ALGEMEEN - KAART schermafbeelding 2020-07-28 om 16.37- BW 8
Hoogtepunten
  • Olifanten spotten
  • Hwange National Park
  • Victoria Watervallen
  • Chobe National Park
  • Bootsafari’s en gamedrives
Prijsindicatie

11-daagse Zimbabwe en Botswana reis

– standaard reis € 4.350 – € 4.745
– comfortabele reis € 4.785 – € 6.040
Bovenstaande prijzen zijn per persoon.

Inclusief

– International vlucht met KLM en bagage (indicatie € 1.275)
– Genoemde transfers
– 3 nachten logies en ontbijt
– 6 nachten volpension, drankjes en activiteiten
– Inclusief Okavango Air Rescue lidmaatschap

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa
– Eventuele benodigde Covid-19 testen

Interesse?

Wilt u ook oog in oog staan met honderden olifanten of bent u op zoek naar een rondreis Botswana op maat?

Expeditie Olifant

Machtige dieren

De olifant is een beschermde diersoort en het grootste landzoogdier ter wereld. Daarnaast behoort de olifant ook tot de Big Five, net als de neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. Hoewel de olifant met uitsterven wordt bedreigd, komen er gelukkig in Zimbabwe en Botswana nog veel Afrikaanse olifanten voor. Tijdens deze 11 daagse reis door Zimbabwe en Botswana zult u ze ongetwijfeld tegen komen!

Safari in Botswana en Zimbabwe

Zowel Zimbabwe als Botswana kennen veel verschillende safari gebieden waar u op safari kunt gaan. Ik heb voor u een selectie uit deze gebieden gemaakt en samengevoegd in deze reis. U brengt een bezoek aan het Hwange National Park in Zimbabwe en het Chobe National Park in Botswana. Deze gebieden liggen op een relatief korte afstand van elkaar. Hierdoor vliegt u niet tussen de gebieden, maar legt u de afstand af per transfer over de weg.

De Victoria Watervallen

Na een rechtstreekse vlucht naar Johannesburg en een nachtje nabij de luchthaven, vliegt u in de ochtend door naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Wellicht heeft u geluk en maakt de piloot een kleine omweg en ziet u het opspattende water van de watervallen vanuit de lucht. Mocht u dit aanzicht hebben gemist, dan kan ik u uit eigen ervaring een helikoptervlucht boven de watervallen aanbevelen. Vanaf bovenaf krijgt u pas echt een goede indruk hoe de rivier ineens, in het relatief platte landschap, naar beneden dendert en de watervallen vormen.
U verblijft twee nachten in het plaatsje nabij de watervallen, dat ook wel Vic Falls genoemd wordt. Naast het bezichtigen van de watervallen, zijn hier veel activiteiten te ondernemen. Zo kunt u gaan raften op de Zambezi, maar ook kanoën of een boottocht tijdens de zonsondergang.

Ik adviseer u graag uit eigen ervaring over leuke dingen die u kunt ondernemen wanneer u een rondreis maakt door Zimbabwe. Samen kunnen we het verloop van uw reis afstemmen op uw specifieke wensen. Neem hiervoor contact met mij op.

Hwange National Park

Het Hwange National Park is het grootste nationale park van Zimbabwe. In dit park komen behalve duizenden olifanten ook onder meer leeuwen, luipaarden, giraffen en vele soorten antilopen voor. U verblijft 3 nachten in een lodge aan rand het park waar u verblijft op basis van volpension (alle maaltijden) en safari activiteiten. Deze activiteiten bestaan uit game drives in een open safarivoertuig onder begeleiding van een professionele ranger in het nationale park, wandelsafari’s in het eigen reservaat maar ook een cultureel bezoek aan een lokaal dorpje is mogelijk.

Chobe National Park

Vanuit het Hwange National Park gaat u per transfer via Victoria Falls naar Botswana. U gaat de grens over bij het plaatsje Kasane, dat de toegangspoort is voor het Chobe National Park. Ook dit park staat bekend om haar vele olifanten die rondom de Chobe rivier leven. Ook dit verblijf is op basis van volpension en zijn de activiteiten inbegrepen. Zo maakt u een boottocht over de rivier om de dieren vanaf het water te aanschouwen. Maar uiteraard maakt u ook game drives in een open safarivoertuig in het nationale park.
Uw reis eindigt met een vlucht vanuit Kasane of Victoria Falls terug naar Amsterdam.

Verleng uw reis met een verblijf in de Okavango Delta 

Kunt u geen genoeg krijgen van prachtige safari’s? Dan raad ik u aan deze reis te verlengen met een verblijf van 2 of 3 nachten in de Okavango Delta. Normaal eindigt een rivier in een meer of zee, maar hier eindigt de rivier in het land, waardoor de Okavango Delta gevormd wordt.

Er zijn veel verschillende locaties in de delta. U heeft bijvoorbeeld de keus uit een verblijf in de privé concessie Khwai waar naast gamedrives in een open safarivoertuig ook boottochten gemaakt kunnen worden. Maar u kunt ook kiezen op op een palm eiland in de delta te verblijven vanwaar u prachtig uitzicht heeft over de eindeloze papyrus velden. 

Ik help u graag mee met het uitkiezen van de locatie die het beste bij uw wensen en voorkeuren past. Neem hiervoor contact met mij op!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Victoria Falls
Dag 2,3: Activiteiten bij de Victoria Watervallen, Pioneers Victoria Falls / Batonka Guest Lodge
Dag 4,5,6: Hwange National Park, Ivory Lodge / Bomani Tented Lodge
Dag 7,8,9: Chobe National Park, Tlouwana Camp / Chobe Elephant Camp
Dag 10: Vlucht Kasane / Victoria Falls – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam