MAP ZIM 4 - Intensief Hwange
Hoogtepunten
  • Per trein op safari
  • Hwange National Park
  • Grote kuddes Olifanten
  • Victoria Watervallen
  • Ook als verlenging mogelijk
Prijsindicatie

€ 3.885

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.300)
– alle transfers
– 2 nachten logies en ontbijt
– 4 nachten volpension en activiteiten

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Wilt u ook op safari gaan in het Hwange National Park ?

Op Safari in het Hwange National Park

Herontdek Zimbabwe

Zimbabwe is een schitterend en veelzijdig land in zuidelijk Afrika. Zimbabwe is een bestemming die door politieke instabiliteit een aantal jaren voor rondreizen vrijwel niet bezocht is. Tegenwoordig is het land weer een stuk stabieler en wordt het een steeds populairdere vakantiebestemming. De twee bekendste gebieden van Zimbabwe zijn de locaties waar u bij deae reis verblijft: de Victoria Watervallen en Hwange National Park.

Victoria Watervallen

U vliegt met een nachtvlucht naar de plaats Victoria Falls waar de volgende ochtend arriveert. U begint de reis met twee nachten in dit kleine stadje naast Afrika’s grootste watervallen.
Het nationale park om de watervallen kunt u prima op eigen gelegenheid bezoeken en het aangelegde wandelpad volgen langs alle uitkijkpunten. Maar het is uiteraard ook mogelijk met een gids het park te bezoeken waarbij u meer uitleg krijgt over de geschiedenis van het gebied.
Daarnaast worden er veel activiteiten rondom de watervallen georganiseerd. U kunt hierbij denken aan raften op de Lower Zambezi rivier, een sundowner boottocht over de Upper Zambezi Rivier, maar ook manieren om de watervallen en het gebied vanuit de lucht te bekijken. Ik vond de helikoptervlucht boven de watervallen erg indrukwekkend. Dan pas wordt duidelijk hoe ineens de rivier in een relatief vlak landschap wegvalt.

Safari in het Hwange National Park

Het bekendste safari park in Zimbabwe is het Hwange National Park. Velen zullen het herinneren als het park waar Cecil de leeuw was uitgelokt en gedood, maar gelukkig leven Cecil’s nakomelingen in volle glorie voort. In Hwange leven enorme grote kuddes olifanten, die erg gelukkig lijken want ze zijn de hele tijd aan het trompetteren, maar dan op een zeer vrolijke manier! Ik heb ooit bij een waterplaats gestaan waar na een minuut of 10 wel meer dan 100 olifanten kwamen drinken. Heel indrukwekkend!
Tijdens deze reis bezoekt u twee verschillende locaties in het grote Hwange National Park.

Per trein op safari

Vanuit Victoria Falls heeft u een transfer naar een treinstation ver buiten de stad. Vanaf hier gaat u in een klein safari treintje over de spoorlijn die op de grens vormt van het Hwange National Park. Zoals u zult begrijpen houdt een bijna lege spoorlijn de dieren niet tegen, dus het is oppassen geblazen! Links, rechts, voor en achter u kunnen dieren zich schuil houden en wellicht zelfs de spoorlijn oversteken! Gelukkig is de trein op safari-tempo, en is het zo een unieke transfer en safari beleving naar uw accommodatie Bomani Lodge. Deze lodge ligt in het zuidoosten van het Hwange National Park. Dit gedeelte van het park bestaat uit een mix van open graslanden en bossen wat een verscheidenheid aan dieren herbergt. Deze overvloed aan wilde dieren biedt het hele jaar door de beste game-viewing die in Zimbabwe te vinden is.

Bezoek aan het noord Hwange

Het noordelijk gedeelte van het park heeft weer een hele andere natuur. Zo zijn hier meer Mopane bossen, heuvels en zelfs kopjes (kleine stenen heuvels). De Nehimba Lodge waar u de komende drie nachten verblijft ligt aan de rand van de bossen met uitzicht op de Kalahari vlaktes. De natuurlijke bronnen Nehimba en Shakwanki liggen nabij de lodge en hebben nog steeds een aantrekkingskracht op voornamelijk olifanten. Zij komen hier om te graven naar water, net als vroeger de San Bushman dat ook deed.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Voor deze reis heb ik voor de safari accommodaties gebruik gemaakt van de kleinschalige accommodaties van de Imvelo Safari Lodges. Deze organisatie heeft een aantal lodges in het Hwange National Park. Deze organisatie heeft als doel om ervoor te zorgen dat zowel de lokale bevolking als dieren in het wild direct profiteren van toerisme. Zo organiseren zij jaarlijks een speciaal weekend waarin diverse artsen over de hele wereld belangeloos de omliggende dorpen bezoeken en medische handelingen verrichten. Ook zorgen zij voor schoolmaaltijden in de school nabij Bomani. Dus terwijl u geniet van het prachtige Hwange National Park, weet u dat met uw verblijf er weer een heel aantal lokale mensen blij gemaakt worden!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Victoria Falls
Dag 2: Aankomst Victoria Falls
Dag 2,3: Victoria Falls, Phezulu Lodge
Dag 4,5: Hwange National Park, Bomani Lodge
Dag 6,7: Hwange National Park, Nehimba Lodge
Dag 8: Vlucht Victoria Falls – Amsterdam
Dag 9: Aankomst Amsterdam