ZA 14 - complete rr ZA
Hoogtepunten
  • Wild Coast
  • 2 privé safari reservaten
  • Actief op de Tuinroute
  • Kaapstad en omgeving
  • Geen binnenlandse vluchten
Prijsindicatie

€ 4.325

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– 21 nachten logies en ontbijt
– 1 nacht halfpension
– 2 nachten volpension
– 4 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse huurauto inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder en enkele reiskosten
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Bent u op zoek naar een uitgebreide rondreis langs de vele hoogtepunten van Zuid-Afrika?

Compleet Zuid-Afrika

Heel Zuid-Afrika in één vakantie

Als ik mensen spreek die naar Zuid-Afrika willen gaan, hebben ze het vaak over het wild, de wijnen, de natuur en het lekkere eten. Natuurlijk is het niet mogelijk om een land dat zo groot is als Frankrijk, Spanje en Portugal tezamen in vier weken volledig te bekijken. Maar in vier weken krijgt u tijdens deze rondreis door Zuid-Afrika wel een uitgebreide indruk van dit geweldige en gastvrije land.

Verschillende gebieden van Zuid-Afrika

Deze reis is een grote afwisseling van verschillende soorten landschappen, gebieden en activiteiten. Natuurlijk is dit slechts een idee van een mogelijke route en wordt iedere reis door mij op maat samengesteld. Dus bijvoorbeeld een extra safari ervaring of een bezoek aan de slagvelden uit de boeren oorlogen in KwaZulu-Natal kan altijd aan de reis worden toegevoegd.

Autorondreis door Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika kunt u prima met een huurauto zelf rondreizen. De wegen zijn over het algemeen uitstekend en ik vind het zelf erg prettig rijden. Wel dient u er rekening mee te houden dat er, net als in Engeland, aan de linkerkant van de weg gereden wordt.
Voor deze rondreis maakt u gebruik van een middenklasse auto. Mocht iets meer comfort wensen, dan kan ik een kleine SUV met eventueel automaat adviseren. Maar ook een auto met chauffeur bestaat tot de mogelijkheden.

Johannesburg en safari in een privé reservaat

In deze rondreis vliegt u met een dagvlucht rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Johannesburg. De volgende ochtend haalt u uw huurauto op en rijdt u in de richting van het bekende Kruger National Park. Na een tussenovernachting verblijft u de komende nachten in een safari lodge in een privé safari reservaat dat grenst aan het Kruger National Park. De lodges in een privé reservaat zijn van een goede kwaliteit en de safari activiteiten zijn inbegrepen. De game drives maakt u onder leiding van een professionele ranger in een open safarivoertuig, waardoor u de kans vergroot dat u veel dieren ziet.

Van de Panoramaroute naar de Drakensbergen

Via de schitterende uitzichten op de Panoramaroute rijdt u naar het kleine koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). U rijdt door een prachtige heuvellandschap en bij de diverse (souvenirs) kraampjes langs de weg kunt u de vriendelijke bevolking van eSwatini ontmoeten.

Hierna gaat u naar het plaatsje st. Lucia wat de toegangspoort tot het beroemde iSimangaliso Wetlands is. Uiteraard staat een boottocht op het programma om nijlpaarden en krokodillen van dichtbij te gaan bewonderen. Een georganiseerde gamedrive in het park zelf kan ik u ook van harte aanbevelen.

Vanaf de kust rijdt u het binnenland in naar de Drakensbergen. Deze bergrug ligt op de grens met het land Lesotho, dat u tijdens een excursie over de Sani Pass, kunt bezoekt. En wat dacht u van een actieve wandeling naar grotten waar uw gids uitleg geeft over de Bushman schilderingen? De imposante bergen bieden u een prachtig uitzicht.
Nu al enthousiast? Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Wild Coast

De kust van Durban tot Gqeberha (Port Elizabeth) wordt de Wild Coast genoemd. Veel reizigers slaan deze regio over, waardoor het nog een mooi en ongerept stukje Zuid-Afrika is. Hier leven de mensen in rondavels en vragen ze advies bij hun Chief of medicijnman. U kunt op pad met een lokale gids om de bijzondere natuur te ontdekken. En schrik niet als u ineens dieren op het strand ziet lopen. De lokale koeien houden namelijk erg van een middagduik in zee.

Safari in de Oost-Kaap

Hoe zuidelijker u komt, hoe anders de natuur wordt. Dit heeft tot gevolg dat hier ook weer andere dieren leven. Om deze dieren te kunnen spotten, verblijft u twee nachten in een privé safari reservaat ten oosten van Gqeberha.

De Tuinroute en struisvogels 

Wat er ook absoluut niet mag ontbreken in uw reis is een bezoek aan de Tuinroute. Vanuit Knysna kunt u deze schitterende omgeving bezichtigen per auto of misschien geeft u wel de voorkeur aan een lange wandeling langs de kust in Plettenberg Bay. 

Hierna bezoekt u de struisvogelhoofdstad van de wereld, Oudtshoorn en maakt u kennis met deze aparte dieren. Daarnaast kunt u hier vroeg in de ochtend een excursie maken om stoktaartjes / meerkatten van dichtbij te bekijken. Het is een geweldig schouwspel om deze dieren wakker te zien worden en zichzelf op te laten warmen door de zon.

De wijnlanden en Hermanus

Na uw reis over Route 62, een mooie route door het binnenland, arriveert u in de wijnlanden. In het Hottentots gebergte liggen de wijnlanden met de bekendste plaatsen Franschhoek, Stellenbosch en Paarl. Zuid-Afrikaanse wijnen zijn steeds bekender en al lang niet meer de bulkwijnen van vroeger. Inmiddels zijn er ook diverse kwaliteitswijnen te krijgen. Het mooie aan Zuid-Afrika vind ik dat hier deze wijnen ook in de diverse toprestaurants (en die zijn er in de wijnlanden genoeg) vriendelijk zijn geprijsd.

Het is hierna weer tijd om de kust op te zoeken. In Hermanus en haar omgeving kunt u walvissen, pinguïns en witte haaien spotten. Met een beetje geluk ziet u de walvissen vanaf de kant, maar wat is nu spannender om een walvis heel dichtbij de boot te hebben?

De Moederstad van Zuid-Afrika

Deze bijzondere rondreis door Zuid-Afrika sluit u af met een bezoek aan de moederstad van het land; Kaapstad. In Kaapstad zijn er diverse mogelijkheden om al dan niet actief bezig te zijn. Enkele niet te missen hoogtepunten vind ik Robben Eiland, de Tafelberg en het V&A Waterfront. Maar ook een autoroute naar Kaap de Goede Hoop en een bezoek aan een Township mag natuurlijk niet op uw lijstje ontbreken. Of wat dacht u van de typisch Nederlandse excursie: fietstocht door het centrum van Kaapstad waarbij u direct wat lokale lekkernijen proeft.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor kleinschalige verblijven, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In deze reis zullen dit voornamelijk 3 a 4 sterren accommodaties zijn.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Johannesburg – tussenstop, Iketla Lodge
Dag 3, 4: Safari in een privé safari reservaat, Nthambo Tree Camp

Dag 5, 6: Panoramaroute, Porcupine Guest House
Dag 7: Eswatini, Forester Arms Hotel
Dag 8, 9: St. Lucia, Lidiko Lodge
Dag 10: Noordkust Durban, Fairlight Beach House
Dag 11, 12: Drakensbergen, Elgin Guesthouse & Farm
Dag 13, 14: Wild Coast, Umngazi River Bungalows
Dag 15, 16: East London, Crawfords Beach Lodge and Cabins
Dag 17, 18: Amakhala Game Reserve, Woodbury Tented Camp
Dag 19: Tsitsikamma National Park, Tistsikamma Village
Dag 20, 21: Tuinroute, South Villa Guest House
Dag 22: Oudtshoorn, Berluda Farmhouse & Cottage
Dag 23-24: Wijnlanden, Centre Ville Guest House
Dag 25: Hermanus, Whale Rock Lodge
Dag 26-28: Kaapstad, Cape Standard
Dag 29: Vlucht Kaapstad – Amsterdam
Dag 30: Aankomst Amsterdam