Tanzania

Tanzania, een land boordevol safari en cultuur

Tanzania is bekend door de jaarlijkse migratie van gnoes en zebra’s in het Serengeti National Park. Maar het land heeft nog veel meer te bieden! Zo heb ik tijdens een rondreis door het noorden de streek Lake Eyasi bezocht. Hier leeft nog een oorspronkelijke nomadenstam; de Hadzabe. Zij leven van de jacht (met pijl en boog) en wat de natuur hun biedt. Deze stam heeft veel weg van de Bushman in Zuidelijk Afrika. Een ontmoeting is een zeer bijzondere ervaring! Maar ook het Tarangire National Park met haar prachtige baobab bomen en grote kuddes olifanten kan ik u aanbevelen.
In het onbekendere zuiden van Tanzania zijn ook een paar prachtige safari gebieden die een bezoek meer dan de moeite waard zijn. Het Selous Game Reserve en het Ruaha National Park zijn een must voor de reiziger die op zoek is naar een authentieke, bijzondere en bijna ‘alleen op de wereld’ safari. En wat is er heerlijker om een safari reis af te sluiten met een paar dagen verblijf aan een betoverend strand? Ook dit is mogelijk op Zanzibar of aan de kust van Tanzania.

Beste reistijd Tanzania

De beste periode om het noorden van Tanzania te bezoeken in na de grote regentijd; van juni tot oktober of na de korte regenperiode; december tot maart. De periode van maart tot juni is minder geschikt voor een safarireis, omdat naast de regen ook de kwaliteit van de wegen slecht is.
Voor het zuiden van Tanzania geldt dat er een lange regenperiode van februari tot mei is en een korte van november tot januari. De beste reistijd voor dit gebied is van juni t/m oktober, al heb ik zelf medio november hier ook nog goed weer gehad.
De migratie in de Serengeti volgt de regens, waardoor u de meeste kans maakt dit bijzondere fenomeen te zien van april tot juni in het westen en van december tot maart in het oosten.

Manier van reizen

Het noorden van Tanzania heb ik zelf bezocht in een landrover met een privéchauffeur die tevens ook onze (safari)gids was. Maar houdt u er niet van lange afstanden in een auto te zitten, dan is een fly-in iets voor u. U vliegt van locatie naar locatie in een klein vliegtuig en maakt de safari’s met een open voertuig van uw accommodatie. Aangezien de afstanden tussen de parken in het zuiden van Tanzania erg groot zijn, maakt u hier ook gebruik van vluchten in plaats van een auto en chauffeur.
Voor de echte Afrika-avonturier is het ook mogelijk een self-drive te maken in Tanzania. Uit eigen ervaring kan ik inschatten of deze avontuurlijke manier iets voor u is en een reis op maat samenstellen om het prachtige binnenland te verkennen en kennis te maken met de Tanzaniaanse bevolking.

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een reis naar Tanzania of een van de andere Afrikaanse landen, heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u uw land(en) naar keuze en eventueel thema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Tanzania aanklikt, ziet u alle inspiratiereizen voor Tanzania.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika!