Op safari in Namibië
Hoogtepunten
  • Erindi Game Reserve
  • Elephant Nature Drive
  • Rhino Trekking
  • Zambezi Region
  • Nkasa Rupara National Park
Prijsindicatie

€ 7.050 p.p. bij 2 personen
€ 6.255 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 1.375)
– Binnenlandse vlucht (indicatie € 200)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab 4×4 of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– enkele reis toeslag huurauto
– 6 nachten halfpension
– 9 nachten halfpension en activiteiten
– 2 nachten volpension en activiteiten
– transfers in Windhoek

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Wilt u ook de verschillende manieren van op safari gaan in Namibië ontdekken? Neem contact met mij op voor uw reisvoorstel op maat.

Op Safari in Namibië

Safari rondreis door Namibië

Namibië leent zich uitstekend om in een huurauto ontdekt te worden. U kunt uw eigen tempo aanhouden en zo vaak als u wilt stoppen om bijvoorbeeld een foto te maken. De wegen zijn over het algemeen goed, al zijn het meerendeel van de wegen van gravel. Om die reden adviseer ik een 4×4 als huurauto die wat hoger op de weg ligt en waarvan de banden ‘groot genoeg’ zijn om niet elk kuiltje in de weg te voelen. De auto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!

Het unieke aan deze autorondreis is dat u begint in Windhoek en u levert de huurauto weer in op de luchthaven van Katima Mulilo in het oosten van de Zambezi Regio. Hierdoor brengt u ook een bezoek aan de minder bekende Zambezi Region, voorheen Caprivi genaamd. U zult versteld staan van de verscheidenheid aan natuurbelevingen die u tijdens deze reis meemaakt.

Erindi Game Reserve

Na aankomst in Windhoek rijdt u in noordelijke richting naar het Erindi Private Game Reserve, wat zich op ongeveer 2 uur rijden van Windhoek bevindt. Het reservaat dat circa 70.000 hectare groot is bevind zich in een soort van groene oase. Vanuit uw lodge worden er diverse excursies georganiseerd om het gebied beter te leren kennen.

Woestijnolifanten in Damaraland

Na de eerste nachten safari brengt u een bezoek aan Damaraland. Namibië is een van de enige landen ter wereld waar u de woestijnolifanten kunt vinden. Tijdens uw verblijf in Damaraland maakt u een Nature drive door de rivierbedding waar deze dieren voor kunnen komen. Wellicht heeft u het geluk om deze dieren tegen te komen. 

Neushoorns in ≠Khoadi //Hoas Conservancy

Vanuit de Grootberg Lodge gaat u tijdens een unieke excursie op zoek naar de ooit uitsterven bedreigde zwarte neushoorn (of beter gezegd puntlip neushoorn). De laatste jaren is de populatie van deze neushoorn, mede door een goede samenwerking tussen lokale bevolking, lodges en natuurorganisaties sterk toegenomen in Namibië. U gaat tijdens deze excursie per 4×4 en te voet op zoek naar deze machtige dieren. Bent u benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen? Neem contact met mij op voor uw rondreis op maat.

Wild spotten op de zoutvlakte

Het bekende Etosha National Park ontbreekt natuurlijk ook niet in deze reis! Door zelf door het park te rijden, heeft u de mogelijkheid om bij een waterplaats uw auto te parkeren en (in de auto) te wachten totdat er dieren komen drinken. Vergeet ook niet in de schaduw onder de bomen te kijken! Hier liggen vaak leeuwen hun ‘volgende maaltijd’ te bespioneren. In het oosten grenst het Onguma Game Reserve aan het park. Omdat het een privé reservaat is, kunt u een wandelsafari maken. De focus ligt dan niet op het grote wild, maar juist om de wat kleinere dieren en de natuur. Ik vond dit een leuke afwisseling na de vele kilometers in de auto.

Zambezi Region (voorheen Caprivi strook)

U neemt afscheid van Etosha en via een tussenstop in Rundu rijdt u de Zambezi Region binnen. Divudu is de toegangspoort tot de Zambezi Regio en ook het Bwabwata National Park. Dit park wordt hier door de Okavango River in tweeën gesplitst; het Mahango Game Reserve aan de westkant van de rivier en het Buffalo Core Area aan de oostkant. Beide parken zijn erg verschillend, waardoor ik u aanraad beide parken te bezoeken met een georganiseerde game drive in een open safarivoertuig. Na het dorre en witte Etosha is dit gebied een aangename afwisseling. Echt een groene oase!

Nkasa Rupara National Park

U doorkruist de smalle strook Namibië tussen Angola en Botswana naar het oosten van de Zambezi Region en ‘zakt af’ naar de punt. Vanwege de aanwezigheid van veel water krijg je een beetje het gevoel alsof je je in de Okavango Delta van Botswana bevindt. Het gebied ligt op de grens met de Kwando/Linyanti riviersystemen, welke top safarigebieden zijn van Botswana. U verblijft deze dagen aan de andere kant van de rivier. Vanuit uw luie stoel op uw veranda kunt u de olifanten de rivier zien oversteken. Aangezien dit zo’n bijzondere omgeving is, verblijft u hier maar liefst 3 nachten zodat u de tijd heeft om een bootcruise te ondernemen alsmede game drives en wandelsafari’s.

Na deze bijzondere natuur rijdt u naar de luchthaven nabij Katima Mulilo en vliegt u per binnenlandse vlucht terug naar Windhoek voor nog een nachtje buiten de stad. De volgende dag vliegt u terug naar Europa.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2, 3: Erindi Game Reserve, Old Traders Lodge
Dag 4, 5: Damaraland, Malanurus Tented Camp
Dag 6, 7: Khoadi //Hoas Conservancy, Grootberg Lodge
Dag 8: Etosha National Park, Dolomite Camp
Dag 9 : Etosha National Park, Okaukuejo Restcamp
Dag 10,11 : Onguma Game Reserve, Onguma Bush Camp
Dag 12: Rundu, Taranga Safari Lodge
Dag 13, 14: Divundu: Nunda River Lodge
Dag 15,16,17: Nkasa Rupara National Park, Nkasa Lupala Tented Lodge
Dag 18: Windhoek, N/a’an ku sê Lodge
Dag 19: Vlucht Windhoek – tussenstop – Amsterdam
Dag 20: Aankomst Amsterdam