# MAP NAM 3

23 dagen

Prijsindicatie

3 sterren:
€ 3.785 p.p. bij 2 personen
€ 3.115 p.p. bij 4 personen
4 sterren:
€ 4.590 p.p. bij 2 personen
€ 3.925 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 850)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– 2 nachten logies en ontbijt
– 18 nachten halfpension
– Fish River Canyon Morning drive
– Sossusvlei excursie
– Elephant Drive
– Himba excursie
– Plateau Walk met gids

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Wilt u veel zien van het afwisselende Namibië? Dan is deze reis langs de hoogtepunten van Namibië iets voor u! Neem contact met mij op voor een reisvoorstel op maat.

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

De Hoogtepunten van Namibië

Bezoek de hoogtepunten van Namibië

Tijdens deze 23-daagse rondreis maakt u een grote rondreis door Namibië. U rijdt helemaal naar het zuiden om de Fish River Canyon te bezoeken, maar ook naar het noorden voor een onvergetelijk safari in het Etosha National Park. U legt hierdoor veel afstanden af en brengt veel tijd in uw huurauto door, waardoor een comfortabele auto een must is. Ik advies u daarom een Volkswagen Amarok Double Cab Automaat (4×4) welke in eigendom zijn van mijn contactpersoon ter plaatse. Na aankomst in Windhoek wordt u persoonlijk begroet door iemand van het team ter plaatse en de gehele reis wordt met u doorgenomen met de landkaart in de hand. Uiteraard krijgt u ook een uitgebreide uitleg van de auto. De huurauto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!

Het afgelegen zuiden van Namibië

Na een nachtje in Windhoek begint u aan uw rondreis door Namibië. Als eerste bezoekt u de Kalahari, waar u in de namiddag al deel kunt nemen aan een sundowner drive om het gebied te leren kennen. Ook de volgende dag kunt u activiteiten ondernemen. Wat dacht u aan een leuke wandeling of fietstocht door het gebied?
De volgende ochtend gaat u vroeg op weg naar de Fish River Canyon, waar u aan het eind van de middag arriveert. Op eigen gelegenheid of tijdens een excursie kunt u het gebied verkennen. Persoonlijk vond ik de 4×4 trail langs een aantal uitzichtpunten de moeite waard.
Onderweg naar de Sossusvlei maakt u een tussenstop in het hoog gelegen dorpje Aus. Vanaf hier kunt u een bezoek brengen aan de kustplaats Lüderitz en het spookstadje Kolmanskop, dat is overgenomen door de woestijnduinen. In dit gebied leven ook wilde paarden.

Twee verschillende werelden: Sossusvlei en Swakopmund

Het volgende hoogtepunt dat op het programma staat is een bezoek aan het Namib-Naukluft Park. Dit gebied met voornamelijk rood zand is bekend vanwege de Sossusvlei, maar ook Dune 45 (de enige rode zandduin die beklommen mag worden) en Deadvlei (ooit een meer, maar nu staan er alleen dode bomen). U maakt een excursie met een gids van uw lodge zodat u zelf even niet achter het stuur hoeft en uiteraard ontvangt u daarnaast ook veel achtergrondinformatie over dit bijzondere gebied.
En dan is het tijd om de koelere kust op te zoeken. Vergeet niet om alvast een trui binnen handbereik te leggen, want het kan echt soms wel 20 graden schelen in temperatuur! In Swakopmund en in het nabij gelegen Walvis Bay zijn veel excursies mogelijk. Ik vond de Dolphin Cruise erg leuk en een verademing om lekker even een hele ochtend buiten te zijn. En als ik terugdenk aan de lunch met verse oesters, loopt het water nog in mijn mond!
Maar ook een quadbike of sand-board excursie kan ik uit eigen ervaring aanbevelen. Swakopmund is op zich maar een klein dorpje en een wandeling door het dorpje raad ik ook aan. Aangezien hier veel Duits is en deze taal ook hier overal wordt gesproken, zou u bijna vergeten dat u in Namibië bent!

San Bushman muurschilderingen en Himba

Na een korte rit langs de kust rijdt u het binnenland weer in naar het kleine plaatsje Uis. Nabij Uis ligt de Brandberg, de hoogste berg van Namibië. Hier komen al eeuwenlang de San Bushman en bij de locatie White Lady zijn prachtige muurschilderingen te bewonderen. Daarnaast ligt Uis nabij een droge rivierbedding waar de woestijnolifanten door trekken. Tijdens een excursie gaat u in een open jeep onder begeleiding van een ranger op zoek naar deze imposante dieren.
U rijdt dwars door het Damaraland naar het noordelijk gelegen Sesfontein (zes fonteinen). In dit gebied leeft onder andere de Himba bevolking. Tijdens uw verblijf maakt u een excursie om meer te weten te komen over deze bevolkingsgroep. Ik vond het bijzonder om te zien dat deze bevolkingsgroep nog grotendeels leeft volgende de oude tradities.

Wildlife van Namibië

Uiteraard mag een bezoek aan het Etosha National Park niet ontbreken. U verblijft de eerste nacht in het zuidelijk deel in het park. De accommodatie heeft namelijk een prachtige verlichte waterplaats zodat u ’s avonds dieren kunt spotten die hier komen drinken. De dag erna heeft u de gelegenheid om het park te doorkruisen naar het oosten om hier net buiten het nationale park in een privé reservaat twee nachten te verblijven. In het privé reservaat kunt u diverse excursies ondernemen. Persoonlijk vond ik de sundowner drive en de ochtend bush walk de moeite waard.

Op de terugreis naar Windhoek verblijft u nog twee nachten nabij het Waterberg Wilderness Nature Reserve. Hier kunt u op eigen gelegenheid mooie wandelingen maken of onder leiding van een gids zelfs een hike naar de bovenkant van het plateau.

Vervolgens keert u terug in Windhoek voor de terugvlucht naar Amsterdam. Ongetwijfeld veel foto’s, en een hele ervaring rijker! 

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. Voor deze reis heb ik een berekening gemaakt voor een 3 sterren en 4 sterren reis. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van beide te maken.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2: Aankomst Windhoek, River Crossing Lodge / N/a’ankusê
Dag 3, 4: Kalahari Woestijn, Teufelskrallen Tented Lodge / Kalahari Red Dunes
Dag 5,6: Fish River Canyon, Canyon Village / Canyon Lodge

Dag 7,8: Aus, Klein Aus Vista-Desert Horse Inn / Eagles Nest
Dag 9,10: Sossusvlei, Desert Homestead / Desert Hills Lodge
Dag 11,12: Swakopmund, Swakopmund Guesthouse / Desert Breeze
Dag 13,14: Uis/Damaraland, Uis Elephant Guesthouse / Camp Kipwe
Dag 15,16: Sesfontein/Grootberg, Sesfontein Guesthouse / Grootberg Lodge
Dag 17: Etosha National Park, Okaukuejo
 Restcamp
Dag 18-19: Onguma Game Reserve, Etosha Aoba Lodge / Onguma Tree Top
Dag 20-21: Waterberg Wilderness, Valley Lodge / Plateau Lodge
Dag 22: Windhoek – tussenstop – Amsterdam
Dag 23: Aankomst Amsterdam