17 dagen

Prijsindicatie

Vanaf € 3.725 p.p. bij 2 personen
Vanaf € 3.230 p.p. bij 4 personen

Inclusief

– International vlucht inclusief bagage (indicatie € 850)
– Ontvangst team ter plaatse
– huurauto Volkswagen Amarok Double Cab of vergelijkbaar inclusief verzekeringen
– 3 nachten logies en ontbijt
– 11 nachten halfpension
– Sossusvlei excursie
– Elephant Drive

Exclusief

– Benzine huurauto
– Optionele activiteiten
– Overige maaltijden
– Persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reis- en/of annuleringsverzekering
– Eventuele benodigde vaccinaties

Interesse?

Spreekt deze reis door Namibië u aan? Ik verneem graag uw specifieke wensen, zodat ik voor u een reis op maat kan samenstellen!

Neem snel contact op!
< Alle reissuggesties

Klassiek Namibië

Rondreis per huurauto

Namibië vind ik een geweldig land om zelf rond te rijden. U kunt zelf het tempo bepalen en zo vaak stoppen als u wilt om bijvoorbeeld foto’s te maken. De wegen zijn weliswaar vaak van gravel, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in Namibië de meeste gravelwegen goed begaanbaar zijn. Voor uw comfort adviseer ik een 4WD, die wat hoger op de weg ligt en waarvan de banden ‘groot genoeg’ zijn om niet elk kuiltje in de weg te voelen. Aangezien Namibië een zeer uitgestrekt landschap heeft, dient u rekening te houden met soms wat langere reisdagen. Mijn advies is daarom ook om in de ochtend op tijd te vertrekken, zodat u voor het heetst van de dag op uw volgende locatie arriveert.
Namibië is ook zeker geschikt om als gezin te bezoeken. Mijn advies is om deze reis iets rustiger in te plannen, zodat u ook de tijd heeft om activiteiten in te plannen en wat rustiger aan te doen.

Zonder zorgen naar Namibië

Bij deze self-drive langs de een aantal hoogtepunten van Namibië maakt u gebruik van een comfortabele Volkswagen Amarok Double Cab Automaat (4×4) welke in eigendom zijn van mijn contactpersoon ter plaatse. Geen gedoe met een groot verhuurkantoor en kleine lettertjes in het verhuurcontract. Na aankomst in Windhoek wordt u persoonlijk begroet door iemand van het team ter plaatse en naar het verhuurkantoor gebracht. Hier wordt de gehele reis met de landkaart in de hand met u doorgenomen en de huurauto en alle knopjes etc uitgelegd. De auto is voorzien van een tracking systeem, dus mocht u pech hebben onderweg, kan het team ter plaatse altijd zien waar u bent, zodat u snel hulp kunt krijgen. Wel zo’n fijn gevoel in het uitgestrekte Namibië!

Van Windhoek via de Kahalari naar de Sossusvlei

De reis naar Namibië begint met een internationale vlucht met een overstap naar Windhoek, waar u de volgende ochtend arriveert. De eerste dag kunt u even bijkomen van de vlucht en acclimatiseren. Na een nachtje in/nabij de hoofdstad gaat u in zuidelijke richting naar de Kalahari.
De eerst twee nachten verblijft u in de Kalahari, die zich tot ver in Botswana uitstrekt. Activiteiten hier zijn bijvoorbeeld een game drive of een wandeling. U zult verstelt staan hoe dieren ook hier in deze woestijn kunnen leven!

Vervolgens rijdt u naar een van de hoogtepunten van Namibië die bekend is onder de naam ‘Sossusvlei’ in het Namib Naukluft Park. Het is erg bijzonder om deze enorme rode zandduinen van dichtbij te bewonderen. In deze reis heb ik een begeleide excursie opgenomen, waardoor u in alle vroegte met een gids het gebied gaat bezoeken. Hij/zij geeft u meer uitleg over het ontstaan van dit gebied en de bijzondere aspecten van het gebied.
Als eerste beklimt u Dune 45, de enige duin die beklommen mag worden, om vervolgens door te rijden naar de Dead Vlei en de Sossusvlei. En wat is er nu mooier om op deze fotogenieke locatie even tot rust te komen en heerlijk te ontbijten? Uw gids weet hiervoor de beste locatie te vinden.
Naast het duingebied vanaf de grond te hebben bekeken, kan ik u aanraden om ook de zandduinen vanuit de lucht te bekijken. Dan krijgt u eigenlijk pas een goed idee van de grootsheid van het gebied. Ik heb een helikoptervlucht gemaakt van 15 minuten en het was adembenemend! Maar ook een ballontocht kan ik u uit eigen ervaring aanbevelen!

Swakopmund

Op weg naar de kust passeert u de Steenbokskeerkring en een prachtig bergachtig gebied. Een zeer fotogenieke route! Aangekomen bij de koudere kust, passeert u eerst Walvis Bay en rijdt u langs de zee naar de plaats dorp Swakopmund, die bijna in de witte zandduinen ligt. Vanuit Walvis Bay kunt u een Dolphin Cruise maken om op zoek te gaan naar dolfijnen, maar ook robben op het eiland Pelican’s Point. Een andere leuke excursie is de ‘Living Desert Tour’ . U gaat ’s avonds de woestijn in om te zien wat er hier allemaal leeft. Wist u dat een schorpioen met blacklight groen licht geeft? Als u wat actiever wilt zijn, kan ik u uit eten ervaring een quad-tocht of sand-boarden door de duinen aanraden.

Dieren spotten

Uw volgende bestemming is Brandberg, welke u kunt bezoeken tijdens een excursie vanuit het kleine plaatsje Uis. Brandberg is de hoogste berg van Namibië en al eeuwen lang is dit een speciale plek voor de lokale bevolking. Hier zijn ook bijzondere San Bushman muurschilderingen te bezichtigen. Vanuit Uis maakt u een begeleide safari excursie door de droge rivierbeddingen om op zoek te gaan naar de met uitsterven bedreigde woestijnolifanten. Deze bijzondere dieren hebben zich aangepast aan het barre klimaat waarin zij leven.

En dan is het tijd om het beroemde Etosha National Park te gaan bezoeken. Na een nachtje aan de zuidkant van het park, rijdt u op eigen gelegenheid dwars door het park naar de oostkant. U kunt hier de hele dag over doen, zodat u veel van de aangelegde waterplaatsen kunt bezoeken. Dit zijn namelijk de locaties om dieren en zeker leeuwen te kunnen spotten. Vergeet niet de schaduw onder de bomen te checken nabij deze waterplaatsen. Hier liggen vaak leeuwen rustig te wachten! Ik vond de stopplaats op de zoutpan waar je helemaal omringd wordt door een grote witte vlakte erg indrukwekkend.

Deze reis is helaas alweer bijna ten einde. Op de terugweg naar Windhoek maakt u nog een stop bij het Okonjima Nature Reserve. Hier zijn een aantal zeer bedreigde diersoorten te zien, die worden opgevangen nadat zij verwond of gevangen zijn geraakt op het boerenland. Een laatste educatieve stop, voordat u de laatste dag weer terugrijdt naar Windhoek en terugvliegt met een overstap naar Amsterdam.

Verblijf in kleinschalige accommodaties

Ik maak waar mogelijk graag de keuze voor een kleinschalig verblijf, waar de gastheer en/of gastvrouw u persoonlijk van alle gemakken zullen voorzien. In deze reis zullen dit voornamelijk 3 sterren accommodaties zijn.


Voorbeeld Reisschema

Dag 1: Amsterdam – tussenstop – Windhoek
Dag 2: Aankomst Windhoek, River Crossing Lodge
Dag 3, 4: Kalahari Woestijn, Teufelskrallen Tented Lodge
Dag 5, 6: Sossusvlei, Desert Hills Glamping
Dag 7- 9: Swakopmund, Swakopmund Guesthouse
Dag 10-11: Brandberg/Uis, Uis Elephant Guesthouse
Dag 12: Etosha National Park, Etosha Safari Camp
Dag 13-14: Etosha National Park, Etosha Aoba Lodge
Dag 15: Okonjijma, Okonjima Plains Camp
Dag 16: Windhoek – tussenstop – Amsterdam
Dag 17: Aankomst Amsterdam