Hoogtepunten
  • Transfrontier National Park
  • Namaqua National Park
  • Augrabies Watervallen
  • Cederberg Mountains
  • Rogge Cloof Nature Reserve
Prijsindicatie

€ 4.850 – € 5.125

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.275)
– Lokale vluchten (indicatie € 150)
– 6 nachten logies en ontbijt
– 3 nachten halfpension
– 9 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse SUV huurauto inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder, enkele reiskosten
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze reis door de Noord-Kaap u aan en wilt u graag meer informatie?

De onbekende Noord- en West-Kaap

Het onbekende van Zuid-Afrika

Veel mensen denken bij een rondreis naar Zuid-Afrika aan het Kruger National Park in het noordoosten en de Tuinroute en wijnlanden in het zuidwesten. Zuid-Afrika heeft echter nog zoveel meer te bieden. Tijdens deze reis neem ik u mee langs de minder bekende gebieden in het noordwesten van Zuid-Afrika.

Rondreis Zuid-Afrika met huurauto

De rondreis die ik voor u heb ontworpen is op basis van een huurauto. Zoals in de meeste gebieden in Zuid-Afrika kunt u ook in het noordwesten prima zelf reizen. In het eerste deel van de reis heeft u te maken met veel gravel wegen. Uit ervaring weet ik dat de meeste gravelwegen goed begaanbaar zijn. Voor uw comfort adviseer ik een huurauto die een hogere wegligging heeft. Aangezien u door een zeer uitgestrekt gebied reist, moet u soms rekening houden met wat langere reisdagen. Door deze langere reisdagen is deze voorbeeldreis minder geschikt voor kleinere kinderen. Mocht u dit gebied willen bezoeken met (kleine) kinderen, neem dan contact met mij op voor uw rondreis op maat.

!Xaus Lodge

Vanuit Nederland/België vliegt u rechtstreeks naar Johannesburg om vervolgens met binnenlandse vlucht door te vliegen naar Uppington. Hierna rijdt u naar de !Xaus Lodge in het
Transfrontier National Park. Dit reservaat ligt verspreid over Zuid-Afrika, Namibië en Botswana. Om bij de lodge te komen gaat u maar liefst 91 duinen over! U verblijft 2 nachten in dit bijzondere gebied. Vanwege de afgelegen ligging heeft u bij een heldere lucht een spectaculaire sterrenhemel. Tijdens de game drives gaat u onder andere op zoek naar de beroemde leeuwen met zwarte manen. 

Augrabies Watervallen

Vanuit het desolate landschap van !Xaus Lodge rijdt u via Uppington naar een wereld vol water: de Augrabies Watervallen. De watervallen worden gevormd door de Oranje Rivier die 90 meter naar beneden vallen in een granieten ravijn.
Op korte afstand hiervan ligt ook een privé safari reservaat aan de oevers van de Oranje Rivier. Vanuit de lodge worden diverse safari activiteiten georganiseerd zoals game drives, kanoën of bush walks. Tijdens de safaris kunt u giraffen, zebra’s, verschillende antilopen en als u geluk heeft een luipaard tegenkomen en daarnaast is er een uitgebreid vogelleven aanwezig.

Bloemenzee van Namaqualand

U vervolgt uw reis naar het zuiden door het uitgestrekte gebied naar de plaats Springbok in het Namaqualand. Namaqualand is niet alleen bekend om zijn diamantmijnbouw. In het vroege voorjaar verandert dit gebied in een enorme “zee” van bloemen in allerlei kleurschakeringen.

Cederberg en Rogge Cloof

Na een paar dagen Namaqualand zoekt u de bergen op van de Cederberg Ridge en vervolgt u de reis naar Rogge Cloof nabij Sutherland in het binnenland. Deze twee gebieden zijn relatief onbekend, maar uit persoonlijk ervaring kan ik ze beide aanbevelen. Tijdens de georganiseerde excursies vanuit de lodge kunt u het beste de gebieden beter leren kennen. Zo kunt u in het Cederberg gebied mountainbiken, wandelen of op zoek gaan naar Bushman paintings. Vanuit Rogge Cloof kunt u op zoek gaan naar fossielen (uit de tijd van de dinosaurussen), een wijnproeverij ondernemen of speuren naar een van de cheeta’s die in dit bijzondere landschap leven.

De reis wordt afgesloten in een van de meer onbekendere wijngebieden van Zuid-Afrika: Wellington. Even heerlijk bijkomen in de bewoonde wereld, voordat u weer terugvliegt naar huis.

Afwisselende reis

Deze reis biedt een grote afwisseling van landschappen, gebieden en activiteiten. Het is slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden in Zuid-Afrika en iedere reis wordt door mij op maat voor u samengesteld. U kunt de reis ook verlengen met bijvoorbeeld een paar dagen Kaapstad of een extra safari.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In deze reis zijn dit voornamelijk 3 of 4 sterren accommodaties.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Upington, Le Must River Residence
Dag 3, 4: Kalahari, !Xaus Lodge
Dag 5, 6: Augrabies, Dundi Lodge
Dag 7, 8: Orange Rivier, Tutwa Desert Lodge
Dag 9, 10, 11: Namaqualand, Naries Namaqua Retreat
Dag 12, 13: Cederberg Mountains, Cederberg Ridge Wilderness Lodge
Dag 14, 15, 16: Sutherland Area,  Rogge Cloof
Dag 17, 18: Wijnlanden, Grand Dedale Country House
Dag 19: Vlucht Kaapstad terug naar huis
Dag 20: Aankomst terug