ZA 19 MAP
Hoogtepunten

onbekend

Prijsindicatie

Route 1: € 5.750 – € 7.500
Route 2: € 6.750 – € 7.250

Bovenstaande prijzen zijn per persoon op basis van 2 personen.

Inclusief

– Internationale vluchten (indicatie € 750)
– Lokale safari vluchten
– transfers Airstrip – Lodge en v.v.
– 1 nacht logies en ontbijt
– 6 nachten volpension, drankjes en activiteiten
– Engelstalige route beschrijvingen en Route Atlas

Exclusief

– Overige maaltijden en drankjes
– Optionele activiteiten
– Persoonlijke uitgaven en fooien
– Reis en/of annuleringsverzekering
– Eventuele vaccinaties

Interesse?

Bent u enthousiast na het lezen van deze ultiem safarireis in Zuid-Afrika en wilt u meer informatie ontvangen ?

Exclusieve safaribreak in Zuid-Afrika

Even er tussen uit

Kent u dat gevoel dat u toe bent aan vakantie en er even tussen uit wilt? Of bent u op zoek naar een authentieke safari beleving, maar heeft u niet heel veel tijd? Dan is deze reis speciaal voor u!

Op safari in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika beschikt over twee verschillende soorten safarigebieden; nationale parken en privé safarireservaten. In de meeste nationale safariparken kunt u met uw eigen huurauto rondrijden op voornamelijk asfaltwegen. De accommodaties die in deze gebieden liggen, zijn over het algemeen erg eenvoudig en op basis van self-catering.
In een privé reservaat maakt u de gamedrives onder begeleiding van een professionele ranger in een open safarivoertuig. Daarnaast zijn de accommodaties in privé reservaten van alle gemakken voorzien en zijn alle maaltijden in begrepen. In tegenstelling tot de nationale parken zijn in de meeste privé reservaten ook afspraken gemaakt over het aantal voertuigen dat een dier mag benaderen. Dus geen rijen auto’s om een glimp van een leeuw op te vangen, maar exclusiviteit.
De gamedrives vinden vaak plaats rond zonsopkomst en zonsondergang. Dit zijn de tijdstippen dat het minder warm is, waardoor de dieren het meest actief zijn en dus beter te spotten zijn. 

Privé safari reservaten in Zuid-Afrika

De privé safarireservaten zoals hierboven beschreven bevinden zich door heel Zuid-Afrika. Het meest bekend zijn de reservaten die in open verbinding staan met het Kruger National Park. Dit zijn bijvoorbeeld Sabi Sand, Timbavati en sinds 2018 ook Thornybush. Het Sabi Sand Reservaat staat bekend om haar katachtige, maar het reservaat kan soms wat drukker aanvoelen. Maar de variatie van dieren is in alle deze drie reservaten vergelijkbaar.
Ten noordwesten van Johannesburg, op ongeveer 4,5 uur rijden, ligt tegen de grens met Botswana  het Madikwe Game Reserve. Dit malariavrij reservaat biedt u een totaal andere natuur in vergelijking met de parken nabij het Kruger. Hier treft u zowel bosveld als de zanderige open vlaktes van de Kalahari. In dit reservaat is ook de kans aanwezig om wilde honden te spotten.

Waarin verschillen de lodges

Natuurlijk is geen enkele lodge hetzelfde. De sfeer wordt voor een groot deel ook bepaald door de personen die de lodge beheren. Stuk voor stuk zijn het comfortabele, kleinschalige lodges, waar zeer goed voor u gezorgd wordt, zowel tijdens als na de safari’s. Tijdens een verblijf in de bush kunt u ook in een zogenaamd ‘tented camp’ verblijven. Dit heeft niets met kamperen te maken, maar omdat delen van uw kamer van canvas zijn, bent u dichter bij de natuur en kunt u ook de dieren beter horen. Mocht u dit toch te spannend vinden, dan stel ik graag een andere accommodatie aan u voor.

Twee safaribreak routes

Ik heb voor u twee verschillende routes samengesteld. Bij route 1 combineert u twee safari reservaten nabij het Kruger National Park. Hierdoor is de reistijd tussen de reservaten minimaal en kunt u optimaal van de bush genieten. In het Sabi Sand Reservaat overnacht u in de Waterhole suite die uitzicht biedt op de waterplaats waar veel dieren komen drinken en in het Thornybush Reservaat verblijft u in een tented suite.
Na een nachtje nabij de luchthaven in Johannesburg, vliegt u de volgende ochtend met een klein vliegtuig naar het Sabi Sand Game Reserve. U landt direct in het wild reservaat, waar u opgewacht wordt door uw Ranger in een open safari voertuig. Uw safari kan direct beginnen! Na drie heerlijke nachten in het Sabi Sand Reservaat gaat u vervolgens weer met een klein vliegtuig naar het Thornybush Reservaat. Geen stoffige lange ritten in een auto, maar zo vanuit de lodge in het vliegtuig naar de volgende lodge! Na al dit moois vliegt u ook weer terug naar Johannesburg, waar u overstapt op uw internationale vlucht terug naar huis.

In route 2 combineert u twee verschillende natuurgebieden. Vanuit Johannesburg vliegt u ook bij deze route naar het wild reservaat in een klein vliegtuigje, alleen is het deze keer in een ander richting. U gaat namelijk eerst naar het Madikwe Game Reserve. Na een onvergetelijke safari vliegt u met een overstap in Johannesburg door naar het Timbavati Reservaat nabij het Kruger. Bij deze reis spandeert u iets meer tijd voor het vervoer tussen de lodges, maar heeft u wel safari’s in twee totaal verschillende gebieden, wat ook andere diersoorten betekent. Zowel in de lodge in Madikwe als de lodge verblijft u in een luxury suite.
Voor beide routes geldt dat u gebruik kunt maken van mooie combinatiedeals, welke ik in de prijsindicatie heb opgenomen.


Voorbeeld Reisschema

Route 1

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, Intercontinental OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Sabi Sand
Dag 3-5: Sabi Sand Game Reserve, Simbambili Game Lodge
Dag 6: Vlucht Sabi Sand – Thornybush
Dag 6-8: Thornybush Game Reserve, Saseka Tented Camp
Dag 9: Vlucht Thornybush – Johannesburg – Amsterdam
Dag 10: Aankomst Amsterdam

Route 2

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Johannesburg, Intercontinental OR Tambo
Dag 2: Vlucht Johannesburg – Madikwe
Dag 3-5: Madikwe Game Reserve, Madikwe Hills Private Game Lodge
Dag 6: Vlucht Madikwe – Johannesburg – Timbavati
Dag 6-8: Timbavati Game Reserve, Kings Camp
Dag 9: Vlucht Timbavati – Johannesburg – Amsterdam
Dag 10: Aankomst Amsterdam