Rondreis Boetiek Mauritius
Hoogtepunten
  • Slapen onder de sterrenhemel
  • Boetiek hotels
  • Strand aan de Oost- en Westkust
  • Ontdek Chamarel
  • Van de gebaande paden
Prijsindicatie

Vanaf € 4.030 per persoon
Upgrade accommodaties: vanaf € 520 p.p.

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vlucht inclusief bagage (indicatie € 1.250)
– Huurauto categorie middenklasse zonder eigen risico
– 3 nachten logies en ontbijt
– 11 nachten halfpension

Exclusief

– Benzine huurauto
– Overige maaltijden
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Bent u op zoek naar een afwisselende rondreis op Mauritius met Boetiek hotels? Neem dan contact met mij op en ik informeer u graag.

Rondreis Boetiek Mauritius

Afwisselende accommodaties

Op Mauritius zijn veel verschillende soorten accommodaties te vinden. Zo kunt u verblijven in grote strand resorts, guesthouses, maar ook appartementen of privé huizen. Voor deze reis heb ik voor u een selectie gemaakt van boetiek hotels verspreid over het eiland. Hierdoor bent u in de gelegenheid verschillende gebieden te bezoeken en in comfortabele 3 en 4 sterren onderkomens te verblijven en optimaal te genieten van al het moois op Mauritius!

Rustig begin van uw Mauritius vakantie

Vanuit Nederland kunt u op dit moment alleen met een overstap naar Mauritius vliegen, maar vanaf Brussel en Frankfurt is een rechtstreekse vlucht mogelijk.
Na aankomst op de luchthaven van Mauritius haalt u uw huurauto op waarna uw rondreis over het eiland kan beginnen. Omdat u wellicht vannacht in het vliegtuig niet zo goed geslapen heeft, hoeft u vandaag maar een klein stukje te rijden. Ik heb voor u twee verschillende accommodaties geselecteerd: een kleinschalige accommodatie aan het strand of een midden in de natuur?

Sterren kijken vanuit uw bed

Na even bij te zijn gekomen van de vliegreis gaat u na twee nachten door naar uw volgende locatie. En dit is wel de meeste unieke accommodatie op het eiland. U verblijft namelijk de komende twee nachten in de Bubble Lodge op het bijzondere eilandje Ile aux Cerfs. Uw kamer bestaat uit een gigantische doorzichtige bubbel en is voorzien van een grote slaapkamer en badkamer. Aangezien Bubble Lodge de enige lodge is op het eiland, heeft u ’s avonds het eiland bijna voor u alleen. Vanuit uw bed kunt u dan ook de prachtige sterrenhemel bewonderen! Voor de liefhebbers is er zelfs een golfbaan op uw eiland.

Oostkust van Mauritius

Na deze bijzondere ervaring vaart u terug naar het vaste land waar uw huurauto staat geparkeerd. U volgt nog een stukje de oostkust van Mauritius en verblijft de komende vier nachten nabij het plaatsje Poste la Fayette. Het kleinschalige onderkomen ligt aan het strand met her een der wat rotsen. Voor dit jaar hebben zij de speciale aanbieding 4 nachten verblijven, 3 betalen. Deze aanbieding heb ik uiteraard in de reis opgenomen! 

Noordwest kust: Trou-aux-Biches

Via de kust rijdt u naar het noorden. Onderweg kunt u af en toe stoppen en genieten van de prachtige stranden en uitzichten. Alle stranden zijn in Mauritius publiek, wat inhoudt dat u overal het strand op kunt gaan en hier maar vertoeven. In Cap Malheureux is het kerkje altijd een leuke fotostop met de prachtige zee en het eilandje Coin de Mire op de achtergrond. Via het toeristische Gand Baie komt u in Trou-aux-Biches. Uw accommodatie ligt aan het lange witte zandstrand. Omdat hier veel restaurants in de buurt zijn, verblijft u deze dagen op logies en ontbijt, zodat u zelf de omgeving kunt verkennen voor het diner.

Tijdens uw verblijf in deze regio kunt u uiteraard heerlijk relaxen, maar er zijn ook veel mogelijkheden om actief bezig te zijn. Wat te denken van kite surfen, een catamaran cruise, waterskiën, wakeboarden, jet-ski-en of parasailen? Natuurlijk kunt u ook de onderwaterwereld bewonderen met snorkelen of duiken. Wat minder voor de hand liggende manier om de onderwaterwereld te bezoeken is met een sub-scooter. Hierbij duikt u al zittend op een soort scooter onder leiding van een ervaren duiker ongeveer 3 meter onder het wateroppervlakte. Ik vond het een hele bijzondere ervaring. 

Het bijzondere zuiden

U vervolgt uw rondreis op Mauritius en rijdt naar het zuiden. De komende 3 nachten verblijft u in het binnenland nabij het Black River Gorges National Park in het plaatsje Chamarel. Leuke excursies zijn de werkende rum destilleerderij Chamarel (ik kan een uitgebreide proeverij uit ervaring aanraden), een bezoek aan het Black River Gorges National Park met de gekleurde aarde, maar ook het Grand Basin wat onder meer bekend is om haar Hindoestaanse tempels en het drieëndertig meter hoge beeld van de god Shiva. Dit gebied is erg groen en geschikt voor mooie wandelingen naar onder meer een van de talrijke watervallen. Uw accommodatie Lakaz Chamarel ligt ook prachtig in de natuur waar u op een heerlijke manier de reis afsluit.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – Mauritius
Dag 2: Aankomst Mauritius
Dag 2 – 3: Zuidoostkust, Astroea Beach / Ferney Nature Lodge
Dag 4 – 5: Ile Aux Cerfs, Bubble Lodge
Dag 6 – 9: Noordoostkust, La Maison D’Été 
Dag 10 – 12: Noordwestkust, Le Sakoa / 20 Degrees Sud
Dag 13 – 15: Binnenland, Lakaz Chamarel
Dag 16: Vlucht Mauritius – Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam