Mauritius

Afrikaanse zon en zee op uw strandvakantie in Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan en ligt circa 850 km ten oosten van Madagaskar. Het eiland is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Mauritius is vooral een strandbestemming en goed te combineren na een safarireis door Zuidelijk- of Oost-Afrika.
Maar het eiland is meer dan alleen een strandbestemming. Zo heb ik zelf ooit een leuke rondreis gemaakt langs de diverse kusten en het afwisselende binnenland.
Voor de kust liggen koraalriffen welke Mauritius beschermen tegen de grote invloeden van de zee. Het tropische eiland heeft een fascinerende geschiedenis. De Nederlandse VOC-geschiedenis is nog voelbaar op het eiland, maar ook de invoegen uit India zijn goed zichtbaar. Maar ook de Fransen hebben hun sporen nagelaten: de keuken van het eiland is van topkwaliteit. Mauritius is een prachtig eiland met mooie natuur en gezellige dorpjes in het binnenland.
Het eiland is onderdeel van een enorme vulkanische bergketen. De hoogste bergen (rond de 800 meter) liggen in het zuidwesten en bestaan uit uitgebluste vulkanen met kraters en kratermeren. De bergen zijn niet zozeer bijzonder qua hoogte maar vooral door hun grimmige en bijzondere vormen. Dit eiland heeft alle ingrediënten voor een onbezorgde vakantie of een romantisch huwelijk. Mauritius is een smeltkroes van culturen.

Beste reistijd

Mauritius heeft een klassiek tropisch klimaat met warm zonnig weer. Hierdoor kan het eiland het gehele jaar bezocht worden. Over het algemeen geldt dat het noorden en het westen van het eiland iets warmer en relatief droger zijn. Van mei tot en met oktober (winter) is de temperatuur aangenaam (tussen 22-26°C) overdag en de regelval is minimaal. In het binnenland is het een aantal graden koeler.
Gedurende de periode november tot en met april is het zomer op Mauritius. De dagen zijn dan warm en vochtig. In januari, februari en maart is er sprake van de meeste regenval en in deze periode kunnen ook cyclonen voorkomen.

Manier van reizen op Mauritius

Bij een strandverblijf wordt u na aankomst op de luchthaven per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Ter plaatse kunt u het eiland verkennen tijdens één of meerdere excursies.
Het is ook mogelijk het eiland tijdens een rondreis met een huurauto te verkennen. Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar, waarmee u zelf in uw eigen tempo het eiland kunt ontdekken. De afstanden die u per dag aflegt zijn relatief klein. De bewegwijzering is niet optimaal, maar met een goede kaart of een navigatie-app komt u makkelijk van A naar B.

Inspiratie voor reizen

Ter inspiratie voor een reis naar Mauritius of een van de andere Afrikaanse landen, heb ik een aantal reisvoorbeeld op mijn website staan. In de linker kolom kunt u uw land(en) naar keuze en eventueel thema(’s) aanklikken, waarna uw selectie zichtbaar wordt. Indien u alleen Mauritius aanklikt, ziet u alle inspiratiereizen voor Mauritius.
Deze reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Aan de hand van uw wensen en voorkeuren stel ik graag een reis op maat voor u samen. Neem vooral contact met mij op voor uw persoonlijke reis naar Safari Afrika en Indische Oceaan!