#BW 3 kaart

11 dagen

Prijsindicatie

– Avontuurlijke reis € 3.995 – € 4.105
– Comfortabele reis € 4.225 – € 5.365
– Luxe reis € 5.085 – € 7.175


Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (prijsindicatie € 1.150)
– Vluchten in Botswana
– Transfers
– 2 nachten Vic Falls logies ontbijt
– 6 nachten Botswana volpension inclusief drankjes en activiteiten
– Inclusief Okavango Air Rescue lidmaatschap

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde visa

Interesse?

Wilt u meer weten over de verschillende comfort niveaus of deze reis naar uw wensen laten aanpassen?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Hoogtepunten van Botswana

Fly-in Safari

Botswana ligt ten noorden van Zuid-Afrika en staat bekend om haar geweldige natuur. Ik vind Botswana een van de betere landen voor een authentieke safarireis. Bijzonder in Botswana is de Okavango Delta. Normaal eindigt een rivierdelta in een meer of zee, maar hier eindigt de rivier in het land.

Botswana is een zeer uitgestrekt land, waarbij de wegen niet overal even goed zijn. Bovendien is het een land met weinig inwoners, zodat het voor kan komen dat u gedurende langere tijd niemand ontmoet. Omdat ook in deze gebieden de telefoonontvangst niet altijd even goed is, adviseer ik u om niet zelf door Botswana te rijden. Een ideale en comfortabele manier om de diverse gebieden te bezoeken is tijdens een zogenaamde Fly-in safari. Met een klein vliegtuig vliegt u van bestemming naar bestemming. Op deze manier heeft u korte reistijden en kunt u maximaal genieten van uw vakantie. Botswana beschikt over een uitgebreid vluchtnetwerk dat bijna werkt als een bussysteem, maar dan alleen via de lucht.

Activiteiten bij de Victoria watervallen

Uw reis begint met een verblijf nabij de Victoria Watervallen in Zimbabwe waar u 2 nachten verblijft. Hier kunt u even lekker bijkomen van uw vliegreis naar Afrika, maar ook desgewenst bijzondere activiteiten bij de Victoria Watervallen ondernemen. U kunt hierbij denken aan bungeejumpen, een gorge-swing of raften. Heeft u geen behoefte aan deze adrenaline verhogende activiteiten? Dan kan ik uit eigen ervaring een helikoptervlucht over de watervallen adviseren. Vanuit de lucht is pas echt goed zichtbaar dat er een ‘gat’ in de aardkorst zit en de rivier zich hierin stort.
Bent u benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring in Victoria Falls of wilt u het verblijf in Zimbabwe uitbreiden met bijvoorbeeld een safari in het Hwange National Park, neem dat contact met mij op!

Chobe National Park

Per transfer gaat u vervolgens de grens over naar Botswana na het nabij gelegen Chobe National Park. Chobe National Park ligt aan de gelijknamige Chobe rivier nabij het plaatsje Kasane. Dit gedeelte van het park wordt ook wel Chobe Riverfront genoemd. De meeste safari activiteiten vinden plaats rondom en op de rivier. Zo mag een bootsafari niet ontbreken tijdens uw verblijf, maar ook een safari in een open safarivoertuig met andere gasten van uw lodge staat op het programma. Chobe Riverfront is het drukst bezochtste safari deel van uw reis, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Ik vond het prachtig om op de rivier te dobberen en de olifanten, buffels en zelfs nijlpaarden op ooghoogte te zien grazen!

Interesse in deze of een andere reis naar Botswana? Neem contact met mij op voor uw reis op maat.

Khwai Community Area / Moremi Game Reserve

Per vliegtuig reist u vervolgens richting het zuiden en verblijft de volgende twee nachten in het plaatsje Khwai nabij het Moremi Game Reserve.
De natuurlijke grens tussen het door de regering beheerde Moremi Game Reserve en de door de gemeenschap beheerde Khwai concessie is de Khwai Rivier. Deze rivier biedt een constante watervoorziening die een grote rol speelt in de hoge concentratie van wild. Dit staat garant voor bijzondere safari momenten! Met uw verblijf in de Khwai Concessie steunt u ook de lokale bevolking en omdat dit gebied niet door de overheid wordt onderhouden, zijn ook avond/nacht safari’s mogelijk.

De Okavango Delta

In een reis langs de hoogtepunten van Botswana mag uiteraard een bezoek aan de Okavango Delta niet ontbreken! Deze bijzondere delta vind ik een uniek stuk natuur dat met niets te vergelijken is. Om deze bestemming te bereiken, gaat u per vliegtuig naar uw accommodatie.
Als u over de delta vliegt, kunt u de door de olifanten en nijlpaarden gemaakte paden door het moeras goed zien. Wellicht spot u zelfs een olifant! Een erg bijzondere ervaring. In uw lodge, waar alle activiteiten en de meeste dranken zijn inbegrepen, kunt u tussen de safari activiteiten door vanuit uw privé deck genieten van het uitzicht en een heerlijk glas wijn.
Hierna is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de Afrikaanse wildernis en vanuit Maun vliegt u terug naar Europa.

Accommodaties in Botswana en Zimbabwe

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van kleinschalige accommodaties. Afhankelijk van uw gekozen comfort, kan de grootte verschillen per locatie. Zo adviseer ik voor een verblijf bij de Victoria Watervallen voor een avontuurlijke reis het kleinschalig Pioneers guesthouse maar voor een luxe reis het Victoria Falls Hotel.
Voor de safari accomodaties in Botswana geldt dat deze bijna allemaal kleinschalig zijn. Het serviceniveau ligt hier hoog en de gidsen zijn erg deskundig.
In deze reis ben ik uitgegaan van 3 sterren, avontuurlijke lodges, maar desgewenst kunt u ook gebruik maken van meer luxere lodges. En een combinatie van comfort is uiteraard altijd mogelijk. Neem contact met mij op zodat ik u hierover meer informatie kan geven.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Victoria Falls
Dag 2-3: Victoria Watervallen, Pioneers Vic Falls / Bayete Guest Lodge / Victoria Falls Hotel
Dag 4, 5: Chobe National Park, The Old House / Chobe Bakwena Lodge / Chobe Game Lodge
Dag 6, 7: Okavango Delta, Oddballs Camp / Moremi Crossing / Camp Moremi
Dag 8, 9: Khwai Community Area, Khwai Guest House / Sango Safari Camp / Camp Okavango
Dag 10: Vlucht Khwai – Maun – Johannesburg – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam