ZAM 1 MAP
Hoogtepunten
  • Kafue National Park
  • South Luangwa National Park
  • Lower Zambezi National Park
  • Riviersafari’s
  • Wandelsafari’s
Prijsindicatie

€ 9.435

Bovenstaande prijs is per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 1.525)
– ontvangst team ter plaatse
– transfer Lusaka – Kafue – Lusaka
– lokale vluchten Lusaka – Royal – Lusaka
– lokale vluchten Lusaka – Mfuwe – Lusaka
– 6 nachten volpension, drankjes en activiteiten
– 3 nachten volpension en activiteiten
– entreegelden nationale parken

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties
– Eventuele visa

Interesse?

Bent u enthousiast na het lezen van deze safari reis langs 3 top safari bestemmingen in Zambia en wilt u meer informatie ontvangen ?

Pure safari in Zambia

Puurheid ten top!

Zambia is een relatief onbekend safari land in het zuiden van het Afrikaanse continent. Het land heeft nogal een aparte vorm en wordt hierdoor door Angola, Congo, Namibië, Zimbabwe, Malawi en Tanzania ingesloten. De reiziger die op zoek is naar een safari van de gebaande paden, is Zambia de perfecte bestemming!
Omdat de de meeste safarigebieden ver uit elkaar liggen, worden hier nauwelijks self-drives aangeboden. Daarnaast zijn de wegen over het algemeen onveilig, dus wordt er veel gebruik gemaakt van kleine vliegtuigen om tussen de gebieden te reizen. 

Vervoer in Zambia

Vliegen is in Zambia de beste manier van transport. Er zijn maar weinig goede wegen en over deze wegen is veel vrachtverkeer. Omdat er ook vrijwel geen goede overnachtingsmogelijkheden zijn tussen de diverse wildparken bent u ook met een auto met chauffeur lang onderweg. Kafue National Park is hierbij een uitzondering. Dit gebied is in ongeveer 4 uur vanuit Lusaka via een goede weg te bereiken.
Het vliegen van van park naar park is niet alleen sneller en veel comfortabeler, maar u krijgt ook nog eens een goede indruk van dit mooie land. 

Reizen met kinderen

In Zambia worden vaak wandelsafari’s georganiseerd. Hierbij is het (afhankelijk van de gids) vaak niet toegestaan om kinderen onder de 12 jaar mee te nemen op deze safari’s. Wilt u toch graag met uw kinderen naar Zambia dan is dat zeker mogelijk. Bij de keuze van de lodges, kan ik hier rekening mee houden.

Kafue National Park

Na aankomst op de luchthaven van Lusaka, heeft u direct een transfer naar uw eerste safari reservaat: Het onbekendere Kafue National Park. Mocht u het prettig vinden om eerst even in de stad Lusaka te acclimatiseren, dan is dat uiteraard ook mogelijk.
Kafue National Park wordt als een van de laatste echte wildernisgebieden beschouwd en ik vind het een van de best bewaarde geheimen! Het park is maar liefst 22.440 km2 groot en is maar voor een klein deel toegankelijk omdat alleen in dat deel wegen zijn. De lodge waar u verblijft ligt aan de Kafue Rivier, in het Namwala Game Management Area (GMA). Een GMA is een gebied rondom een natuur reservaat welke een buffer vormt om de dieren te beschermen. Vanuit uw lodge steekt u de rivier over in 10 minuten waarna u midden in het Kafue National Park bent en direct op safari kunt in een open safari voertuig. Daarnaast kunt u ook een boot- of kanosafari maken op de rivier.

Lower Zambezi National Park

Het tweede safari reservaat dat u bezoekt is het Lower Zambezi National Park. Vanuit Kafue heeft u eerst een transfer terug naar Lusaka, vanwaar u vervolgens in 30 minuten naar het Lower Zambezi National Park vliegt. Het park wordt door de Zambezi Rivier gescheiden van Zimbabwe. De rivier is de levensader voor dit gebied, wat uiteraard veel dieren trekt. In Zimbabwe ligt ook een natuur reservaat, Mana Pools, waardoor er geregeld dieren door de rivier trekken van het ene naar het andere park. Uit eigen ervaring kan ik een kano safari aanbevelen. Ik vond het geweldig om in een kano midden op de rivier te zitten en een hele kudde olifanten de rivier te zien oversteken!
Daarnaast is het wild hier fenomenaal. Ik moet u vooraf waarschuwen dat u, net als ik, wellicht verliefd wordt op dit park! Ik heb hier een van mijn mooiste safari belevingen gehad en dan ging het niet alleen om de dieren die we zagen. Het is net of je terug gaat in de tijd van Dr Livingstone en de safari ervaart zoals hij dat ooit heeft gedaan. De tijd heeft hier stil gestaan!

South Luangwa National Park

Het laatste safarireservaat wat u bezoekt tijdens deze reis is het bekendste park van Zambia: South Luangwa National Park. Door het park liggen verschillende rivieren waarvan de Luangwa Rivier de bekendste is. Er leven hier zoveel krokodillen en nijlpaarden dat er geen activiteiten worden ondernomen op de rivier. Maar deze concentratie van dieren geeft u wel een prachtig schouwspel!
Ook hier verblijft u in een lodge aan een rivier waar vandaan u uitzicht heeft op het park. Soms gaat u met het safarivoertuig op een ponton om de rivier over te steken en een andere keer rijdt u via de hoofdingang om juist een noordelijke deel van het park te verkennen.
Daarnaast is het mogelijk om vanuit de lodge een nachtsafari te maken om met een tracker met spotlicht voorop de auto op zoek te gaan naar de roof/nachtdieren. Erg indrukwekkend om heel veel geluid om je heen te horen, maar niet alles kunnen zien! Wilt u na al deze dagen safari ook even actief zijn, dan kan ik een wandelsafari aanbevelen.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In de deze reis heb ik een combinatie van 3 en 4 sterren opgenomen.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – tussenstop – Lusaka
Dag 2: Aankomst Lusaka, transfer naar Kafue National Park
Dag 2-4: Kafue National Park, KaingU Safari Lodge

Dag 5: Transfer over de weg naar Lusaka, vlucht Lusaka – Royal Airstrip
Dag 5-7: Lower Zambezi National Park, Baines River Camp

Dag 8: Vlucht Royal Airstrip – Mfuwe
Dag 8-10: South Luangwa National Park, Track & Trail River Camp

Dag 11: Vlucht Mfuwe – Lusaka – tussenstop – Amsterdam
Dag 12: Aankomst Amsterdam