Kennismaking met Namibië
Hoogtepunten
  • Zandduinen van Sossusvlei
  • Kust van Swakopmund
  • Op safari in Etosha
  • Damaraland
  • Kalahariwoestijn
Prijsindicatie

€ 3.635 p.p. bij 2 personen
€ 3.160 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 1.125)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– 3 nachten logies en ontbijt
– 11 nachten halfpension

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze reis door Namibië u aan? Ik verneem graag uw specifieke wensen, zodat ik voor u een reis op maat kan samenstellen!

Kennismaking met Namibië

Rondreis per huurauto

Namibië vind ik een geweldig land om zelf rond te rijden. U kunt zelf het tempo bepalen en zo vaak stoppen als u wilt om bijvoorbeeld foto’s te maken. De wegen zijn weliswaar vaak van gravel, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in Namibië de meeste gravelwegen goed begaanbaar zijn. Voor uw comfort adviseer ik een 4×4, die wat hoger op de weg ligt en waarvan de banden ‘groot genoeg’ zijn om niet elk kuiltje in de weg te voelen. Aangezien Namibië een zeer uitgestrekt landschap heeft, dient u rekening te houden met soms wat langere reisdagen. Mijn advies is daarom ook om in de ochtend op tijd te vertrekken, zodat u voor het heetst van de dag op uw volgende locatie arriveert.

Namibië met kinderen

Namibië is ook zeker geschikt om als gezin te bezoeken. Kijkend naar deze reis, is mijn advies om op verschillende locaties langer te blijven, zodat u ook de tijd heeft om activiteiten te ondernemen en af en toe een keer een middagje zwembad kunt inplannen.

Zonder zorgen naar Namibië

Bij deze self drive langs de een aantal hoogtepunten van Namibië maakt u gebruik van een comfortabele Volkswagen Amarok Double Cab Automaat (4×4) welke in eigendom zijn van mijn contactpersoon ter plaatse. Geen gedoe met een groot verhuurkantoor en kleine lettertjes in het verhuurcontract. Na aankomst in Windhoek wordt u persoonlijk begroet door iemand van het team ter plaatse en samen rijdt u naar het verhuurkantoor. Hier wordt de gehele reis met de landkaart in de hand met u doorgenomen en de huurauto en alle knopjes etc uitgelegd. De auto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!

Van Windhoek via de Kalahari naar de Sossusvlei

De reis naar Namibië begint met een internationale vlucht met een overstap naar Windhoek, waar u de volgende ochtend arriveert. Na het ontvangst van het team ter plaatste begint u direct aan uw rondreis. Als eerste bestemming staat de Kalahari op het programma, die zich tot ver in Botswana uitstrekt. Activiteiten hier zijn bijvoorbeeld een game drive of een wandeling. U zult verstelt staan hoe dieren ook hier in deze woestijn kunnen leven!

Vervolgens rijdt u naar een van de hoogtepunten van Namibië die bekend is onder de naam ‘Sossusvlei’ in het Namib Naukluft Park. Het is erg bijzonder om deze enorme rode zandduinen van dichtbij te bewonderen. Uit eigen ervaring kan ik u aanbevelen dit gebied te bezoeken per begeleide excursie, waarbij u in alle vroegte met een gids het gebied gaat bezoeken. Hij/zij geeft u meer uitleg over het ontstaan van dit gebied en de bijzondere aspecten ervan. Onderweg beklimt u Dune 45, de enige duin die beklommen mag worden, om vervolgens door te rijden naar de Dead Vlei en de Sossusvlei. En wat is er nu mooier om op deze fotogenieke locatie even tot rust te komen en heerlijk te ontbijten? Uw gids weet hiervoor de beste locatie te vinden.
Naast het duingebied vanaf de grond te hebben bekeken, kan ik u aanraden om ook de zandduinen vanuit de lucht te bekijken. Dan krijgt u eigenlijk pas echt een goed idee van de grootsheid van het gebied. Ik heb een helikoptervlucht gemaakt van 15 minuten en het was adembenemend! Maar ook een ballontocht kan ik u uit eigen ervaring aanbevelen!
Meet weten hierover? Neem contact met mij op en ik vertel u alles over Namibië.

Swakopmund

Op weg naar de kust passeert u de Steenbokskeerkring en een prachtig bergachtig gebied. Een zeer fotogenieke route! Aangekomen bij de koudere kust, passeert u eerst Walvis Bay en rijdt u langs de zee naar het dorp Swakopmund, dat bijna in de witte zandduinen ligt. Vanuit Walvis Bay kunt u een Dolphin Cruise maken om op zoek te gaan naar dolfijnen, maar ook zeehonden op het schiereiland Pelican’s Point. Een andere leuke excursie is de ‘Living Desert Tour’ . U gaat ’s avonds de woestijn in om te zien wat er hier allemaal leeft. Wist u dat een schorpioen met blacklight groen licht geeft? Als u wat actiever wilt zijn, kan ik u uit eten ervaring een quad tocht of sandboarden door de duinen aanraden.

Woestijnolifanten in Damaraland

Uw volgende bestemming is het Damaraland dat haar naam dankt aan de bewoners van dit gebied: de Damara. Het landschap wordt getypeerd door rotsformaties, droge rivierbeddingen, uitgestrekte vlakten en bergen. Daarnaast kunnen hier rotschilderingen van de San/Bushman bewondert worden die hier lang geleden in de bergen leefden. Een andere bijzondere bewoner van dit gebied is de woestijnolifant. Tijdens een optionele begeleide safari in een droge rivierbedding kunt u op zoek gaan naar deze machtige dieren!

Dieren spotten

En dan is het tijd om het beroemde Etosha National Park te gaan bezoeken. Na een nachtje aan de zuidkant van het park, rijdt u op eigen gelegenheid dwars door het park naar de oostkant. U kunt hier de hele dag over doen, zodat u veel van de aangelegde waterplaatsen kunt bezoeken. Dit zijn namelijk de locaties om dieren te kunnen spotten. Vergeet niet de schaduw onder de bomen te checken nabij deze waterplaatsen. Hier liggen vaak leeuwen rustig te wachten! Ik vond de stopplaats op de zoutpan waar je helemaal omringd wordt door een grote witte vlakte erg indrukwekkend.

Deze reis is helaas alweer bijna ten einde. U rijdt in een keer terug naar Windhoek, waar u nog een nachtje verblijft, zodat u even kunt acclimatiseren voordat u weer terugvliegt. De volgende dag vliegt u in de loop van de dag met een overstap terug naar Nederland/België.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In deze reis zullen dit voornamelijk 3 sterren accommodaties zijn.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2: Aankomst Windhoek
Dag 2,3: Kalahari Woestijn, Teufelskrallen Tented Lodge
Dag 4,5: Sossusvlei, The Elegant Desert Lodge
Dag 6,7: Swakopmund, Swakopmund Guesthouse
Dag 8,9: Damaraland, Twyfelfontein Adventure Camp
Dag 10: Etosha National Park, Toshari Lodge
Dag 11,12: Etosha National Park, Onguma Forest Camp
Dag 13: Windhoek, The Elegant Guesthouse
Dag 14: Windhoek – tussenstop – Amsterdam
Dag 15: Aankomst Amsterdam