Comfortabel door de Kaap
Hoogtepunten
  • Kaapstad
  • Wijnlanden
  • Amakhala Private Game Reserve
  • Karoo
  • Tuinroute
Prijsindicatie

€ 3.470 – € 4.110

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– 18 nachten logies en ontbijt
– 2 nachten volpension en activiteiten
– Middenklasse huurauto inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze rondreis door het zuiden van Zuid-Afrika u aan en bent u op zoek naar meer informatie?

Comfortabel door de Kaap

De West- en Oost-Kaap van Zuid-Afrika

De Kaap heeft al van oudsher veel aantrekkingskracht voor Nederlanders. Hier vindt u ook de kenmerkende architectuurstijl ‘Cape Dutch’. Tijdens deze reis bezoekt u niet alleen de hoogtepunten van de Kaap, maar gaat u ook het binnenland in om kennis te maken met bijzondere natuur en uiteraard ook de gastvrije Zuid-Afrikaners.

Zelf rijden met de huurauto in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u prima met een huurauto zelf rondreizen. De wegen zijn over het algemeen uitstekend en ik vind het zelf erg prettig rijden. Wel dient u er rekening mee te houden dat er, net als in Engeland, links gereden wordt. 

Voor deze rondreis maakt u gebruik van een middenklasse auto die geschikt is voor 2 personen. Mocht u een ander soort auto of zelfs een auto met chauffeur wensen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Kaapstad en omgeving 

Deze reis start met drie volle dagen in Kaapstad en omgeving, zodat u tijd heeft om deze bijzondere stad en haar achterland te verkennen. U kunt naar Robben eiland, een bezoek brengen aan de Tafelberg, het Kaaps schiereiland of een prachtige wandeling maken in de tuinen van Kirstenbosch. Ik ben zelf overigens erg enthousiast over de excursie in een ouderwetse motor met zijspan onder leiding van een professionele gids/chauffeur.
Kaapstad staat daarnaast bekend om de vele goede restaurants en cafe’s voor uitstekende koffie. Ik help u graag een keuze maken en reserveer graag een tafeltje voor u.

De kust en het zeeleven

Vanuit Kaapstad rijdt u langs de kust naar Hermanus. Onderweg kunt u bij Stony Point een pinguïn kolonie bewonderen, want ja, pinguïns leven niet alleen in de sneeuw. Vanuit Hermanus kunt u een boottocht maken om het zeeleven te aanschouwen en indien u van juni tot november/december reist, kunt u zelfs walvissen spotten. Bent u op zoek naar iets spannenders, probeer dan eens een duik met de witte haai!
Een bijzonder stukje natuur vindt u terug in het Bontebok National Park nabij Swellendam. Mijn man vond de mountainbike tocht erg leuk om te doen.

Tuinroute

Bij Mosselbaai begint de Tuinroute. Dit gebied wordt zo genoemd vanwege de mooie natuur die hier te vinden is. Zo ligt Knysna aan een lagune waar zoet en zout water samenkomen. Op de Laguna kunt u mooie boottochten maken en met een snelle boot zelfs de zee op. In Plettenberg Bay bevindt zich het Robberg Nature Reserve waar u een prachtige wandeling kunt maken. Wilt u de zeehonden van dichtbij bekijken? Dan kan ik een zeekajak excursie aanbevelen!
Een andere bijzondere plek op de Tuinroute is het Tsitsikamma National Park. De naam betekent ‘plek met veel water’ en biedt een prachtige, rotsachtige kustlijn. Ook hier kunt u weer mooie wandelingen maken.

Malaria vrij op safari

Een safari mag niet ontbreken in deze rondreis door Zuid-Afrika. In de omgeving van Port Elizabeth liggen diverse privé safari reservaten. U verblijft in het Amakhala Game Reserve waar u, als u geluk heeft, de gehele Big Five kunt spotten. Per overnachting zijn twee zogenoemde ‘game drives’ inbegrepen. U gaat onder leiding van een professionele ranger in een open safari voertuig op zoek naar het wild. Dit gebeurt in de vroege morgen bij zonsopkomst en in de namiddag rondom zonsondergang, omdat dit de momenten van de dag zijn dat de dieren het meest actief zijn.

De Karoo 

Hierna rijdt u het binnenland in naar Graaff-Reinet. U bevindt zich inmiddels in de Karoo en het landschap is uitgestrekt en indrukwekkend. De Karoo is een halfwoestijn die vrijwel geheel boomloos is. Graaff-Reinet wordt ook wel de ‘Parel van de Karoo’ genoemd. Deze plaats is de op drie na oudste blanke nederzetting in Zuid -Afrika en veel van de huizen stammen nog uit die tijd en zijn goed onderhouden. Nabij Graaff-Reinet wordt opgeven door de Valley of Desolation, welke de ‘kathedraal van de bergen’ wordt genoemd. De hoge basaltrotsen bieden uitzicht over de verlaten vlaktes. Een bezoekje in de namiddag om de zon te zien ondergaan met een drankje in de hand kan ik zeker aanraden!

Route 62 en wijnlanden

U vervolgt uw route door de Karoo op weg naar het Swartberg gebergte. Vanuit uw accommodatie even buiten Oudtshoorn heeft u prachtig uitzicht op dit gebergte. De autoroute door de Meiringspoort en Swartberg pass vind ik persoonlijk een van de mooiste tochten in Zuid-Afrika!

Via de Route 62 rijdt u de wijnlanden binnen. Eerst een nachtje in Robertson, een iets minder bekende regio, maar de wijnen uit deze regio doen zeker niet onder aan de bekende gebieden! U sluit de reis af met twee nachten in Franschhoek om de wijngebieden op en top te verkennen. In Franschhoek kunt u bijvoorbeeld de wijntram nemen om diverse wijnhuizen te bezoeken (soort hop-on hop-off bus) en deel te nemen aan de proeverijen. Zodoende hoeft u zelf niet te rijden en kunt u nog meer genieten! Daarnaast kunt u hier heerlijk dineren in de diverse top restaurants. Een ideale locatie om deze prachtige reis door de West- en Oostkaap af te sluiten!

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Een van de manieren om Zuid-Afrika goed te leren kennen, is door de leuke ontmoetingen met de lokale bevolking. Om die reden werk ik voornamelijk samen met kleinschalige accommodaties. In deze reis ben ik uitgegaan van 4-sterren accommodaties, maar zoals bij al mijn reizen, kan ook deze reis geheel aan uw wensen en voorkeuren aangepast worden.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kaapstad
Dag 1-4: Kaapstad, De Tafelberg Guesthouse
Dag 5: Hermanus, 7 on Marine
Dag 6, 7: Swellendam, Schoone Oordt Country House
Dag 8-10: Tuinroute, Candlewood Lodge
Dag 11: Tsitsikamma National Park, The Fernery Lodge & Chalets
Dag 12, 13: Amakhala Game Reserve , HillsNeck Safari Camp
Dag 14, 15: Graaff-Reinet, Drostdy Hotel
Dag 16, 17: Oudtshoorn, Swartberg Country Manor
Dag 18: Robertson, Mo & Rose at Soekershof
Dag 19, 20: Franschhoek, Ashbourne House
Dag 21: Vlucht Kaapstad – Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam