#BW 3 kaart
Hoogtepunten
  • Reizen per transfer en vliegtuig
  • Victoria Falls
  • Chobe National Park
  • Okavango Delta
  • Safari’s op het water
Prijsindicatie

11-daagse Fly-In Botswana en Zimbabwe:

– Comfort vanaf € 5.080 – € 6.170
– Luxe vanaf € 5.845 – € 6.980
– Superior vanaf € 6.985 – € 9.680
Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (prijsindicatie € 1.625)
– Vluchten in Botswana
– Transfers
– 2 nachten Vic Falls logies ontbijt
– 6 nachten Botswana volpension inclusief drankjes en activiteiten
– Inclusief Okavango Air Rescue lidmaatschap

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde visa
– Eventuele benodigde Covid-19 testen

Interesse?

Wilt u meer weten over de verschillende comfort niveaus of een rondreis Botswana op maat laten samenstellen?

Hoogtepunten van Botswana

Fly-in Safari Botswana

Botswana is een zeer uitgestrekt land, waarbij veel van het wegennet uit zandwegen bestaat. Een fly-in safari is de meeste ideale en comfortabele manier om de diverse gebieden te bezoeken. Met een klein vliegtuig vliegt u letterlijk en figuurlijk van hoogtepunt naar hoogtepunt. U landt op een airstrip (kleine landingsbaan) midden in de natuur. Op deze manier heeft u korte reistijden tussen de verschillende gebieden en kunt u maximaal genieten van uw vakantie in Botswana. Het land beschikt over een uitgebreid vluchtnetwerk dat bijna werkt als een bussysteem, maar dan alleen via de lucht.

Activiteiten bij de Victoria watervallen

Deze reis begint met een verblijf in Zimbabwe bij de Victoria Watervallen. De komende twee dagen kunt u even bijkomen van uw vliegreis naar Afrika, maar rondom de watervallen zijn er ook van allerlei activiteiten te ondernemen. Wat dacht u van een canopy tour of gorge swing in de kloof of een white water rafting tocht over de rivier? Liever iets rustiger aan? Dan kan ik ook een sunset cruise op de rivier aanbevelen. Onder het genot van een drankje en een hapje ziet u de zon prachtig ondergaan. Een onvergetelijke ervaring vond ik een helikoptervlucht over de watervallen. Vanuit de lucht is pas echt goed zichtbaar dat er een ‘gat’ in de aardkorst zit en de rivier zich hierin stort.

Bent u benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring in Victoria Falls of wilt u het verblijf in Zimbabwe uitbreiden met bijvoorbeeld een safari in het Hwange National Park? Ik vertel u er graag mee over. 

Chobe National Park

Per transfer gaat u na een bezoek aan de Victoria Watervallen de grens over naar de plaats Kasane in Botswana. Nabij Kasane ligt het Chobe National Park wat door de Chobe rivier gescheiden wordt van Namibië. Het noordelijke gedeelte van het park wordt ook wel Chobe Riverfront genoemd. De meeste safari activiteiten vinden plaats rondom en op de rivier. Zo mag een bootsafari niet ontbreken tijdens uw verblijf, maar ook een safari in een open safarivoertuig staat op het programma. Chobe Riverfront is het drukst bezochtste safari deel van uw reis, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Ik vond het prachtig om op de rivier te dobberen en de olifanten, buffels en zelfs nijlpaarden op ooghoogte te zien grazen!

Khwai Community Area / Moremi Game Reserve

Per vliegtuig reist u vervolgens richting het zuiden en verblijft u twee nachten in het plaatsje Khwai nabij het Moremi Game Reserve. De Khwai Rivier is de natuurlijke grens tussen het door de overheid beheerde Moremi Game Reserve en de door de gemeenschap beheerde Khwai concessie. Omdat in deze rivier altijd water aanwezig is, is de concentratie dieren in dit gebied erg hoog. Dit staat garant voor bijzondere safari momenten! Met uw verblijf in de Khwai Concessie steunt u daarnaast ook de lokale bevolking. Daarnaast is het in Khwai mogelijk om nacht safari’s te maken (in tegenstelling tot Moremi waar dit niet mogelijk is).

De Okavango Delta

In een reis langs de bezienswaardigheden van Botswana mag uiteraard een bezoek aan de Okavango Delta niet ontbreken! Deze bijzondere delta is een uniek gebied dat met niets te vergelijken is. Dieren zoals olifanten en nijlpaarden lopen door het gebied en de diverse paden die zij maken zijn vanuit de lucht prachtig zichtbaar. Wellicht spot u zelfs een olifant als u over de delta vliegt!

In uw lodge, waar alle activiteiten en de meeste dranken zijn inbegrepen, kunt u tussen de safari activiteiten door vanuit uw privé deck genieten van het uitzicht en een heerlijk glas wijn. Hierna is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de Afrikaanse wildernis en vanuit Maun vliegt u terug naar Europa.

Bent u geïnspireerd geraakt door al deze hoogtepunten, maar wilt u liever wat langer of juist korter reizen of heeft u andere specifieke wensen? Ik stel graag voor u de ultieme reis op maat samen. Neem contact met mij op.

Accommodaties in Botswana en Zimbabwe

Ik maak zoveel mogelijk gebruik van kleinschalige accommodaties. Afhankelijk van uw gekozen comfort, kan de grootte per locatie verschillen. Zo adviseer ik voor een verblijf bij de Victoria Watervallen voor een comfort reis Pioneers guesthouse maar voor een luxe reis het Victoria Falls Hotel of Victoria Falls River Lodge aan de rivier.

Voor de safari accommodaties in Botswana geldt dat deze bijna allemaal kleinschalig zijn. Het serviceniveau ligt hier hoog en de gidsen zijn erg deskundig. In deze reis ben ik uitgegaan van comfortabele guesthouses en lodges, maar desgewenst kunt u ook gebruik maken van luxe of superior accommodaties. Een combinatie van comfort is uiteraard altijd mogelijk.
Neem hiervoor contact met mij op zodat ik voor u een rondreis op maat naar Botswana kan samenstellen.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Victoria Falls
Dag 2-3: Victoria Watervallen, Bayete Guest Lodge / Pioneers Vic Falls / Victoria Falls Hotel
Dag 4, 5: Chobe National Park, The Old House / Chobe Bakwena Lodge / Chobe Game Lodge
Dag 6, 7: Okavango Delta, Oddballs Camp / Setari / Camp Moremi
Dag 8, 9: Khwai Community Area, Khwai Guest House / Sango Safari Camp / Camp Okavango
Dag 10: Vlucht Khwai – Maun – Johannesburg – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam