Hoogtepunten van Namibië
Hoogtepunten
  • Fish River Canyon
  • Sossusvlei
  • Swakopmund
  • Damaraland
  • Etosha National Park
Prijsindicatie

3 sterren:
€ 5.540 p.p. bij 2 personen
€ 4.770 p.p. bij 4 personen
4 sterren:
€ 7.020 p.p. bij 2 personen
€ 6.250 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 1.375)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab 4×4 of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– 2 nachten logies en ontbijt
– 16 nachten halfpension
– 2 nachten volpension
– Sleep-out inclusief Elephant Drive

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Wilt u veel bezienswaardigheden zien van het afwisselende Namibië? Dan is deze iets voor u! Neem contact met mij op voor een reisvoorstel op maat.

De Hoogtepunten van Namibië

Bezoek de hoogtepunten van Namibië

Tijdens deze 23-daagse rondreis maakt u een grote ronde door Namibië. U rijdt helemaal naar het zuiden om de Fish River Canyon te bezoeken, maar ook naar het noorden voor een onvergetelijk safari in het Etosha National Park. U legt hierdoor veel afstanden af en brengt veel tijd in uw huurauto door, waardoor een comfortabele auto een must is. Ik advies u daarom een Volkswagen Amarok Double Cab Automaat (4×4) of vergelijkbare auto, welke in eigendom zijn van mijn contactpersoon ter plaatse. Na aankomst in Windhoek wordt u persoonlijk begroet door iemand van het team ter plaatse en de gehele reis wordt met u doorgenomen met de landkaart in de hand. Uiteraard krijgt u ook een uitgebreide uitleg van de auto. De huurauto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!

Het afgelegen zuiden van Namibië

Na aankomst in Windhoek begint direct aan uw rondreis door Namibië. Als eerste bezoekt u de Kalahari, waar u in de namiddag al deel kunt nemen aan een sundowner drive om het gebied te leren kennen. Ook de volgende dag kunt u activiteiten ondernemen. Wat dacht u aan een leuke wandeling of fietstocht door het gebied?
De volgende ochtend gaat u vroeg op weg naar de Fish River Canyon, waar u aan het eind van de middag arriveert. Op eigen gelegenheid of tijdens een excursie kunt u het gebied verkennen. Persoonlijk vond ik de 4×4 trail langs een aantal uitzichtpunten de moeite waard.
Onderweg naar de Sossusvlei maakt u een tussenstop in het hoog gelegen dorpje Aus. Vanaf hier kunt u een bezoek brengen aan de kustplaats Lüderitz en het spookstadje Kolmanskop, dat is overgenomen door de woestijnduinen. In dit gebied leven ook wilde paarden.

Twee verschillende werelden: Sossusvlei en Swakopmund

Het volgende hoogtepunt dat op het programma staat is een bezoek aan het Namib-Naukluft Park. Dit gebied, met voornamelijk rood zand, is bekend vanwege de Sossusvlei, maar ook Dune 45 (de enige rode zandduin die beklommen mag worden) en Deadvlei (ooit een meer, maar nu staan er alleen dode bomen). U maakt een excursie met een gids van uw lodge zodat u zelf even niet achter het stuur hoeft en uiteraard ontvangt u daarnaast ook veel achtergrondinformatie over dit bijzondere gebied.
En dan is het tijd om de koelere kust op te zoeken. Vergeet niet om alvast een trui binnen handbereik te leggen, want het kan echt soms wel 20 graden schelen in temperatuur! In Swakopmund en in het nabij gelegen Walvis Bay zijn veel excursies mogelijk. Ik vond de Dolphin Cruise erg leuk en een verademing om lekker even een hele ochtend buiten te zijn. En als ik terugdenk aan de lunch met verse oesters, loopt het water nog in mijn mond!
Maar ook een quadbike of sandboard excursie kan ik uit eigen ervaring aanbevelen. Swakopmund is op zich maar een klein dorpje en een wandeling door het dorpje raad ik ook aan. Aangezien hier veel Duits is en deze taal ook hier overal wordt gesproken, zou u bijna vergeten dat u in Namibië bent!

San Bushman muurschilderingen

Na een korte rit langs de kust rijdt u het binnenland weer in naar het kleine plaatsje Uis. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan Cape Cross waar honderden zeehonden leven. Nabij Uis ligt de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Hier wonen al eeuwenlang de San Bushman en bij de locatie White Lady zijn prachtige muurschilderingen te bewonderen.

Sleep-out in de wildernis

U rijdt dwars door het Damaraland naar het noordelijk gelegen Sesfontein (zes fonteinen). In dit gebied leeft onder andere de Himba bevolking. Tijdens uw verblijf kunt u een excursie om meer te weten te komen over deze bevolkingsgroep. Ik vond het bijzonder om te zien dat deze bevolkingsgroep nog grotendeels leeft volgende de oude tradities.
Na een nachtje in het guesthouse maakt u een bijzondere excursie; u gaat vannacht op een unieke manier overnachten midden in de natuur; een sleep-out. Rondom de vaak droge Hoanib rivier leven diverse dieren, waaronder de woestijnolifanten. Tijdens uw verblijf gaat u op zoek naar deze machtige dieren, die zich helemaal aangepast hebben aan de ruige omgeving.

Wildlife van Namibië

Uiteraard mag een bezoek aan het Etosha National Park niet ontbreken. Na een nachtje in een privé safari reservaat aan de westkant van het park, rijdt u door het westelijk deel van Etosha. Dit gedeelte wordt nog niet zoveel bezocht, waardoor het lekker rustig is. U maakt een tussenstop in het midden van het park. De accommodatie is wat eenvoudig, maar heeft een prachtige verlichte waterplaats zodat u ’s avonds dieren kunt spotten die hier komen drinken. De dag erna gaat u verder met uw reis door het park en rijdt u naar het oosten. De komende twee nachten verblijft u in een privé reservaat net buiten het park. In het privé reservaat kunt u diverse excursies ondernemen. Persoonlijk vond ik de sundowner drive en de ochtend bush walk de moeite waard.

Op de terugreis naar Windhoek verblijft u nog twee nachten nabij Otjiwarongo in de Frans Indongo Lodge. Vanuit de lodge kunt u verschillende optionele excursie ondernemen zoals een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund of het Waterberg Plateau.

Vervolgens keert u terug naar Windhoek voor de terugvlucht met een overstap terug naar Amsterdam. Ongetwijfeld veel foto’s en een hele ervaring rijker! 

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. Voor deze reis heb ik een berekening gemaakt voor een 3 sterren en 4 sterren reis. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van beide te maken.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2,3: Kalahari Woestijn, Intu Africa Kalahari Lodge / Bagatelle Kalahari Game Lodge
Dag 4,5: Fish River Canyon, Canyon Village / Fish River Lodge
Dag 6,7: Aus, Klein Aus Vista-Desert Horse Inn / Eagles Nest
Dag 8,9: Sossusvlei, Desert Homestead / Dead Valley Lodge
Dag 10,11: Swakopmund, Swakopmund Guesthouse / Villa Margherita
Dag 12: Uis/Damaraland, Uis Elephant Guesthouse / Camp Kipwe
Dag 13,14: Sesfontein/Grootberg, Sesfontein Guesthouse / Grootberg Lodge
Dag 15, Etosha West, Hobatere Lodge / Dolomite Camp
Dag 16: Etosha National Park, Okaukuejo
 Restcamp
Dag 17,18: Onguma Game Reserve, Onguma Forest Camp / Onguma Bush Camp
Dag 19,20: Waterberg, Grand Indongo Lodge / Waterberg Wilderness Plateau Lodge
Dag 21: Windhoek – tussenstop – Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam