Fly-in Namibië
Hoogtepunten
  • Vervoer per vliegtuig
  • Safari in Etosha of Ongava
  • Woestijnolifanten in Damaraland
  • Oesters in Swakopmund
  • Zandduinen bij de Sossusvlei
Prijsindicatie

€ 8.185
Toeslag 3 nachten Ongava: € 855
Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie €1.375)
– Ontvangst team ter plaatse
– Vluchten tussen de lodges inclusief transfers
– 2 nachten op basis van Logies en Ontbijt
– 3 nachten op basis van volpension en 1 activiteit
– 3 nachten op basis van volpension + 1x Etosha Game Drive
– 2 overnachting op basis van Fully Inclusive

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Wenst u in volledige luxe te genieten van al het moois dat Namibië u te bieden heeft? Dan is deze luxe Fly-in reis echt iets voor u. Neem contact met mij op voor uw reisvoorstel op maat.

Fly-in Namibië

Vliegend Namibië rond

De meest comfortabele manier om een aantal hoogtepunten van Namibië te bezoeken is per vliegtuig. Geen stoffige, lange reisdagen over hobbelige wegen, maar zo vanuit uw lodge instappen in een klein vliegtuig om vervolgens naar uw volgende lodge te vliegen. Sneller kan het niet! En een mooie bijkomstigheid is dat u het prachtige land vanuit de lucht bewondert. Houdt uw fotocamera gereed, want de mooiste plaatjes zullen aan u voorbij trekken.
Voor deze reis maken we gebruik van het vluchtnetwerk van Fly Namibia die op vaste dagen tussen de diverse bestemmingen vliegen.

Aankomst Windhoek

U arriveert in de ochtend op de luchthaven van Windhoek. Vanaf hier heeft u een transfer naar het nabij gelegen N/a’an ku sê reservaat. In dit reservaat worden gewonden dieren opgevangen. Indien mogelijk worden de dieren weer teruggeplaatst in de vrije natuur, maar helaas is dat niet voor alle dieren mogelijk. Deze dieren kunt u bewonden tijdens een van de activiteiten.

Namib-Naukluft Park

De eerste bijzondere bestemming die u tijdens deze reis bezoekt is het Namib-Naukluft Park. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en strekt zich uit in het gebied langs de Atlantische Oceaan. Een van de bekendste plekken in de Namib woestijn is de Sossusvlei. U overnacht 2 nacht in de omgeving van de Sossusvlei, zodat u deze prachtige regio in het ochtendlicht kunt bekijken. Na een eventuele beklimming van Dune 45, de hoogste zandduin die beklommen mag worden, rijdt u door naar Deadvlei en de Sossusvlei. De Dode Vallei was ooit een meer, maar is inmiddels al decennia afgesloten van water, waardoor er nu een landschap is ontstaan van dode bomen. 

Swakopmund

Een compleet ander gebied is de atlantische kust bij Swakopmund. Dit is de plek waar de immense duinen de donkere wateren van de Atlantische Oceaan ontmoeten. Hier kunt u genieten van de meest romige oesters ter wereld (vind in persoonlijk) tijdens een catamaran excursie. Ook kunt u diverse activiteiten doen in de duinen. Ondanks dat het gebied eruit ziet dat hier niets kan leven anders dan de pelsrobben op het strand, zult u versteld staan wat hier allemaal nog meer leeft. Zo kunt u hier ook jakhalzen tegenkomen evenals de schuchtere bruine hyena. Dus of u nu te voet, op een quad of in een ruige 4×4 rijdt, houdt uw ogen open voor al het moois wat voorbij kan komen!

Damaraland

Een ander voordeel van vliegen is dat u in no-time van de relatief koude kust naar het warme binnenland verplaatst. Tijdens uw 40 minuten durende vlucht ziet u de zee steeds kleiner worden, en nemen de woestijnen het uitzicht over. U verblijft 2 nachten in Damaraland. Het gebied staat bekend om de wilde dieren die zich aangepast hebben aan het leven in de woestijn. U kunt hierbij denken aan olifanten, maar ook giraffen en zebra’s. Vanuit de lodge worden er diverse excursies georganiseerd zoals een tracking om de woestijnolifanten op te sporen, maar ook een bezoek aan de locale attracties, zoals de eeuwenoude bushman paintings bij Twyfelfontein en organ pipes.

Etosha National Park of Ongava Game Reserve

U sluit de reis af met een bezoek aan een safari reservaat. U heeft hierbij de keuze om in een lodge te verblijven net buiten het nationale park of in een lodge in het Ongava Private Game Reserve. Kiest u voor de lodge net buiten het park, dan verblijft u op basis van volpension en ik heb alvast 1 dagexcursie naar het Etosha National Park in de reis opgenomen. De lodge zelf ligt om een terrein van 5.000 ha waar diverse antilopen leven en een aantal rescue neushoorns. Vanaf uw terras bij de lodge kunt u de dieren aanschouwen bij de waterplaats.
Het is ook mogelijk om de laatste dagen van deze bijzondere reis te verblijven in het Ongava Game Reserve. Hier bevinden zich verschillende lodges op het 30.000 ha grootte terrein. Bij uw verblijf zijn naast alle maaltijden, lokale drankjes en twee safari activiteiten in het eigen reservaat per overnachting inbegrepen. Hier wordt u helemaal ontzorgd en kunt u optimaal genieten!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2: Windhoek, N/a’an ku sê Lodge
Dag 3: Vlucht Windhoek – Sossusvlei
Dag 3,4: Sossusvlei, Kwessi Dune Lodge
Dag 5: Vlucht Sossusvlei – Swakopmund
Dag 5,6: Swakopmund, Strand Hotel
Dag 7:  Vlucht Swakopmund – Twyfelfontein
Dag 7,8: Twyfelfontein, Mowani Mountain Camp
Dag 9: Vlucht Twyfelfontein – Etosha
Dag 9-11: Etosha, Oberland Safari Lodge / Ongava Tented Lodge
Dag 12: Vlucht Etosha – Windhoek, vlucht Windhoek – tussenstop – Amsterdam
Dag 13: Aankomst Amsterdam