ZAM 5 MAP
Hoogtepunten
  • Wandelsafari’s
  • Kafunte River Lodge
  • Island Bush Camp
  • Three River Camp
  • Vluchten van en naar Lusaka
Prijsindicatie

€ 7.965

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie ontvangst team € 1.525)
– ontvangst team ter plaatse
– lokale vluchten Lusaka – Mfuwe – Lusaka
– transfers tussen de lodges
– 8 nachten volpension, drankjes en activiteiten
– entreegelden nationale parken

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Wilt u ook het fotogenieke South Luangwa National Park bezoeken ?

Ultieme safari in South Luangwa

Het safariland Zambia

Zambia, ook wel het warme hart van Afrika genoemd, heeft op het gebied van natuurschoon en wildlife heel veel te bieden aan de ware Afrika liefhebbers. Zambia behoort ook tot een van de veiligste landen in Afrika. Hier kunt u, nog ongehinderd door massatoerisme, volop genieten van een traditionele safari door de pure wildernis van het South Luangwa National Park.

Fly In safari

Vliegen is in Zambia de meest comfortabele manier van reizen. De verschillende gebieden liggen op grote afstand van elkaar en het is uiteraard zonde om deze kostbare tijd te verspillen in een auto. Daarnaast is het vliegen in Zambia ook erg mooi. Vanuit de lucht krijgt u een mooie indruk van het land en kunt u wellicht zelfs nog wil spotten!

Kafunta Safaris

Na aankomst in Lusaka vliegt u direct door in een klein vliegtuig naar Mfuwe, de toegangspoort voor het South Luangwa National Park. De komende week verblijft u op verschillende locaties van Kafunta Safaris in dit bijzondere park. Zodoende kunt u verschillende delen van het park ervaren. Daarnaast zijn de accommodaties erg verschillend, wat uw safari ervaring helemaal compleet maakt!

Fotogeniek South Luangwa National Park

Door het park liggen verschillende rivieren waarvan de Luangwa Rivier de bekendste is. Er leven hier zoveel krokodillen en nijlpaarden dat er geen activiteiten worden ondernomen op de rivier. Maar deze concentratie van dieren geeft u wel een prachtig schouwspel!
De eerste nachten verblijft u in Kafunta River Lodge. Deze lodge kijkt uit over een waterrijke lagune en erachter is de Luangwa Rivier welke de officiële grens is met het park. De lodge heeft een ponton waarmee u in een safari voertuig de rivier over kunt steken en direct uw game drive kunt beginnen. Af en toe wordt ook de hoofdingang bij Mfuwe gebruikt om het park in te gaan om wat meer noordelijk op game drive te gaan. Maar in de lodge is er ook genoeg te beleven. De lodge beschikt over een natuurlijke waterbron, heerlijk zwembad, prachtige uitkijkveranda en een foto ‘Hide’. Vanuit deze verscholen plek kunt u prachtige foto’s maken van de dieren die komen drinken en eten in de lagune.

Ongerepte wildernis

Om een te voelen met de natuur, verblijft u een nachtje in de Island Bush Camp van Kafunta Safaris. De route naar Island Bush Camp voert u door bossen en rivierlandschappen en daarnaast komt u ook een aantal authentieke dorpjes tegen. Het authentieke Zambiaanse bushcamp ligt in de schaduw van oude mahoniebomen aan de oevers van de Luangwa rivier en is de toegangspoort tot een van de meest afgelegen en ongerepte gebieden van South Luangwa National Park. Island Bush Camp biedt een pure wildernis ervaring met wandelsafari’s als kern van zijn activiteiten.
De chalets zijn op palen gebouwd en beschikken over weinig muren. Liggend onder een klamboe kunt u zo vanuit uw bed de dieren in de rivier zien!

Drie Rivieren

De nieuwste accommodatie van Kafunta Safari is de Three Rivers Camp. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het kamp bij de Luangwa, Kapamba en Lusangazi rivier. De stijlvolle tenten staan onder schaduwrijke Sausage trees met uitzicht op de Luangwa rivier of de wildrijke lagune. Ook hier zijn weinig tot geen andere accommodaties is de buurt, waardoor u de bush bijna voor u alleen heeft! U kunt u hier game drives en wandelsafari’s maken.
Als afsluiting van de reis verblijft u nog een nachtje in de Kafunta River Lodge, voordat u weer via Lusaka naar huis of uw volgende bestemming vliegt.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. Voor deze reis heb ik de drie accommodaties van Kafunta Safaris geselecteerd. De eigenaren hebben in de jaren ’90 eerst een zelf-catering lodge gebouwd en in 1998 opende zij voor het eerst Kafunta River Lodge. Vele jaren en verbouwingen later beschikken ze over drie lodges; het Island Bush Camp is een eenvoudig kamp midden in de natuur, maar Kafunta River Lodge en Three Rivers Camp zijn van alle gemakken voorzien!


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Lusaka
Dag 2: Aankomst Lusaka, vlucht Lusaka – Mfuwe
Dag 2-5: South Luangwa, Kafunta River Lodge
Dag 6: South Luangwa: Island Bush Camp
Dag 7-8: South Luangwa, Three River Camp
Dag 9: South Luangwa, Kafunta River Lodge
Dag 10: Vlucht Mfuwe – Lusaka, vlucht Lusaka – tussenstop – Amsterdam
Dag 11: Aankomst Amsterdam