Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Self-drive

Zelf autorijden op vakantie

Het zelf rijden tijdens een vakantie heeft een aantal voordelen. U kunt zelf bepalen welke route u rijdt, waar u stopt en hoe lang u daar blijft. Het geeft u veel flexibiliteit hoe u uw reisdagen indeelt en wat u onderweg allemaal bezoekt. En is het een dag slecht weer of heeft u even geen zin om een wandeling onderweg te maken, dan rijdt u toch direct door naar uw volgende accommodatie.
Toch zijn niet alle gebieden en landen geschikt om zelf met een huurauto te bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn, omdat het wegennet er zich niet voor leent of omdat de afstanden te lang zijn om zelf te rijden. Ik adviseer u graag naar de mogelijkheden die er zijn in de verschillende landen. 

Welke auto moet ik kiezen op vakantie?

De keuze van de huurauto is allereerst afhankelijk van wat hij moet vervoeren. Met hoeveel personen bent u? Heeft u veel bagage? Wilt u extra ruim zitten? Hiernaast is het van belang te weten wat voor wegen u tegenkomt. Is dat asfalt, rijdt u over gravelwegen of rijdt u misschien zelfs wel off-road? In dat laatste geval is een hoog liggende 4WD aan te bevelen. Daarnaast wordt er in Zuidelijk Afrika links gereden, waardoor uw voorkeur wellicht uitgaat naar een automaat. U kunt zich dan volledig op het verkeer focussen. Ik ben zelf op veel plaatsen geweest en kan u ondersteunen bij de keuze van de huurauto.

In welk land kan ik een self-drive maken?

De landen Zuid-Afrika en Namibië lenen zich uitstekend voor een rondreis met een huurauto. Maar ook in Zimbabwe is het mogelijk om zelf te rijden en voor de avontuurlijke Afrikareiziger, is zelfs Tanzania mogelijk. Wilt u een strandvakantie combineren met een rondreis, dan is Mauritius ook een leuke self-drive bestemming. Ik heb hier een leuke rondreis gemaakt waarbij ik zowel de verschillende stranden heb bezocht, als het afwisselende binnenland.
Om u een idee te geven wat de mogelijkheden in deze landen zijn, heb ik een selectie van reizen met huurauto voor uw beschreven. Maar zoals voor al mijn reizen geldt: ik stel graag een passende reis voor u samen aan de hand van uw wensen en voorkeuren.

Toch liever niet zelf rijden?

Als u niet zelf wilt of kunt rijden, dan kunt u ook kiezen voor een auto met chauffeur, een vakantie waarbij u vliegt van lokatie naar lokatie (fly-in) of voor een kleinschalige groepsreis. Graag informeer ik u over de mogelijkheden! 

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een self-drive reis in een van de Afrikaanse landen heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u naar keuze uw land(en) en reisthema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen self-drive aanklikt, ziet u alle self-drive inspiratiereizen.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!