MAP MRU 3

14 dagen

Prijsindicatie

Vanaf € 2.250 per persoon
Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (indicatie € 750)
– Huurauto categorie Small zonder eigen risico
– 9 nachten op basis van logies en ontbijt
– 2 nachten op basis van All Inclusive

Exclusief

– Benzine huurauto
– Overige maaltijden
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Interesse in een rondreis op Mauritius? Ik verneem graag uw wensen, zodat ik voor u een reis op maat kan samenstellen.

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Betaalbaar Mauritius

Afwisselend eiland

Mauritius is bekend om haar witte stranden en palmbomen, waar men heerlijk kan zonnebaden. Maar hiernaast heeft Mauritius ook prachtig natuurschoon te bieden. Wat dacht u van het prachtige eilandje Ile aux Cerf of de gekleurde aarde in het Black River Gorges National Park? Tijdens deze rondreis verblijft u zowel aan het strand en als in het binnenland zodat u de gelegenheid heeft om al het moois wat Mauritius te bieden heeft te ontdekken!

Vliegen naar Mauritius

Vanuit Nederland vliegt u gedurende de nacht met een overstap in Parijs of het Midden-Oosten naar Mauritius. Maar heeft u wel eens gedacht over een verlenging van uw (safari)reis in Zuidelijk-Afrika met een aantal dagen strand op Mauritius? Zeker in onze zomer, als het in Zuidelijk Afrika winter is, wordt een reis door Zuidelijk Afrika vaak afgesloten met een paar dagen zon op Mauritius!

Originele accommodaties op Mauritius

Tijdens deze reis verblijft u in vier authentieke eenvoudige maar comfortabele accommodaties op het eiland. Niet het massa toerisme in een all-inclusive resort met soms wel vijfhonderd kamers, maar unieke, kleinschalige verblijven.
Na aankomst op de internationale luchthaven rijdt u naar de Otentic Eco Tented Experience. Onderweg komt u lang de plek waar de eerste Nederlanders ooit voet aan wal hebben gezet. In de Otentic Eco Tented Experience kunt u gratis gebruik maken van kayaks, paddle borden en mountainbikes. Maar het is ook mogelijk om hier te leren Kite surfen of met de dagelijkse inbegrepen bootshuttle naar het tropische strand van Ile aux Cerfs te gaan. Na een verblijf van 3 nachten gaat u naar de noordwestelijke punt van het eiland; Trou aux Biches. Het appartementencomplex Be Cosy heeft een heerlijk zwembad en ligt op ongeveer 100 meter van het zandstrand. Vanaf hier kunt u ook prima excursies maken naar de nabijgelegen steden Grand Baie of Port Louis, maar ook naar de stranden van Trou aux Biches of Moi Choisy.
Vervolgens verblijft u 3 nachten in Vanille Village. Deze accommodatie ligt in de omgeving van het strand van Tamarin, maar ook dicht bij het Black Gorges National Park. Dus wat wordt het? Een dagje strand, een wandeling in het tropisch regenwoud of wellicht een Rum proeverij in Chamarel?
De laatste twee nachten verblijft u in een strandresort op basis van All Inclusive. Twee nachten heerlijk ontspannen, voordat u met een nachtvlucht en een overstap weer terugvliegt naar Nederland.

Zelf rijden op Mauritius

Op Mauritius kunt u met een huurauto zelf rondreizen. De wegen zijn over het algemeen uitstekend. U moet zich echter wel aanpassen aan de rijstijl van de Mauritianers. Zo kunnen ze plotseling stoppen als ze een bekende op de weg zien en ze willen ook nog wel eens inhalen als het eigenlijk net niet lijkt te kunnen. Maar als u niet al te bang bent om te rijden, geeft een auto u wel de vrijheid om het eiland beter te verkennen.
Voor deze rondreis maakt u gebruik van een klein auto die geschikt is voor 2 personen. Mocht u een ander soort auto wensen, of met behulp van transfers deze reis willen maken, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Activiteiten op en onder het water

Tijdens uw bezoek aan het strand kunt u de hele dag op uw strandbed blijven liggen en genieten van de zon en de zee. Maar mocht u wat meer actief bezig willen zijn, dan biedt het water uw talloze mogelijkheden. Wat te denken van kite surfen, een catamaran cruise, waterskiën, wakeboarden, jet-ski-en of parasailen? Natuurlijk kunt u ook de onderwaterwereld bewonderen met snorkelen of duiken. In onze wintermaanden (oktober tot april) zijn er ook wat minder voor de hand liggende mogelijkheden om de onderwaterwereld te bezoeken, zoals een onderzeeboot of een onderwaterwandeling. En heeft uw wel eens gehoord van een sub-scooter (hierbij duikt u al zittend op een soort scooter onder leiding van een ervaren duiker ongeveer 3 meter onder het wateroppervlakte)? Ik vond het een hele bijzondere ervaring. 


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Mauritius
Dag 2: Aankomst Mauritius
Dag 2-4: Oostkust, Otentic Eco Tented Experience
Dag 5-7: Noordwestkust, Be Cosy
Dag 8-10: Zuidwesten, Vanilla Village
Dag 11-12: Zuidoostkust, Peninsula Bay Resort
Dag 13: Vlucht Mauritius – Amsterdam
Dag 14: Aankomst Amsterdam