ALGEMEEN - KAART schermafbeelding 2020-07-28 om 16.37- BW 8

11 dagen

Prijsindicatie

– standaard reis € 3.840 – € 4.090
– comfortabele reis € 4.650 – € 5.525

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– International vlucht met KLM en bagage (indicatie € 1.150)
– Genoemde transfers
– 3 nachten logies en ontbijt
– 6 nachten volpension, drankjes en activiteiten
– Inclusief Okavango Air Rescue lidmaatschap

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa

Interesse?

Spreekt deze reis u aan of wilt u meer weten over de invulling van de reis?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Expeditie Olifant

Machtige dieren

De Olifant is een beschermde diersoort en het grootste landzoogdier ter wereld. Hoewel de olifant met uitsterven wordt bedreigd, komen in Zimbabwe en Botswana nog zeer veel Afrikaanse Olifanten voor. Tijdens deze 11 daagse reis door Zimbabwe en Botswana zult u ze ongetwijfeld tegen komen. 

De natuur van Botswana en Zimbabwe

Botswana en Zimbabwe liggen ten noorden van Zuid-Afrika en staan bekend om hun geweldige natuur en bijzondere en authentieke safari ervaringen. Tijdens deze reis bezoekt u naar de Victoria Watervallen ook de safari reservaten Hwange National Park in Zimbabwe en Chobe National Park in Botswana. Het voordeel van een bezoek aan deze twee gebieden is dat zij op relatief korte afstand van elkaar liggen. Hierdoor hoeft u niet tussen de gebieden te vliegen, maar legt u de afstand af per transfer. 

De Victoria Watervallen

Na een rechtstreekse vlucht naar Johannesburg en een nachtje nabij de luchthaven, vliegt u in de ochtend door naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Wellicht heeft u het geluk en maakt de piloot een kleine rondvlucht, zodat u het opspattende water van de watervallen kunt zien. Mocht u dit aanzicht hebben gemist, dan kan ik u uit eigen ervaring een helikoptervlucht boven de watervallen aanbevelen. Vanaf bovenaf krijgt u pas echt een goede indruk hoe de rivier ineens, in het relatief platte landschap, naar beneden dendert en de watervallen vormen.
U verblijft twee nachten in het plaatsje nabij de watervallen, dat ook wel Vic Falls genoemd wordt. Naast het bezichtigen van de watervallen, zijn hier veel activiteiten te ondernemen. Zo kunt u gaan raften op de Zambezi, maar ook kanoën of een boottocht tijdens de zonsondergang. Ik adviseer u graag uit eigen ervaring. Neem vrijblijvend contact met mij op!

Hwange National Park

Het Hwange National Park is het grootste nationale park van Zimbabwe. In dit park komen behalve duizenden olifanten ook onder meer leeuwen, luipaarden, giraffen en vele soorten antilopen voor. U verblijft 3 nachten in een lodge aan rand het park waar u verblijft op basis van volpension (alle maaltijden) en activiteiten. Deze activiteiten bestaan uit game drives in een open safarivoertuig onder begeleiding van een professionele ranger in het nationale park, wandelsafari’s in het eigen reservaat van de accommodatie, maar ook een cultureel bezoek aan een lokaal dorpje is mogelijk.

Chobe National Park

Vanuit het Hwange National Park gaat u per transfer naar Botswana. U gaat de grens over bij het plaatsje Kasane, dat de toegangspoort is voor het Chobe National Park. Ook dit park staat bekend om haar vele olifanten die rondom de Chobe Rivier leven. Ook dit verblijf is op basis van volpension en zijn de activiteiten inbegrepen. Zo maakt u een boottocht over de rivier om de dieren vanaf het water te aanschouwen. Maar uiteraard maakt u ook game drives in een open safarivoertuig in het nationale park.
Uw reis eindigt met een vlucht vanuit Kasane of Victoria Falls terug naar Amsterdam.

Verleng uw reis met een verblijf in de Okavango Delta 

Kunt u geen genoeg krijgen van prachtige safari’s? Dan raad ik u aan deze reis te verlengen met een verblijf van 2 nachten in de Okavango Delta. Normaal eindigt een rivierdelta in een meer of zee, maar hier eindigt de rivier in het land.
U heeft hierbij de keus uit een verblijf in de privé concessie Khwai waar ook boottochten gemaakt kunnen worden op de gelijknamige rivier (indien de waterstand het toelaat) of u kunt verblijven op een palm eiland in het noordelijk gedeelte van de Delta vanwaar u prachtig uitzicht heeft over de eindeloze papyrus velden. Uiteraard kunt u ook voor een andere locatie kiezen. Ik stel alle reizen op maat samen, dus neem vooral contact met mij op om de ideale locaties voor uw reis te vinden.

Accommodaties in Botswana en Zimbabwe

De lodges in Botswana en Zimbabwe zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Het serviceniveau is hoog en de gidsen zijn erg deskundig. In deze reis ben ik uitgegaan van 3 a 4 sterren lodges, maar als u prijs stelt op meer luxe, pas ik deze voorbeeldreis graag voor u aan.


Voorbeeld Reisschema

Hieronder treft u het reisschema van deze reissuggestie inclusief voorbeeld accommodaties. Op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren stel ik graag een reisvoorstel op maat voor u samen inclusief bijpassende accommodaties.

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, City Lodge OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Victoria Falls
Dag 2 – 3: Activiteiten bij de Victoria Watervallen, Pioneers Victoria Falls / Batonka Guest Lodge
Dag 4 – 6: Hwange National Park, Ivory Lodge / Somalisa Expeditions
Dag 7 – 9: Chobe National Park, Tlouwana Camp / Chobe Elephant Camp
Dag 10: Vlucht Kasane / Victoria Falls – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam