Familiereis door de Kaap
Hoogtepunten
  • Bezoek het Kaap Schiereiland
  • Struisvogels en Stokstaartjes in de Karoo
  • Big 5 Safari in het de Oost-Kaap
  • Olifanten spotten in het Addo National Park
  • Walvissen, Haaien en Zeehonden nabij Hermanus
Prijsindicatie

€ 10.360 – € 11.120

Bovenstaande prijzen zijn voor een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen tot 12 jaar

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 5.100)
– Lokale vluchten (indicatie € 600)
– 2 nachten logies
– 10 nachten logies en ontbijt
– 2 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse SUV huurauto automaat inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder en enkele reiskosten
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Wilt u samen met uw gezin een onvergetelijke reis naar Zuid-Afrika maken?

Familiereis door de Kaap

Met uw (klein)kinderen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een ideaal land om met kinderen te bereizen. Het fijne van een autorondreis is dat u het tempo zelf kunt bepalen. De een vindt het leuk om lang in de auto te zitten en de andere vraagt voor je de straat uit bent al of “we er al bijna zijn”. En wellicht reizen opa en oma wel mee om samen een keer een bijzonder en onvergetelijk reis te maken. Dit zijn een aantal zaken waarmee ik rekening houd bij het samenstellen van uw (familie)reis.

Zelf rijden met de huurauto in Zuid-Afrika

Voor deze rondreis door Zuid-Afrika maakt u gebruik van een middenklasse SUV auto die geschikt is voor 4 personen. Mocht u een ander soort auto of zelfs een auto met chauffeur wensen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Voor de kinderen kunt u kinderzitjes, dvd-spelers en dergelijke huren. Maar het is misschien wel veel spannender om in plaats van een filmpje te kijken samen op zoek te gaan naar dingen onderweg die u in Nederland nooit ziet.

Special samengesteld voor kinderen

Deze reis is perfect te maken met kinderen van alle leeftijden. De Kaap is malariavrij en dat maakt deze regio bijzonder geschikt. Bij de keuze van de accommodaties heb ik rekening gehouden dat u met uw gezin reist. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een familiekamer of een appartement. Daarnaast heb ik ook safari lodges geselecteerd waar kinderen welkom zijn en soms ook een speciaal kinderprogramma hebben. Maar misschien vindt uw zoontje van vijf de zebra wel spannend genoeg en de olifant maar eng. En is z’n lievelingsdier Pumba. Dan gaan we daar naar op zoek! 

Overigens is deze rondreis ook prima te maken als u geen kinderen heeft! Bij de keuze van de accommodaties en auto zal ik hiermee rekening houden. Neem contact met mij op voor meer informatie!

Kaapstad en pinguïns

De eerste dagen verblijft u in Kaapstad. U kunt naar Robben eiland, een bezoek brengen aan de Tafelberg en het Kaaps schiereiland. Afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen, kan ik ook een township tour per fiets uit eigen ervaring aanbevelen. Hiermee hebben de kinderen interactie met de lokale bevolking en kunnen ze een goede indruk krijgen van het leven in deze wijken. Deze tour wordt begeleid door een ervaren gids, die zorgt voor de veiligheid van u en uw kinderen. Mocht u in de Zuid-Afrikaanse winter reizen en het weer wat tegenvallen, dan is een bezoek aan het Two Ocean Aquarium in V&A Waterfront een erg leuke binnen activiteit.

Op weg naar Hermanus adviseer ik u een stop te maken in Betty’s Bay. Hier leeft namelijk een grote pinguïn kolonie die u van dichtbij kunt bezichtigen. Hermanus staat bekend vanwege de aanwezigheid van walvissen (juni-november) en mocht u met oudere kinderen reizen, dan is wellicht een duik in de zee aan te raden om oog in oog te komen met de machtige en met uitsterven bedreigde witte haai! Mocht u liever op land een leuke activiteit ondernemen, dan kan ik u een fatbike excursie aanbevelen door de zandduinen in het Walker Bay Nature Reserve.

Struisvogels en stokstaartjes

Oudtshoorn staat bekend om alles wat met struisvogels te maken heeft. De schitterende veren van de struisvogels, staan op struisvogeleieren en het tekenen met een struisvogelveer vinden kinderen vaak leuk. Persoonlijk is de struisvogelbiefstuk meer mijn favoriet.  Vroeg in de morgen kunt u met uw kinderen op zoek gaan naar stokstaartjes (meerkatten ofwel Timon uit de Lion King). Een bijzonder diertje, waarbij de familiestructuur erg mooi is om te zien.

Hierna gaat u naar de omgeving van Knysna. Dit wordt ook wel de Tuinroute genoemd. In deze omgeving kunt u schitterend wandelen, maar ook voor de meer actieve reizigers zijn hier verschillende mogelijkheden zoals een Canopy tocht door de boomtoppen! Uit eigen ervaring kan ik u ook een Township Tour van Emzini aanbevelen. Met uw deelname aan deze excursie kunnen verwaarloosde kinderen een thuis krijgen in een van de ‘safe houses’. Indrukwekkend en leerzaam om te zien hoe de mensen (en kinderen) hier leven en overleven.

Op zoek naar de Lion King

De laatste dagen van deze reis door de Kaap staan in het teken van safari. De eerste dagen verblijft u in de buurt van het Addo Elephant National Park. In dit park kunt u zelf op zoek gaan naar het wild, maar u kunt ook deelnemen aan een georganiseerde excursie in een open safari voertuig.
De laatste dagen van deze onvergetelijke reis gaat u naar een safari lodge in een privé safari reservaat ten oosten van Port Elizabeth. Hier kunt u gedurende drie dagen genieten van alles wat een safari lodge en een privé wildreservaat te bieden hebben. De game drives worden begeleid door een professionele ranger en zijn in een open safari voertuig. Voor de kinderen is er desgewenst een nanny service en is er een special programma waarbij ze op zoek gaan naar sporen van dieren en misschien leren ze ook wel het verschil tussen een keutel van een impala en een dropje. Neemt u in de tussentijd een welverdiende massage?

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalige en kindvriendelijke accommodaties. Voor deze reis ben ik uitgegaan van een 3 en 4-sterren accommodaties. Het is uiteraard geen probleem om een reis samen te stellen met een mix van verschillende soorten accommodaties. De hieronder genoemde accommodaties zijn ter indicatie en ik kijk graag met u welke accommodaties het beste passen bij uw wensen en voorkeuren.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Kaapstad
Dag 1-4: Kaapstad, Maarten’s Guesthouse
Dag 5: Hermanus, AfriCamps @ Stanford Hills
Dag 6, 7: Oudtshoorn, Berluda Farmhouse 
Dag 8, 9,10: Tuinroute, Buffelsdam Country House
Dag 11, 12: Addo Elephant National Park, Old Drift Guest Farm
Dag 13, 14: Amakhala Game Reserve, Woodbury Tented Camp 
Dag 15: Vlucht Port Elizabeth – Johannesburg – Amsterdam
Dag 16: Aankomst Amsterdam