# ZA 11 MAP
Hoogtepunten

onbekend

Prijsindicatie

€ 10.000 – € 11.000

Bovenstaande prijzen zijn voor een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen onder 12 jaar

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 3.000)
– transfer bij aankomst
– 3 nachten logies
- 9 nachten logies en ontbijt
– 2 nachten halfpension
– 5 nachten volpension en activiteiten
– middenklasse SUV huurauto Automaat inclusief verzekeringen zonder eigen risico, tweede bestuurder
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Brandstof huurauto
– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Entreegelden nationale parken
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Wilt u met uw gezin een mooie safarireis maken in Zuid-Afrika ?

Met het gezin op safari in Zuid-Afrika

Een safari met het hele gezin

In de meeste reizen naar Zuid-Afrika zit wel een aantal dagen safari. Een paar dagen safari worden dan vaak gecombineerd met de vele andere mooie locaties die dit land te bieden heeft. Maar soms wilt u meer dan een paar dagen safari, u wilt een reis waarbij safari de hoofdrol speelt?
Met het hele gezin op safari is net wat anders dan als u met z’n tweeën op safari gaat. De geselecteerde accommodaties zijn meer op kinderen ingesteld, bijvoorbeeld door het gebruik van familiekamers. Ook is in de reis wat meer rust ingebouwd, zodat u ter plaatse kunt bekijken of u deze dagen gebruikt om zelf op safari te gaan of wellicht een dagje rust meer past. 

Op safari in Zuid-Afrika

Er zijn veel verschillende safari gebieden in Zuid-Afrika onderverdeelt in nationale parken (zoals het Kruger National Park) en privé safari reservaten. In de meeste nationale safariparken kunt u met uw eigen huurauto rondrijden op voornamelijk asfaltwegen. De accommodaties die in deze gebieden liggen, zijn over het algemeen erg eenvoudig en op basis van self-catering.
In een privé reservaat maakt u de gamedrives onder begeleiding van een professionele ranger in een open safarivoertuig over voornamelijk zandwegen. Daarnaast zijn de accommodaties in privé reservaten van alle gemakken voorzien en zijn daarnaast ook alle maaltijden in begrepen.
Tijdens deze reis verblijft u in verschillende privé safari reservaten en heeft u ook de mogelijkheid om een paar verschillende nationale parken te bezoeken.

Aankomst in Zuid-Afrika

U arriveert in Johannesburg waar u twee nachten verblijft. Even acclimatiseren in een comfortabel guesthouse in een rustige woonwijk van Johannesburg. De volgende dag kunt u een aantal excursie ondernemen. Uit eigen ervaring kan ik een excursie onder leiding van een gids naar de wijk Maboneng aanbevelen. Hier is veel street-art te vinden, maar ook leuke koffiebars, kleurrijke muurschilderingen, culturele centra, galeries en eetcafés. Daarna kunt u door naar de wijk Soweto om tijdens een fietstocht met een gids meer uitleg te krijgen over het leven in een township en ontmoet u een aantal locals. Maar een bezoek aan het Apartheid museum is uiteraard ook mogelijk en voor wat oudere kinderen ook erg interessant om het huidige Zuid-Afrika beter te begrijpen.

Nambiti Game Reserve

Hierna gaat de rondreis echt beginnen! Het Nambiti Game Reserve ligt op ongeveer 4 uur rijden van Johannesburg in de provincie KwaZulu-Natal en ligt net even buiten de gebaande paden. Dit reservaat beschikt over de Big Five die leeft in de bijzondere biodiversiteit van Nambiti. Hiernaast leven er ook 40 andere soorten zoogdieren en is het een paradijs voor vogelaars. U verblijft hier twee nachten, zodat u maar liefst vier game drives kunt maken!

Drakensbergen, St Lucia en Hluhluwe

Vervolgens gaat u naar het zuiden van de Drakensbergen. Ik vergelijk deze regio met Zwitserland. Hier kunt u wandelingen maken, maar ook paardrijden, quad rijden of zelfs een 4×4 excursie maken naar Lesotho over de Sani Pass.
Via de Dophin Coast rijdt u vervolgens naar St Lucia. Dit plaatsje is een perfecte uitvalbasis om zowel het iSimangaliso Wetland Park als het Hluhluwe Imfolozi Park te bezoeken. Tijdens een boottocht op de rivier bij St Lucia kunt u krokodillen en nijlpaarden spotten, maar ook vele vogels zoals de King Fisher. Daarnaast kan ik een game drive in het iSimangaliso Wetland Park met een bezoek aan Cape Vidal ook aanbevelen. Het Hluhluwe Imfolozi Park ligt op ongeveer 1 uur rijden van St Lucia. Dit oudste wildpark van Zuid-Afrika ligt verspreid over een oppervlakte van 96.000 hectare. Dit prachtige wildreservaat ligt in een subtropisch klimaat. In Hluhluwe-Imfolozi leeft veel verschillend wild, waaronder de neushoorn. Hluhluwe bestaat uit groene heuvels met mooie rivieren, terwijl Imfolozi meer bestaat een open savanne gebied. Het park leent zich uitstekend om per eigen auto te verkennen, maar uiteraard kunt u ook een begeleide safari boeken.

Mlilwane Wildlife Sanctuary in Eswatini

Op uw weg naar het noorden bezoekt u het Mlilwane Wildlife Sanctuary in Eswatini (voormalig Swaziland). Omdat de Big Five niet aanwezig is in dit park, kunt u mooie wandelingen, fietstochten of zelfs een paardrijtocht maken, waarbij u vergezeld zult worden door de nodige minder gevaarlijke wilde dieren !

Privé safari nabij het Kruger National Park

Na een tussenovernachting rijdt u naar een privé safari reservaat dat in open verbinding staat met het Kruger National Park. Hierdoor kunnen de dieren vrij migreren, waardoor u kunt genieten van de exclusiviteit van een privé reservaat. U gaat onder leiding van een professionele ranger en een tracker in een open safari voertuig op zoek naar het wild. Dit gebeurt rond zonsopkomst en zonsondergang, aangezien dit de momenten van de dag zijn dat de dieren het meest actief zijn. Voor de kinderen is er een special programma waarbij ze op zoek gaan naar sporen van dieren en misschien leren ze ook wel het verschil tussen een keutel van een impala en een dropje.

Panoramaroute

Ter afsluiting verblijft u vervolgens drie nachten op de Panoramaroute. Relax aan het zwembad, geniet van de schitterende uitzichten van de Blyde River Canyon of vissen in de Sabie Rivier. Ook voor de kinderen biedt de Panaramaroute verschillende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een canopy of quad tocht. Mocht u geen genoeg krijgen van safari, dan kunt u ook een dagbezoek brengen aan het Kruger National Park. U overnacht deze dagen in een comfortabele ingerichte safari tent; Glamping stijl.
Vanuit Johannesburg vliegt u weer terug naar huis.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In deze reis zullen dit voornamelijk 3 sterren accommodaties zijn, en waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van een familiekamer.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg
Dag 1,2: Johannesburg, Lucky Bean Guesthouse
Dag 3,4: Nambiti Private Game Reserve, Cheetah Ridge
Dag 5-7: Drakensbergen, Elgin Farm & Guesthouse
Dag 8-10: St Lucia, St Lucia Hilltop Guest House
Dag 11,12: Eswatini, Reilly’s Rock Hilltop Lodge
Dag 13: Tussenstop, La Roca Guest House
Dag 14-16: Manyeleti Game Reserve, Honeyguide Khoka Moya Camp
Dah 17-19: Panoramaroute, AfriCamps at Mackers
Dag 20: Vlucht Johannesburg – Amsterdam
Dag 21: Aankomst Amsterdam