# MAP ZA 1
Hoogtepunten
  • Safari in een privé safari reservaat
  • Bezoek iSimangaliso Wetlands
  • Actief op de Tuinroute 
  • Culinaire Wijnlanden
  • Kaapstad en omgeving
Prijsindicatie

€ 3.570

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– Lokale vluchten (indicatie € 75)
– 16 nachten logies en ontbijt
– 3 nachten halfpension
– 2 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse huurauto inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder en enkele reiskosten
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Bent u enthousiast na het lezen van deze rondreis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika en wilt u meer informatie?

Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Heel Zuid-Afrika in één reis

Als ik mensen spreek die naar Zuid-Afrika willen gaan, hebben ze het vaak over het wild, wijn, natuur en het lekkere eten. Natuurlijk is het niet mogelijk om een land dat zo groot is als Frankrijk, Spanje en Portugal samen in drie weken volledig te bekijken. Maar in drie weken kunt u wel een goede indruk krijgen van dit geweldig, gastvrije land. En zelfs na terugkomst ook alles kunnen vertellen over de Tafelberg, Robben Eiland en de Big Five.

Deze reis is een grote afwisseling van verschillende soorten landschappen, gebieden en activiteiten. Natuurlijk is dit slechts een idee van een mogelijke route en wordt iedere reis door mij op maat samengesteld. Dus bijvoorbeeld een extra safari ervaring of walvisspotten in Hermanus kan altijd ingepast worden.

Autorondreis door Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u prima met een huurauto zelf rondreizen. De wegen zijn over het algemeen uitstekend en ik vind het zelf erg prettig rijden. Wel dient u er rekening mee te houden dat er, net als in Engeland, aan de linkerkant van de weg gereden wordt. Voor deze rondreis maakt u gebruik van een middenklasse auto. Mocht uw voorkeur uitgaan naar een bijvoorbeeld een SUV type, auto met automaat of zelfs een auto met chauffeur, dan pas ik dit graag voor u aan. U brengt tijdens deze reis heel wat kilometers door in de auto, dus deze moet wel aan uw wensen voldoen.

Van Johannesburg naar Durban

In deze rondreis door Zuid-Afrika vliegt u met een dagvlucht van KLM rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Johannesburg. De volgende ochtend haalt u uw huurauto op en rijdt u in de richting van het bekende Kruger National Park. U verblijft twee nachten in een privé safari reservaat dat in open verbinding staat met het nationale park. De lodges hier zijn van betere kwaliteit in vergelijking met het nationale park en daarnaast zijn bij uw verblijf naast alle maaltijden ook twee safari activiteiten per overnachting inbegrepen. Onder begeleiding van een professionele ranger gaat u in een open safari voertuig op zoek naar de Big Five en vele andere dieren.
Na de schitterende uitzichten op de Panoramaroute rijdt u via het kleine koninkrijk Eswatini (voorheen Swaziland) naar St. Lucia. Hier heeft u de keuze om de beroemde iSimangaliso Wetlands te bezichtigen of misschien kiest u ervoor om in het nabij gelegen Hluhluwe Imfolozi Game Reserve op safari te gaan. Via de kustlijn van de Indische Oceaan rijdt u naar Durban, waar u afscheid neemt van uw eerste huurauto en vliegt naar Gqeberha (Port Elizabeth).

De Tuinroute, struisvogels, wijnlanden en Kaapstad

Na aankomt in Gqeberha (Port Elizabeth) verlaat u direct de stad en rijdt u naar het Addo Elephant National Park. Vandaag kunt u zelf op zoek gaan naar het hier aanwezig wild en uw eerder opgedane kennis in uitvoering brengen!
Wat er ook absoluut niet mag ontbreken in een rondreis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika is een bezoek aan de Tuinroute. U kunt een bezoek brengen aan het Tsitsikamma National Park, wandeling maken in het Robberg Nature Reserve in Plettenberg Bay of een boottocht maken in Knysna. De keus is aan u!

Na een tussenstop in de struisvogelhoofdstad van de wereld, Oudtshoorn, rijdt u via Route 62 zo de wijnlanden in. Wist u dat de struisvogel het meest veelzijdige dier ter wereld is? Tijdens zijn leven worden ze bezichtigd en worden de eieren zowel voor de schaal als het ei gebruikt. Maar wist u dat zowel de veren, het vlees (als u van een goede biefstuk houdt moet u dit beslist proberen) als de huid ook gebruikt worden? Sommige struisvogelfarms zijn open voor een bezoekje wat echt een aanrader is!

De wijnlanden staan natuurlijk bekend om hun mooie wijnen, welke al lang niet meer de bulkwijnen zijn van tientallen jaren geleden. Inmiddels worden er diverse kwaliteitswijnen gemaakt. Het mooie aan Zuid-Afrika vind ik dat hier deze wijnen ook in de diverse toprestaurants (en die zijn er in de wijnlanden genoeg) aardig zijn geprijsd. Tijdens een excursie kunt u kennismaken met diverse wijnhuizen en hun wijnen.

Uw laatste stop van deze is reis is Kaapstad wat u veel te bieden heeft. Een aantal niet te missen bezienswaardigheden van Kaapstad zijn een bezoek aan Robben Island, de Tafelberg en het Victoria & Alfred Waterfront. Maar ook een rondje naar Kaap de Goede Hoop en een bezoek aan een Township mag natuurlijk niet op uw lijstje ontbreken. En de dagen sluit u uiteraard af in een van de goede restaurants die Kaapstad rijk is.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor kleinschalige onderkomens, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. De reis is te maken in elk door u gewenst luxe niveau. Dus of u nu houdt van een royale suite of meer het type bent van een gezellige comfortabele bed en breakfast, laat mij uw wensen weten, dan maak ik een selectie speciaal voor u. In deze reis ben ik uitgegaan van 3 sterren accommodaties.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Johannesburg – Ohrigstad, Iketla Lodge
Dag 3, 4: Safari in een privé safari reservaat nabij Kruger, Nthambo Tree Camp
Dag 5, 6: Panoramaroute, Porcupine Ridge Guest House
Dag 7, 8: Eswatini, Mantenga Lodge
Dag 9, 10: St. Lucia, St Lucia Wetlands Guest House
Dag 11: Vlucht Durban – Port Elizabeth
Dag 11,12: Addo Elephant Park, Elephant Footprint Lodge
Dag 13: Tsitsikamma National Park, Tsitsikamma Village Inn
Dag 14, 15: Tuinroute, South Villa Guest House
Dag 16: Oudtshoorn, Swartberg Country Manor
Dag 17, 18: Wijnlanden, Centre-Ville Guest House
Dag 19, 20, 21: Kaapstad, Cape Paradise
Dag 22: Vlucht Kaapstad – Amsterdam
Dag 23: Aankomst Amsterdam