Zimbabwe

Zimbabwe, safari, natuur, geschiedenis en uiteraard de watervallen

Zimbabwe is het meest bekend van de Victoria Watervallen en de leeuw Cecil uit het Hwange National Park. Dit zijn zeker gebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar Zimbabwe heeft u meer te bieden!
Vanuit de hoofdstad Harare liggen de Eastern Highlands op korte reisafstand en bij aankomst in het gebied waant u zich direct in Schotland. Hier kunt u een schitterende wandeling maken naar de top van de hoogste berg van Zimbabwe, Nyangani (2592m), waarvan u een prachtig uitzicht heeft over het heuvellandschap. Bij de plaats Masvingo ligt Great Zimbabwe. Dit zijn na de Egyptische Piramides de oudste stenen ruïnes van Afrika! Ik vond het interessant om zulke oude ruïnes te zien in Zuidelijk Afrika en op de funderingen te staan waar het Zimbabwe van nu is ontstaan.
Het Matobo National Park is een betoverend park waar het lijkt of een reus met stenen heeft zitten spelen en op elkaar heeft gestapeld. Geen wonder dat u hier rotsschilderingen kunt bewonderen van de Bushman, maar ook de kans heeft om wilde dieren te spotten!
Bent u op zoek naar een hele bijzondere safari ervaring, dan kan ik u Mana Pools National Park aanbevelen op de grens met Zambia. De rivier de Zambezi is de levensader voor vele dieren en vanuit uw kano of boot kunt u vanaf het water veel dieren spotten. Een unieke safaribeleving!

Beste reistijd Zimbabwe

In Zimbabwe is het overwegend droog en zonnig. Tussen mei en september is het klimaat overdag aangenaam. ’s Nachts neemt de temperatuur behoorlijk af en tussen mei en augustus kan de nachttemperatuur dalen tot het vriespunt. Oktober en november zijn de warmste maanden. De temperaturen kunnen dan oplopen tot 40 graden. De regenperiode start in december tot ongeveer het einde van april. Echter de meeste neerslag valt tussen januari en maart.

Manier van reizen in Zimbabwe

De meest geschikte manieren om rond te reizen zijn met een privéchauffeur/gids of per vliegtuig. Mana Pools is alleen te bereiken per vliegtuig. Voor de wat meer avontuurlijke reiziger is het ook mogelijk om Zimbabwe te ontdekken per huurauto. Zelf heb ik een mooie autorondreis gemaakt vanuit Harare langs diverse hoogtepunten naar Victoria Falls en heb genoten van de diversiteit van het land, maar zeker ook de vriendelijke bevolking.
Daarnaast is het ook mogelijk Zimbabwe te bezoeken in een groepsreis met een klein, internationaal gezelschap. 

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een reis naar Zimbabwe of een van de andere Afrikaanse landen, heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u uw land(en) naar keuze en eventueel thema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Zimbabwe aanklikt, ziet u alle inspiratiereizen voor Zimbabwe.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!