# BW 1 - Kleine groepsreis Botswana

Ongeveer 3 weken

Prijsindicatie

Vanaf € 3.470 per persoon.
Voor de verzorgde versie betaalt u een toeslag van € 730 per persoon.

Inclusief

– International vlucht met KLM en bagage (indicatie € 750)
– Transfer bij aankomst
– Twee extra overnachting in Johannesburg
– Groepsrondreis (vervoer, verblijf, merendeel van de maaltijden, excursies en reisbegeleiding)
– Transfer bij vertrek

Exclusief

– Optionele activiteiten
– Drankjes (kunt u bij de kampeerreis in de supermarkt aanschaffen)
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Vaccinaties
– Eventuele benodigde Visa
– Eventuele benodigde Covid-19 testen

Interesse?

Heeft u interesse in deze reis? Of een andere kleinschalige groepsrondreis? Of toch liever een reis op maat?

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Kleine groepsreis Botswana

Van Johannesburg naar de Victoria Watervallen in een kleine groep

Bent u op zoek naar een complete rondreis door Botswana en vindt u het prettig om in een groep te reizen? Maar bent u niet op zoek naar een bus vol Nederlanders? Dan is deze groepsreis door Botswana echt iets voor u! Deze kleinschalige groepsreis vindt plaats in een internationaal gezelschap en vertrekt vanuit Johannesburg waarna u overland de hoogtepunten van Botswana bezoekt.

Verschillende aanbieders van rondreizen

Ik werk samen met verschillende aanbieders van kleine internationale groepsreizen in ‘Safari Afrika’ en kijk graag met u welke het beste bij uw wensen aansluit. Ze bieden ongeveer dezelfde reizen aan, maar voor een ander publiek. Bij de ene organisatie verblijft u bijvoorbeeld in kleine koepeltentjes en helpt u mee met de dagelijks gang van zaken, terwijl bij een andere organisatie alles voor u geregeld wordt en slaapt u in een comfortabele lodge.
Voor deze reis maak ik gebruik van een betrouwbare Zuid-Afrikaanse organisatie. De gemiddelde leeftijd van de reizigers ligt tussen 25 en 55 jaar.

Eenvoudige lodges en meewerken geblazen of comfortabel genieten

U kunt bij deze reis kiezen tussen een ‘meewerk’ reis en een ‘verzorgde’ reis.
Tijdens de ‘meewerkreis’ wordt van u verwacht dat u mee helpt met de dagelijkse gang van zaken. U kunt hierbij denken aan koken en/of afwassen en het opzetten en/of afbreken van het kamp. Omdat je veel dingen samen doet, merkte ik tijdens mijn reis dat er al snel een echte groep gevormd wordt. Tijdens deze reis wordt er 13 nachten gekampeerd, waarvan 8 nachten in een koepeltent en 5 nachten in een tent-accommodatie. Ik vind dit een hele mooie manier om dichtbij de natuur te zijn en het maakt de reis ook betaalbaar. In Victoria Falls verblijft u in een eenvoudige lodge. De groepsgrootte bestaat uit minimaal 4 en maximaal 17 deelnemers.

Hiernaast is er ook de mogelijkheid deze reis in een ‘verzorgde’ variant te maken. Bij deze reis overnacht u in eenvoudige lodges en kampeert 7 nachten, maar hierbij wordt voor het opzetten van de tenten geen beroep op u gedaan. De overnachtingen bieden u dus meer comfort. Daarnaast is het maximaal aantal deelnemers voor deze reis maar 12 personen.

Voor beide reizen geldt dat u wordt begeleid door twee deskundige gidsen die alles weten van de omgeving en een enorme kennis hebben van de natuur.
Is deze reis iets voor u? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Alle hoogtepunten bezoeken in Botswana

De groepsreis vertrekt op dag 1 ’s ochtends vroeg vanuit Johannesburg. Ik adviseer u om minimaal 1 maar idealiter 2 nachten vooraf in Johannesburg te verblijven. Zo heeft u de gelegenheid om een leuke excursie te maken in Johannesburg en/of even bij te komen van de vlucht voordat u aan de rondreis begint.

De rondreis begint met een lange tocht over land naar de Kalahari vlakte waar u ook de bushmen bezoekt. Hierna blijft u 3 nachten in de Okavango Delta, wat ik een erg bijzondere omgeving vind. U verblijft aan een van de grootste meren van de Delta waar vandaan u bijzondere safari’s gaat maken. Zo ontdekt u het eiland te voet en gaat u met een mokoro en/of boot het water op.

Na een tussennacht in Maun, is er een flexibel safari programma van 4 nachten. In Maun laat u het grote safarivoertuig achter en neemt u plaats in kleine 4×4 open safarivoertuigen. De route en overnachtingslocaties zijn deze dagen flexibel, maar waarschijnlijk brengt u een bezoek aan de bekende safarigebieden Savuti en Moremi. Een back-up team zorgt ervoor dat uw kamp opgezet en afgebroken wordt, zodat u optimaal kunt genieten en de maximale tijd op safari kunt gaan.

Hierna gaat u, via de Makgadikgadi Pans en Chobe National Park naar de Victoria Watervallen. Daar kunt u bijvoorbeeld wild water raften en een helikoptervlucht maken. U kunt natuurlijk ook met beide benen op de grond blijven en genieten van de imposante watervallen vanaf de oevers. Hierna heeft u de keuze om mee terug te rijden naar Johannesburg of deze afstand per vliegtuig te overbruggen. De afstand naar Johannesburg vind ik zelf erg lang, zodat ik u aanraad om in ‘Vic Falls’ het vliegtuig te nemen naar Johannesburg, Kaapstad of een uw bestemming naar keuze.

Reizen met TravelMood

Zoals aangegeven werk ik met verschillende organisaties die kleine internationale groepsreizen aanbieden in ‘Safari Afrika’. De programma’s van de rondreizen staan vooraf vast en deze neem ik graag met u door. Uiteraard maak ik de reis helemaal compleet voor u en regel ik vluchten, transfers en eventuele extra overnachtingen, zodat alles goed op elkaar aansluit. 

De prijzen die u bij de diverse aanbieders op internet ziet staan, zijn gelijk aan de tarieven die ik u aanbied. Het voordeel voor u is dat ik alles voor u uit handen neem en voor u een volledige pakketreis samenstel. Daarnaast maakt u gebruik van mijn deskundig advies en heeft u de zekerheid van een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij de branchevereniging VvKR en het garantiefonds GGTO. Dat reist toch net even wat comfortabeler.

Wilt u meer informatie over deze reis, of wilt u een anders soort reis maken? Neem dan vandaag nog contact met mij op! Aan de hand van uw wensen en voorkeuren, zal ik u een specifieke organisatie adviseren die het beste bij u past.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Johannesburg
Dag 3, 4: Kalahari
Dag 5, 6, 7: Okavango Delta
Dag 8: Maun
Dag 9-12: Flexibel safari programma (Moremi/Savuti)
Dag 13: Maun
Dag 14: Makgadikgadi Pans
Dag 15: Chobe National Park en Victoria Falls
Dag 16: Victoria Falls
Dag 17: Francistown
Dag 18: Vlucht Johannesburg – Amsterdam
Dag 19: Aankomst Amsterdam