NAM 5 - MAP Schermafbeelding 2020-07-29 om 09.47

Ongeveer 2 weken

Prijsindicatie

Vanaf € 2.515 per persoon
Toeslag alleengebruik tent/kamer: € 260
Toeslag accommodatie: € 535 per persoon en € 140 extra voor een 1-persoonskamer

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– International vlucht (indicatie € 900)
– Transfer bij aankomst en vertrek
– Twee extra nachten in Windhoek
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes (kunt u bij de kampeerreis bij de supermarkt aanschaffen)
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa

Interesse?

Meer interesse in deze of een andere kleinschalige groepsreis naar Namibië?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Namibië in een kleine groep

De hoogtepunten bezoeken in Namibië met een kleine groepsreis

Bent u op zoek naar een reis waarbij u de hoogtepunten van Namibië bezoekt, maar u wilt niet zelf rijden? En vindt u het leuk om in een klein gezelschap rond te reizen? Probeer dan eens deze groepsrondreis in een klein internationaal gezelschap. 

Verschillende aanbieders

Ik werk samen met verschillende aanbieders van kleine internationale groepsreizen in ‘Safari Afrika’ en kijk graag met u welke het beste bij uw wensen aansluit. Bij de ene organisatie verblijft u bijvoorbeeld in kleine koepeltentjes en helpt u mee met de dagelijks gang van zaken, terwijl bij een andere organisatie alles voor u geregeld wordt en slaapt u in een comfortabele lodge.
Voor deze reis maak ik gebruik van een Zuid-Afrikaanse organisatie die een groepsgrootte van minimaal 4 en maximaal van 17 personen hanteert. Het is een actieve tour, waarbij 7 nachten gekampeerd wordt in koepeltentjes.
Om de reis comfortabeler te maken, is het mogelijk om vooraf voor een accommodatie upgrade te kiezen. Zeker in de wintermaanden van Namibië kan het ’s nachts erg afkoelen en kan ik een verblijf in een accommodatie aanbevelen.

Eenvoudige lodges of meewerken in het kamp

Tijdens deze kleinschalige groepsreis is de voertaal Engels. De groep wordt begeleid door twee deskundige gidsen, die alles weten van de omgeving en een enorme kennis hebben van de natuur. Tijdens deze reis wordt van u verwacht dat u mee helpt met de dagelijkse gang van zaken. U kunt hierbij denken aan koken en/of afwassen en het opzetten en/of afbreken van het kamp. Omdat je veel dingen samen doet, merkte ik tijdens mijn reis dat er al snel een echte groep gevormd wordt. In Windhoek en in Swakopmund verblijft u in een accommodatie. De overige 7 nachten wordt er gekampeerd, maar het is mogelijk om vooraf een accommodatie te reserveren voor alle nachten. Ik neem de mogelijkheden graag met u door.

Namib Naukluft National Park

Namibië is maar liefst 20 keer groter als Nederland en telt maar 2 miljoen inwoners. Het is hiermee een van de dunbevolkte landen ter wereld. De afstanden tussen de diverse bezienswaardigheden wellicht groter dan u gewend bent, maar omdat u wordt rondgereden door twee professionele gidsen/chauffeurs, kunt u toch in een korte tijd veel van het land zien.
De reis begint en eindigt in Windhoek. Om de reis rustig te beginnen en eindigen, heb ik zoveel voor als na de reis een extra nacht in Windhoek in het voorstel opgenomen.
Vervolgens laat u de stad achter u en ziet u het landschap steeds veranderen; een landschap van uitgestrekte vlaktes, torenhoge bergen en rode duinen. U gaat naar het Namib Rand Reserve, waar u twee nachten verblijft. Hier onderneemt u verschillende activiteiten om deze bijzondere natuur en haar dieren te ontdekken.
Maar uiteraard staat ook het bezoek aan de Sossusvlei op het programma! Beklim Dune 45 (neem water mee want het lopen in het zand is erg vermoeiend), bekijk Deadvlei en natuurlijk ook Sossusvlei.

De koelere kust

U rijdt door de Kuiseb Canyon naar de kust van Swakopmund. Door de Benguela golfstroom van de Atlantische Oceaan is het hier altijd fris. In Swakopmund kunt u nog steeds de Duitse invloeden terugvinden zoals de straatnamen en de bouwstijl van veel oudere gebouwen. De stad ligt aan de ene kant bijna in het duin en wordt alleen door een (droge) rivierbedding afgescheiden. De ideale locatie om veel activiteiten te ondernemen! Ik vond de quad bike door de duinen erg leuk en de moeite waard.
U volgt de ruige kustlijn, Sceleton Coast, een kale strook kust met her en der scheepswrakken. Bij Cape Cross zijn duizenden Kaapse pelsrobben te bezichtigen, waarna u weer het binnenland in rijdt naar Brandberg (alsof de berg in brand staat). Hier zijn oude rotsschilderingen te bezichtigen.

Etosha National Park

Onderweg naar Etosha brengt u ook nog een bezoek aan Damaraland; en fascinerend gebied met rotsformaties, droge beddingen en blauwe luchten. Een reis naar Namibië is niet compleet zonder een bezoek aan het Etosha National Park. Het is bijzonder om te zien dat ik in deze bizarre omstandigheden zoveel dieren kunnen leven. U gaat twee dagen het park in om op zoek te gaan naar de dieren en zult verwonderd zijn van de natuurschoon van dit park. Bezoek zeker de verschillende waterplaatsen en vergeet daarbij niet onder de bomen te kijken. Hier liggen graag leeuwen uit te rusten in de schaduw!
Na een vroeg vertrek rijdt u in een keer terug naar Windhoek, waar u nog een nachtje verblijft zodat u even kunt bijkomen van uw rondreis en niet hoeft te haasten om uw vlucht te halen.
Uiteraard is het mogelijk om de reis te verlengen. Wat dacht u van Kaapstad en de wijnlanden of wellicht spreekt een bezoek aan de Victoria Watervallen u meer aan? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Reizen met TravelMood

Zoals aangegeven werk ik met verschillende organisaties die kleine internationale groepsreizen aanbieden in ‘Safari Afrika’. De programma’s van de rondreizen staan vooraf vast en deze neem ik graag met u door. Uiteraard maak ik de reis helemaal compleet voor u en regel ik vluchten, transfers en eventuele extra overnachtingen, zodat alles goed op elkaar aansluit.
De prijzen die u bij de diverse aanbieders op internet ziet staan, zijn gelijk aan de tarieven die ik u aanbied. Het voordeel voor u is dat ik alles voor u uit handen neem en voor u een volledige pakketreis samenstel. Daarnaast maakt u gebruik van mijn deskundig advies en heeft u de zekerheid van een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij de branchevereniging VvKR en het garantiefonds GGTO. Dat reist toch net even wat comfortabeler.
Wilt u meer informatie over deze reis, of wilt u een anders soort reis maken? Neem dan vandaag nog contact met mij op! Aan de hand van uw wensen en voorkeuren, zal ik u een specifieke organisatie adviseren die het beste bij u past.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Windhoek
Dag 2,3: Windhoek
Dag 4,5: Namib Desert Reserve
Dag 6: Sossusvlei
Dag 7,8: Swakopmund
Dag 9: Damaraland
Dag 10,11: Etosha National Park
Dag 12: Windhoek
Dag 13: Vlucht Windhoek – Amsterdam
Dag 14: Amsterdam