Wat is TravelMood?

TravelMood maakt reizen op maat. Dat wil zeggen dat ik samen met u onderzoek wat voor soort reis het beste bij u past. Wilt u een strak, modern onderkomen, of toch liever een authentiek, natuurlijk verblijf? Vindt u het prettig als de deur voor u wordt opengehouden, of voelt u zich meer op uw gemak alsof het net is alsof u thuis bent? Rijdt u graag zelf door een land of geeft u de voorkeur aan een chauffeur? Niet één reiziger is hetzelfde en daarom ook uw reis niet. Om een indruk te geven van de verschillende mogelijkheden vindt u op mijn website een aantal reisinspiraties om u in de “Mood” te brengen.
Voor meer informatie en advies, neemt u gerust contact met mij op!

Wie ben ik?

Ik ben Marjolein en heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Al sinds mijn jeugd heb ik veel (verre) reizen gemaakt, waaronder ook naar Afrika. Al van jongs af aan was ik reisbureautje aan het spelen met de folders die we bij de lokale VVV’s kregen. Sinds 1999 heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt. Eerst bij een traditioneel reisbureau en daarna bij een touroperator gespecialiseerd in maatwerk reizen. Gedurende deze jaren groeide mijn passie voor het Afrikaanse continent. In 2011 zijn wij zelfs getrouwd in Zuid-Afrika!

In 2015 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik TravelMood gestart. In TravelMood combineer ik mijn reisbranche ervaring met mijn passie voor Afrika en mijn reiservaringen om voor u de beste reis samen te stellen.

Werkwijze

Na het eerste contact maken we een afspraak om uw reiswensen door te nemen. Dit kan telefonisch, maar ik kom ook graag naar u toe voor een persoonlijk gesprek. Hierna ontvangt u van mij een voorstel dat u online kunt bekijken. Op de interactieve kaart ziet u waar de locaties liggen en bij de accommodaties staat veel informatie, foto’s en soms video’s. In diezelfde email ontvangt u ook een PDF versie van het programma, zodat u het desgewenst kunt uitprinten.
Het voorstel neem ik vervolgens telefonisch of tijdens een afspraak met u door. Mochten tussentijds uw wensen gewijzigd zijn of heeft u andere inzichten gekregen, dan pas ik uiteraard het voorstel graag voor u aan. Zodoende krijgt u een reis die, zoals een goed zittend kostuum, op maat wordt aangemeten. Dat maakt van een gewone reis een TravelMood-vakantie.

Vluchten

Uw reis naar Afrika begint als eerste met een vlucht naar het desbetreffende land. TravelMood biedt de mogelijkheid om de vluchten door TravelMood te laten regelen, zodat u een complete pakketreis kunt reserveren. Aangezien luchtvaartmaatschappijen vaak extra reserveringskosten doorberekenen als vluchten niet direct op hun website worden geboekt, vraagt TravelMood voor deze service een bedrag van € 25 per ticket om deze kosten te dekken. Dit staat duidelijk in uw voorstel vermeld.
Voor rechtstreekse vluchten met vertrek vanuit Amsterdam maakt TravelMood gebruik van de vluchten van KLM. Daarnaast is het ook mogelijk te vliegen met een overstap in Europa of het Midden-Oosten en/of te vertrekken vanaf een andere luchthaven zoals Brussel of Düsseldorf. Met een rechtstreekse vlucht bent u echter niet alleen sneller op uw bestemming, maar is uw CO2 uitstoot ook een stuk minder t.o.v. een reis met een overstap.

Wilt u liever uw vluchten zelf boeken, omdat u nog Frequent Flyer punten heeft of het leuk vindt om te speuren naar de beste verbinding/goedkoopste mogelijkheid? Dat is voor TravelMood uiteraard geen enkel probleem. Let er dan wel op dat u bij uw annuleringsverzekering de extra clausule ‘samengestelde reis’ afsluit.