Selecteer uw inspiratie

Landen

Thema's

Kleinschalige groepsreis

Een rondreis met een kleine internationale groep

Naast reizen op maat kunt u bij TravelMood ook terecht voor een kleinschalige groepsreis in Zuidelijk en Oost-Afrika. Uw hele reis kan een kleinschalige groepsreis zijn, maar u kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van uw reis uit een groepsreis te laten bestaan.

Gezelschap

Reizen in een gezelschap is soms gezelliger dan alleen. Voor iedereen en ook voor iedere reis is dat anders. Een kampeersafari bijvoorbeeld is iets waarbij ik goede ervaringen heb met een klein gezelschap. Een strandbestemming daarintegen zou ik persoonlijk niet met een kleine groep doen. Het gezelschap is over het algemeen internationaal. Het kan dus zijn dat er meerdere Nederlanders bij zijn, maar het kan ook zijn dat u de enige bent.

Hoe groot is de groep in een kleinschalige groepsreis?

De kleinschalige groepsreizen die ik aanbied, zijn over het algemeen in een groep van 4 tot circa 20 personen. Enkele organisaties gaan niet verder dan 12 personen en enkele concentreren zich op 10 – 20 personen. 

Vertrek op vaste dagen

Een groepsreis vertrekt op vaste dagen. Bij het samenstellen van uw reis zullen we hier dus rekening mee moeten houden. Afhankelijk van de keuze van de bestemming vertrekken deze reizen vaak enkele keren per maand. Vaak kiezen we ervoor om een paar dagen voor het vertrek van de groepsreis aan te komen, of na afloop nog een paar dagen te verlengen. Op deze manier geeft u de reis in een kleine groep toch nog een persoonlijk tintje en kunt u dat speciale museum dat door de groep niet wordt bezocht toch nog in uw reis opnemen !

Accommodaties 

Bij een kleinschalige groepsreis worden de accommodaties gekozen door de organisator van de reis. Dit kan zijn in tenten, die al dan niet meegenomen worden, dan wel een (eenvoudige) lodges. Bij de keuze van de groepsreis houd ik vanzelfsprekend rekening met het soort accommodatie dat u aanspreekt, zodat ik de juiste reis voor u kan selecteren.

Meewerken

Bij een aantal kleinschalige groepsreizen, met name als er gekampeerd wordt, wordt er van u verwacht dat u meehelpt met het dagelijks (kampeer)leven. U helpt bij het op en afbreken van het kamp of bij het bereiden van de maaltijd of de afwas. De gids is tevens uw “reisleider”, en is er verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt. Deze reizen zijn over het algemeen wat actiever en het meewerken zorgt over het algemeen voor meer groepsgevoel.

Combineren van een kleinschalige groepsreis

Vaak combineer ik een kleinschalige groepsreis met andere elementen in een vakantie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een safari in een kleinschalige groepsreis door Namibië, waarbij u de reis verlengt met een verblijf in de Kaapstad zonder groep.

Kosten van een kleinschalige groepsreis

In een kleinschalige groepsreis deelt u veel van de vaste kosten met de hele groep. Denk hierbij aan het vervoermiddel en de gids. Afhankelijk van de grootte van de groep en de gekozen bestemming kan dit betekenen dat een dergelijke reis voordeliger is dan een individuele reis op maat. Omdat ik afspraken gemaakt heb met de aanbieders van deze groepsreizen zult u bij mij niet meer betalen dan wanneer u rechtsreeks boekt, maar dan met advies en met de zekerheid van een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij de branchevereniging VvKR en het garantiefonds GGTO. Dat reist toch net even wat comfortabeler. 

Keuze van de te maken reis

Er zijn veel verschillende aanbieders van kleinschalige groepsreizen, welke ook ieder diverse reizen aanbiedt. Op deze website treft u een aantal voorbeelden aan, maar dit is maar een kleine selectie. Neem contact met mij op, zodat ik de vele mogelijkheden met u kan doornemen.

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een kleinschalige groepsreis in een van de Afrikaanse landen heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u naar keuze uw land(en) en reisthema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Kleinschalige Groepsreis aanklikt, ziet u een selectie van de Kleinschalige groepsreizen die ik aanbied. Staat uw reis er niet tussen, neem vooral contact met mij op, aangezien ik op mijn website maar een selectie heb vermeldt van de Kleinschalige Groepsreizen die ik aanbied.