Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Namibië

Eindeloze vergezichten tijdens rondreis door Namibië

Namibië is met haar prachtige landschappen, spannende safari’s en fascinerende culturen een hoofdstuk apart in Zuidelijk Afrika. Het is een van ’s werelds dunst bevolkte landen met maar 2 miljoen inwoners op een oppervlakte van 2 x Duitsland! 

En nee, dit heeft niet tot gevolg dat u niets dan alleen maar saaie woestijn onderweg ziet. Hoe onbegrijpelijk het ook klinkt, maar tijdens een rondreis door Namibië verandert ieder uur het landschap waar u doorheen rijdt! Daarnaast zijn er ook veel activiteiten te ondernemen. Wat dacht u van een wandeling in/nabij de Fish River Canyon of de Kalahari, paardrijden nabij de Sossusvlei, kajakken tussen de zeerobben of quad rijden in Swakopmund?

Namibië voor fotografen

Voor fotoliefhebbers is Namibië een must! Niet alleen voor de prachtige kleurencombinaties, maar ook de indrukwekkende (niet vervuilde) sterrenhemel is elke keer weer een feest om te zien. Uit eigen ervaring kan ik een ballontocht en helikoptervlucht boven de Sossusvlei aanbevelen!

Nationale parken van Namibië

Naast de diversiteit aan natuur, kunt u in Namibië ook prima op safari. Het bekendste safari reservaat is het Etosha National Park met haar spectaculaire zoutpan. Het park kunt u met uw huurauto bezoeken (struin vooral de waterplaatsen af), maar ook tijdens een georganiseerde excursie vanuit de lodge in open safari voertuig.

Een andere bijzonder safari gebied welke ik u uit eigen ervaring kan aanbevelen is het Bwabwata National Park. Dit safari reservaat in Namibië ligt in de smalle strook tussen Angola en Botswana, de Zambezi (voorheen de Caprivi). Doordat er rivieren door dit gebied beleven tijdens een rondreis door Namibië, Botswana en de Victoria Watervallen.

Wilt u tijdens een rondreis door Namibië zelf ervaren hoe divers het land is en op zoek gaan naar de eindeloze vergezichten? Ik stel graag de ultieme reis voor u samen! Laat u inspireren door één van mijn Namibië reizen.

Leuke feitjes Namibië

– Namibië is 20 keer groter dan Nederland en heeft maar 2 miljoen inwoners
– In Namibië leven diverse stammen, waarbij de Himba de bekendste is
– Er wordt betaald met de Namibische Dollar die gelijk is aan de Zuid-Afrikaanse Rand
– De officiële voertaal is Engels, maar ook met Duits en Afrikaans kunt u een eind komen
– Er is alleen een tijdsverschil van +1 uur tijdens onze wintertijd
– Namibië is het land bij uitstek met uitgestrekte landschappen en veel verschillende soorten woestijnen

Inspiratie voor een reis op maat naar Namibië

Ter inspiratie voor een reis naar Namibië heb ik een aantal reisvoorbeelden op mijn website staan. Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!

Marjolein’s Top 5

  1. Op zoek naar de woestijn olifant en neushoorn tijdens sleep-out in de wildernis
  2. Safari in Etosha National Park
  3. Quadbike en Township tour in Swakopmund
  4. Dunewalk in de Kalahari
  5. Game Drive in het Bwabwata National Park

Manier van reizen in Namibië

Namibië heeft een uitgestrekt landschap dat goed per huurauto verkend kan worden. Het land heeft maar een aantal asfaltwegen en de rest zijn, over het algemeen goed onderhouden maar vaak wel stoffige, zand/gravel wegen. Ik adviseer altijd een SUV-type huurauto tijdens uw reis naar Namibië. Dit verhoogt niet alleen uw comfort tijdens de reisdagen, maar in een verhoogde auto heeft u ook beter uitzicht op uw omgeving. 

Indien u liever niet zelf rijdt, is het ook mogelijk een rondreis door Namibië samen te stellen met een privé gids/chauffeur of aan te sluiten bij een kleinschalig internationaal reisgezelschap.

Comfortabele rondreis Namibië

De meest comfortabele manier om rond te reizen door Namibië is per vliegtuig. Tijdens deze luxe reis door Namibië vliegt u in een klein vliegtuig van locatie naar locatie. Op de locaties kunt u deelnemen aan de excursies georganiseerd door uw lodge.

Uiteraard is een combinatie van vervoermiddelen ook mogelijk. Ik bespreek graag uw wensen en voorkeuren voor uw ideale rondreis door Namibië. Reist u met kinderen, gaan opa en oma ook mee of overweegt u misschien een huwelijksreis? Neem alvast een kijkje bij de inspiratiereizen hierboven en neem contact met mij op voor uw persoonlijke safari reis naar Namibië !

Beste reistijd Namibië

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan Nederland. Omdat het land gedeeltelijk bestaat uit de Namib Desert, één van ’s werelds droogste woestijnen, is het over het algemeen erg droog met een aangename temperatuur overdag. Hierdoor kan het land ook het gehele jaar door bezocht worden.

De kust wordt koel, vochtig en voornamelijk droog gehouden door de Benguella stroming. 

In het binnenland valt de regen in de Namibische zomer: van november tot april. Al is er de afgelopen jaren erg weinig regen gevallen! Het begin van de regenperiode (november) is de warmste periode. Overdag kan het dan gemakkelijk opwarmen tot 40ºC, maar ’s nacht koelt het meestal wel wat af. 

In de winter (juni-augustus) warmt het door de zon overdag op naar een aangename temperatuur, maar ’s nachts kan het soms afkoelen tot het vriespunt! 

Namibië kan dus het hele jaar door bezocht worden, alleen uw koffer-inhoud is per seizoen anders. Samen met u kijk ik naar de beste reisperiode voor uw droomreis naar Namibië.

Veelgestelde vragen

Tot de Big Five behoren: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. De naam is vroeger bedacht omdat deze dieren het moeilijkst waren om op te jagen. Gelukkig schieten we tegenwoordig alleen nog maar met een camera foto’s van deze prachtige dieren, die allemaal voorkomen in Namibië. De buffel is echter niet in het Etosha National Park te vinden. Hiervoor dient u naar de Zambezi te gaan.

De officiële voertaal is Engels, maar vanuit het koloniale verleden wordt er ook veel Duits en Afrikaans gesproken.

Over het algemeen worden de vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Het kan ook zijn dat er geadviseerd wordt om malariaprofylaxe in te nemen. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Voor uw persoonlijke situatie is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts, GGD of Travel Doctor.

Voor Namibië dient uw Nederlandse/Belgische paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na uw vertrekdatum uit het land. Vooraf een visum aanvragen is niet nodig.

Jazeker! Veel accommodaties beschikken over familiekamers. Er zijn daarnaast ook veel activiteiten die je in Namibië kunt doen met kinderen. Let op: voor kinderen onder 18 jaar dient een geboortebewijs meegenomen te nemen.

De munteenheid van Namibië is Namibische Dollar (N$). Bij aankomst op de luchthaven kunt u wisselen naar de lokale valuta of pinnen bij een bank. De Namibische Dollar is gelijk aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Het is daarom ook mogelijk om met ZAR te betalen in Namibië. In de meeste accommodaties kan ook per pin of creditcard betaald worden.

Veel lodges beschikken over WIFI, maar er zijn ook lodges die geen WIFI meer aanbieden, zodat de reiziger zich compleet kan loskoppelen. Een digitale detox zeg maar. Mocht WIFI voor u belangrijk zijn? Laat het mij weten, zodat ik hier rekening mee kan houden met het samenstellen van de reis.

Daarnaast is het mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Windhoek een lokale SIM-kaart aan te schaffen zodat u onderweg ook bereik heeft. Namibië is een uitgestrekt land, dus houdt er rekening mee dat u niet overal bereik heeft.

Een rondreis door Namibië kan uitstekend gecombineerd worden met Botswana. Zo kunt u bijvoorbeeld door de Zambezi rijden naar het Chobe National Park in Botswana of u gaat de grens over bij Divundu (in de Zambezi) om van daaruit naar Maun in Botswana te rijden.

Vanuit Namibië kunt u via de Zambezi naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe rijden. Uw huurauto dient u achter te laten in Kasane, Botswana. Daarnaast is het in bepaalde periodes ook mogelijk om vanuit Windhoek naar de Victoria Watervallen te vliegen (of v.v.). Hierbij een voorbeeldreis voor een selfdrive Windhoek naar de Victoria Watervallen.