Namibië

Namibië, eindeloos verschillende landschappen

Namibië is met haar prachtige landschappen, spannende safari’s en fascinerende culturen een hoofdstuk apart in Zuidelijk Afrika.
Het is een van ’s werelds dunst bevolkte landen met maar 2 miljoen inwoners op een oppervlakte van 2 x Duitsland! En nee, dit heeft niet tot gevolg dat u niets dan alleen maar woestijn ziet onderweg. Hoe onbegrijpelijk het ook klinkt, maar ieder half uur/uur verandert de omgeving waarin u zich bevindt. Daarnaast is elk stukje woestijn ook weer anders. De indrukwekkende Fish River Canyon in het zuiden is weer heel anders dan de rode zandduinen bij Sossusvlei in het westen of het witte zout van Etosha in het noorden.
Voor fotoliefhebbers is Namibië een must! Niet alleen voor de prachtige kleurencombinaties, maar ook de indrukwekkende (niet vervuilde) sterrenhemel is elke keer weer een feest om te zien. Uit eigen ervaring kan ik een ballontocht en helikoptervlucht boven de Sossuvlei aanbevelen!
Naast de diversiteit aan natuur, heeft Namibië ook mooie safarigebieden. Zo is het Etosha National Park het bekendste safaripark met haar spectaculaire zoutpan. Ik heb hier zelf met mijn huurauto gereden en heb bij de waterplaatsen veel dieren kunnen bewonderen.
Voor een groenere omgeving kan ik uit eigen ervaring ook het Bwabwata National Park aanbevelen in de smalle strook land tussen Angola en Botswana. Omdat hier water aanwezig is, ziet u hier weer andere dieren dan bijvoorbeeld in Etosha.

Beste reistijd Namibië

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan Nederland. Het gehele jaar kan het land goed bezocht worden. Omdat het land gedeeltelijk bestaat uit de Namib Desert, één van ’s werelds droogste woestijn, is het over het algemeen erg droog met een aangename temperatuur overdag. De kust wordt koel, vochtig en voornamelijk droog gehouden door de Benguella stroming. In het binnenland valt de regen in de zomer: van november tot april. Al is er de afgelopen jaren erg weinig regen gevallen! Het begin van de regenperiode is de warmste periode. Overdag kan het gemakkelijk opwarmen tot 40ºC, maar ’s nacht koel het meestal wel wat af. In de winter kan het overdag nog lekker opwarmen door de zon, maar ’s nachts kan het zelfs afkoelen tot het vriespunt! Zoals ik al aangaf, Namibië kan het hele jaar door bezocht worden, alleen uw koffer-inhoud is per seizoen anders. Samen met u kijk ik naar de beste reisperiode voor uw droomreis naar Namibië.

Manier van reizen in Namibië

Namibië heeft een uitgestrekt landschap dat goed per self-drive verkend kan worden. Het land heeft maar een aantal asfaltwegen en de rest zijn over het algemeen goed onderhouden, maar vaak wel stoffige zand/gravel wegen. Ik adviseer altijd een SUV-type huurauto. Dit verhoogt niet alleen uw comfort tijdens de reisdagen, maar in een verhoogde auto heeft u ook beter uitzicht op uw omgeving.
Indien u liever niet zelf rijdt, is het ook mogelijk een rondreis samen te stellen met een privé gids/chauffeur of een te sluiten bij een kleinschalig (internationaal) reisgezelschap.
Een andere comfortabele manier van reizen door Namibië is met een klein vliegtuigje van locatie naar locatie te gaan. Op de locaties kunt u deelnemen aan de excursies georganiseerd door uw lodge. Uiteraard kunnen al deze soorten vervoer ook weer gecombineerd worden. Ik bespreek graag uw wensen en voorkeuren voor uw ideale rondreis door Namibië.

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een reis naar Namibië of een van de andere Afrikaanse landen, heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u uw land(en) naar keuze en eventueel thema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Namibië aanklikt, ziet u alle inspiratiereizen voor Namibië.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!