# ZA 10 MAP

Reisduur: 3 weken

Prijsindicatie

€ 3.400

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– International vluchten (indicatie € 775)
– Transfer bij aankomst
– Twee extra nacht Johannesburg
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
– Een extra nacht Kaapstad
– Transfer bij vertrek
– Route Atlas

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
- Fooien
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa

Interesse?

Spreekt een dergelijke kleinschalige groepsreis u aan of wilt u een deel van de reis ondernemen ?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Zuid-Afrika in een kleine groepsreis

Verschillende aanbieders

Wilt u veel van Zuid-Afrika zien, maar heeft u geen zin om zelf te rijden? Of heeft u behoefte aan gezelschap? Maar toch geen zin in een groepsreis met 30 ‘andere Nederlanders’? Probeer dan eens een groepsrondreis in een klein internationaal gezelschap. Ik werk samen met verschillende aanbieders van kleinschalige, internationale groepsreizen en kijk graag voor u welke reis het beste bij uw wensen aansluit. Ze bieden ongeveer dezelfde reizen aan, maar wel voor een ander publiek. Bij de ene organisatie verblijft u bijvoorbeeld in kleine koepeltentjes en helpt u mee met de dagelijks gang van zaken terwijl bij de andere organisatie alles voor u geregeld wordt door de begeleidende gidsen en slaapt u in een lodge.
Voor deze reis maak ik gebruik van een betrouwbare Zuid-Afrikaanse organisatie. De gemiddelde leeftijd van de reizigers ligt tussen 25 en 65 jaar.

Eenvoudige lodges

Deze kleine groepsreis bestaat uit minimaal 4 en maximaal 17 deelnemers waarbij de voertaal Engels is. De reis wordt begeleid door twee deskundige gidsen die alles weten van de omgeving en een enorme kennis hebben van de natuur. Omdat je veel dingen samen doet, merkte ik dat er al snel een echte groep wordt gevormd. Tijdens deze reis wordt er niet gekampeerd, maar wordt er gebruik gemaakt voornamelijk Greenfire Lodges of eenvoudige lodges.

Johannesburg 

De groepsreis vertrekt vanuit Johannesburg. Om uw reis niet te gehaast te beginnen, heb ik twee nachten voorafgaand aan de groepsreis toegevoegd. Zodoende heeft u 1 hele dag te besteden in Johannesburg. Hier kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Soweto tijdens een leuke fietstocht of onder begeleiding een bezoek brengen aan een van de hippe wijken Maboneng of Braamfontein.

Op safari en de Panoramaroute

Vanuit Johannesburg gaat de reis in één keer naar een privé safari reservaat dat in open verbinding staat met het Kruger National Park. Hierdoor kunnen de dieren vrij migreren en maakt u in klein open safari voertuig onder leiding van een Ranger een gamedrive over onverharde wegen. De beste manier om dieren te kunnen spotten!
In deze regio ligt ook de Panoramaroute, waar u met uw groep een bezoek aan brengt. Een aantal hoogtepunten zijn de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window. Vraag uw gids ook even te stoppen bij Wonder View net voor God’s Window. Persoonlijk vindt ik dit uitzicht mooier!
Uiteraard mag een bezoek aan het Kruger National Park niet ontbreken. In de safari truck maakt u een safari rondrit door het park. Mocht het wat druk zijn, dan zit u gelukkig in een hoge truck waardoor u over de auto’s heen kunt kijken.

Eswatini en KwaZulu-Natal

De reis gaat in zuidelijke richting en na een tussenovernachting in Eswatini (voorheen Swaziland) rijdt u naar het plaatsje St Lucia. Dit is de toegangspoort voor het iSimangaliso Wetland Park. In de namiddag maakt u een Hippo & Croc boottocht. Vlakbij St Lucia ligt ook het Hluhluwe Imfolozi National Park. Ik vind dit een erg leuk park op om safari te gaan aangezien het een heuvelachtig landschap heeft en vanuit de truck lijkt in de verte elke grijze steen op een neushoorn. Hierna rijdt u door naar de Drakensbergen waar u 2 nachten bijna ‘in the middle of nowhere’ verblijft. De lodge ligt op de helling van de hoge bergen met prachtig uitzicht op het Drakensberg Amphitheatre. Na een tussennacht nabij Durban, verlaat u de provincie KwaZulu-Natal in zuidelijke richting.

Afgelegen Oost-Kaap

De reis gaat door een stuk Zuid-Afrika dat nog maar door weinig toeristen wordt bezocht. Dit gedeelte van de Oost-Kaap heeft de ‘Wild Coast’. Deze regio werd vroeger Transvaal genoemd en was het ’thuisland’ voor veel van de zwarte bevolking. U kunt zien dat de ontwikkelingen hier achter lopen. Maar het is een prachtig, heuvelachtig gebied om doorheen te rijden. U heeft een volle dag om deze authentieke omgeving te verkennen.
Onderweg naar uw volgende bestemming is het wellicht mogelijk een korte stop in te plannen bij Qunu, de geboorteplaats van Nelson Mandela. Hier is ook een museum gevestigd. Na een tussenstop in Grahamstown rijdt u door naar het Addo Elephant National Park, waar u nog een keer op safari gaat!

Tuinroute

Deze regio wordt zo genoemd vanwege de mooie natuur die langs de route ligt. Zo brengt u een bezoek aan het Tsitsikamma National Park, waar u een wandeling langs de grillige kustlijn maakt. In Knysna heeft u de gelegenheid om even het stadje aan een prachtige lagune te verkennen voordat de reis de volgende dag weer doorgaat.

De Zuid-Kust

De route brengt u naar het meest zuidelijk punt van het continent Afrika. Hier komen de Atlantische en Indische Oceaan tezamen. Even heerlijk de frisse zeewind door de haren laten wapperen! Ook een bezoek aan Hermanus, waar u, afhankelijk van het seizoen, met wat geluk walvissen kunt spotten, ontbreekt niet in de reis. Net voordat u arriveert in Kaapstad, bekijkt u nog snel even de pinguïn kolonie nabij Betty’s Bay.

Kaapstad

Deze kleinschalige groepsreis eindigt in de moederstad van het land, Kaapstad. U maakt een mooie tocht over het Kaap Schiereiland en sluit de reis af met een prachtige bergwandeling de Tafelberg op. Om u nog wat tijd te geven om Kaapstad beter te bezichtigen of wellicht een excursie naar de wijnlanden te maken, heb ik een nacht extra toegevoegd.

Gedeelte van de reis maken

Wilt u deelnemen aan een kleinschalige groepsreis om enkele hoogtepunten van Zuid-Afrika te bezichtigen, maar heeft u niet de mogelijkheid om 3 weken op reis te gaan? Dan is het ook mogelijk een gedeelte van de reis te maken.
Optie 1 is om de reis te maken vanuit Johannesburg tot en met de nacht nabij Durban. Dit gedeelte van de reis focust zich meer op safari. Optie 2 is de mogelijkheid om de reis te beginnen nabij Durban en vervolgens met de groep naar Kaapstad te reizen. Dit gedeelte van de reis heeft meer de focus op natuur, cultuur en stad.
Mocht u interesse hebben in een van deze routes of dit graag combineren, dan stel ik graag een reisvoorstel op maat voor u samen.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Johannesburg
Dag 3, 4: Begin groepsreis: Balule Nature Reserve
Dag 5, 6: Panoramaroute
Dag 7: Eswatini
Dag 8: St Lucia
Dag 9, 10: Drakensbergen
Dag 11: Dolphin Coast nabij Durban
Dag 12, 13: Wild Coast
Dag 14: Grahamstown
Dag 15: Addo Elephant National Park
Dag 16: Tuinroute
Dag 17: Cape Agulhas
Dag 18, 19, 20: Kaapstad
Dag 21: Vlucht Kaapstad – Amsterdam
Dag 22: Aankomst Amsterdam