Verantwoord op reis met TravelMood

Indien u een reis boekt bij TravelMood kunt u ervan uitgaan dat deze met zorg is samengesteld en dat u op een verantwoorde en duurzame manier Afrika verkent. Zo maak ik gebruik van veel kleinschalige accommodaties, is het mogelijk om op een verantwoorde manier lokale projecten of townships te bezoeken en kunt u zelfs overnachten bij lokale bevolking. TravelMood kiest er bewust voor om alleen excursies en activiteiten aan te bieden die met respect voor de natuur, mens en dier worden uitgevoerd.

Samenwerking Stichting SPOTS

Bij de oprichting van TravelMood ben ik op zoek gegaan naar een organisatie die zich inzet  voor wilde dieren. Zelf was ik al jaren sponsor van de Nederlandse organisatie Stichting Spots, dus de keuze was al snel gemaakt.
SPOTS staat voor Save and Protect Our TreasureS maar verwijst ook naar de vlekken die bij vele katachtigen voorkomen en naar “in de spots zetten”. Daarnaast vertaald SPOTS ook in “plekken/locaties”. Stichting SPOTS zet zich in voor de wilde katachtigen. Door middel van haar website proberen zij wereldwijd aandacht te vragen voor het uitsterven van veel katachtigen. Door de verschillende projecten die zij ondersteunen wordt er bijvoorbeeld ter plaatse voorlichting gegeven aan de lokale bevolking hoe om te gaan met katachtigen.
Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website: www.stichtingspots.nl

TravelMood doneert voor iedere gemaakte boeking € 10 aan Stichting Spots. Hiernaast wordt aan iedere reiziger gevraagd om op vrijwillige basis ook een donatie te doen van € 10 aan Stichting Spots. Op deze manier maakt u met uw vakantie ook het leven van de katachtigen een stukje aangenamer.

Trees for All

In samenwerking met de brancheorganisatie VvKR heeft TravelMood een samenwerking met de organisatie Trees for All. Om concrete bijdrage te leveren aan een duurzame wereld en de uitstoot van CO2 compenseren plant VvKR elk jaar 100 bomen!
Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. Daarom investeert Trees for All in bomen. Hoe zij dat doen? Zij planten bomen en herstellen bestaande bossen en maken mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden.
Ook u kunt meehelpen door bomen te planten of CO2 te compenseren. Zo hopen we over een niet al te lange tijd een mooi ‘VvKR-bos’ te hebben!
Plant een boom
Bereken uw CO2 uitstoot per reis
Bij de boomdonatie kunt u de referentiecode VKR invullen, zodat u meehelpt om ons bos te laten groeien en zo samen toewerken aan het verduurzamen van de wereld.

Excursies met/door lokale bevolking

Tijdens een reis door Afrika is het mogelijk om in contact te komen met lokale bevolking. TravelMood vindt het belangrijk dat dit op een verantwoorde manier gebeurd en kiest daarom de partners waarmee zij samenwerkt zorgvuldig uit. Het contact met de bevolking wordt zo bevorderd zodat de mensen ter plekke ook een graantje meepikken van het toerisme.
Een goed voorbeeld hiervan in een Homestay in Zuid-Afrika. U verblijft een of twee nachten bij een familie in een kleine gemeenschap en samen met uw privé gids (ook iemand uit het dorp) onderneemt u allerlei lokale excursies zoals bierproeven of vloertekeningen maken. Een bijzondere manier om een kijkje te krijgen in het leven van de lokale bevolking.
Ik informeer u graag of deze of andere culturele excursies.