# MAP ZA 2

Reisduur: 3 weken

Prijsindicatie

€ 4.000 – € 4.500

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 775)
– Lokale vluchten (indicatie € 100)
– 9 nachten logies en ontbijt
– 7 nachten halfpension
– 2 nachten volpension
– 2 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse SUV huurauto inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder, enkele reiskosten en grenstoeslag
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze reis door de Noord-Kaap u aan en wilt u graag meer informatie?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

De onbekende Noord- en West-Kaap

Het onbekende van Zuid-Afrika

Als ik mensen spreek over Zuid-Afrika gaat het vaak al snel over de traditionele gebieden in dit enorme land, zoals het Kruger National Park in het noordoosten en de Tuinroute en wijnlanden in het zuidwesten. Tijdens deze reis bezoekt u de minder bekende Noord-Kaap en het zuiden van Namibië.

Rondreis met huurauto

Deze reis maakt u met een huurauto. Zoals in de meeste gebieden in Zuid-Afrika kunt u ook in het noordwesten prima zelf reizen. In het eerste deel van de reis heeft u te maken met veel gravel wegen. Uit ervaring weet ik dat de meeste gravelwegen goed begaanbaar zijn, zeker in Namibië, maar voor uw comfort adviseer ik een auto die wat hoger op de weg ligt. Aangezien het een zeer uitgestrekt gebied is, moet u soms rekening houden met wat langere reisdagen. Door een aantal langere reisdagen is deze reis minder geschikt voor kleinere kinderen. Mocht u met uw gezin dit prachtige gebied willen bezoeken, dan pas ik graag de reis en het reistempo voor u aan.

De Augrabi Watervallen

Na een tussenstop in Johannesburg, vliegt u naar Upington, waar u de komende 2 nachten verblijft. Van hieruit heeft u de gelegenheid om de Augrabies Watervallen in het nationale park te bezichtigen. De waterval is zo’n 60 meter hoog en is waanzinnig om te zien en te horen als de rivier vol water staat. Daarnaast biedt het park een verscheidenheid aan bloemen en dieren.

Wildernis ervaring in de Kalahari

In het hart van de kale groene Kalahari ligt een oase; de Tutwa Desert Lodge. De lodge ligt op een privé gebied van 16.000 hectare grenzend aan de oranje rivier. Hier kunt u safari tochten maken, maar ook kanoën op de oranje rivier of genieten van het prachtige uitzicht en de rust en ruimte.

Reis door Zuid-Namibië

Uw volgende bestemming is de Fish River Canyon in het zuiden van Namibië. Voor degene die ooit bij de Grand Canyon zijn geweest, zal dit een feest van herkenning zijn. Wilt u meer van Namibië beleven, dan kan de reis worden uitgebreid met bijvoorbeeld een bezoek aan de Sossusvlei.
Deze reis gaat via Ai Ais en Noordoewer/Vioolsdrift terug naar Zuid-Afrika. Namakwaland is niet alleen bekend om zijn diamantmijnbouw. In het vroege voorjaar verandert dit gebied in een enorme “zee” van bloemen in allerlei kleurschakeringen.

Onbekende West-Kaap

Het eerste gedeelte van de reis heeft u wat langere reisdagen gehad. Het tweede gedeelte van de reis zijn de afstanden wat korter, zodat u ook meer tijd heeft om te relaxen. Als eerste bezoekt u het Cederberg gebergte. Vanuit uw lodge worden diverse excursies georganiseerd om de omgeving te verkennen. Zo kan ik de excursie naar de San Bushman rotschilderingen erg aanbevelen. Wist u dat Rooibos thee oorspronkelijk uit deze regio komt?
Ook een bezoek aan het West Coast National Park staat op het programma. Dit kust moerasgebied is het leefgebied voor grote hoeveelheden vogels. Vlakbij de wateren van de azuurblauwe Langebaan lagune liggen kilometers lange gouden stranden waar u prachtige wandelingen kunt maken.

Sanbona Game Reserve

Dit safari reservaat ligt in het hart van de kleine Karoo en bestaat uit glooiende bergen, vlaktes en rotsformaties. Naast game drives in een open safari voertuig op zoek naar de Big Five en andere bijzondere dieren, leven hier ook veel vogels en kunt u wederom rotsschilderingen van de San Bushman bewonderen.

Terug naar de bewoonde wereld

Na alle verlaten en uitgestrekte gebieden die u bezocht heeft tijdens deze reis, is het vast weer even wennen in de ‘bewoonde wereld’. Om rustig te wennen, verblijft u eerst twee nachten in Stellenbosch, zodat u nog omgevend wordt door de prachtige wijnlanden. U sluit de reis af met een bezoek aan de moederstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. Ik kan u een bezoek aan de Tafelberg aanraden, maar ik adviseer u ook zeker een autorit over het Kaap Schiereiland te maken. Maar uiteraard kunt u ook even bijkomen van deze bijzondere reis op het dakterras van uw guesthouse dat uitzicht biedt op de Tafelberg.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk gebruik van kleinschalige accommodaties. In deze reis heb ik voornamelijk 4 sterren accommodaties opgenomen. Uiteraard kijk ik graag met u welke accommodaties het beste bij u passen.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Upington
Dag 2,4: Upington, Dundi Desert Lodge
Dag 4,5: Green Kalahari, Tutwa Desert Lodge
Dag 6,7: Fish River Canyon, Canyon Lodge
Dag 8: Noordoewer, Norotshama River Lodge
Dag 9,10: Namakwaland, Naries Namaqua Retreat
Dag 11,12: Cederberg gebergte, Cederberg Ridge Wilderness Lodge

Dag 13,14: West Coast National Park, Windton Lagoon Hotel

Dag 15,16: Sanbona Game Reserve, White Lion Lodge
Dag 17,18: Stellenbosch, Wedgeview Country House & Spa
Dag 19,20: Kaapstad, Abbey Manor
Dag 21: Vlucht Kaapstad – Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam