullen beleven.

Safari met kinderen

Bij de keuze van uw safaribestemming met kinderen zijn er een aantal zaken die de uiteindelijke keuze beïnvloeden. Wilt u wel of niet in een malariagebied verblijven? Mogen de kinderen eigenlijk wel mee in de safari jeep of is een bepaalde leeftijd vereist?  En als u die jeep exclusief huurt voor uw gezin, kunnen de kinderen dan wel mee? Is er een speciaal kinderprogramma, zoals het zoeken van sporen? Dit zijn zaken waar ik rekening mee houd bij het samenstellen van uw reis. Dat noem ik maatwerk, als een kostuum (of rompertje) wat precies past. 

Kan ik met kleine kinderen wel een verre reis maken?

Kinderen van alle leeftijden worden overal mee naar toe genomen op vakantie. Mijn jongste neefjes van 1 en 2 hebben een reis gemaakt naar Nieuw-Zeeland en op mijn bruiloft in Zuid-Afrika waren mijn neefjes van 4 en 6 jaar ook aanwezig. En die hebben daar een geweldige vakantie gehad. En zeg nu eerlijk: het is toch leuk om na de vakantie je kinderen een spreekbeurt of kringgesprek te laten voeren over hoe olifanten door de rivier lopen en zelfgemaakte foto’s te laten zien?

Op reis met opa en oma

Een familiereis hoeft natuurlijk niet altijd te bestaan uit een gezin met kleine kinderen. Ook voor de oudere kinderen / jeugd zijn er veel leuke activiteiten die extra in de reis opgenomen kunnen worden. En wellicht gaan opa en oma ook wel mee? Een goede reden om met elkaar om de tafel te gaan en te bespreken wat de wensen zijn van iedere ‘leeftijdsgroep’, zodat ik hierna een reis kan samenstellen die bij het gehele gezelschap in de smaak valt!

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een familiereis in een van de Afrikaanse landen heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u naar keuze uw land(en) reisthema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Familiereizen aanklikt, ziet u alle familie-inspiratiereizen.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!